Συναγερμός για τα κύματα κακοκαιρίας που χτυπούν τις ήδη επιβαρυμένες περιοχές

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει ακόμα μία φορά στις αρμόδιες Αρχές για τα τρία διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας, που αναμένεται να χτυπήσουν από σήμερα τη χώρα – και, μάλιστα, με ιδιαίτερη ένταση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, σήμερα τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, με αυξημένο κίνδυνο τοπικά έντονων βροχοπτώσεων.

Τα στοιχεία από την ΕΜΥ για τον καιρό δείχνουν ότι θα έρθουν τρία κύματα κακοκαιρίας, που φέρνουν βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και τοπικά φαινόμενα αυξημένης έντασης σε αρκετές περιοχές.

Στην εβδομαδιαία ανάλυση του καιρού που δημοσίευσε ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για συνεχόμενες ατμοσφαιρικές διαταραχές, με τα καιρικά φαινόμενα να διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς ουσιαστικά διαλείμματα. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι βροχοπτώσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια και συχνότητα, ενώ οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα συγκρατήσουν τον υδράργυρο σε τιμές πάνω από τα συνηθισμένα για την εποχή.

«Θα διανύσουμε έναν καιρό που το ένα σύστημα θα έρχεται πίσω από το άλλο σε συνολικά τρία κύματα. Oι βροχές θα είναι πολλές και οι νοτιάδες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι ισχυρά τη Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο» σημειώνει στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το κύμα κακοκαιρίας θα κάνει την εμφάνισή του αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια θα κινηθεί προς το Ιόνιο. Οπως επισημαίνει, στην περιοχή του Ιονίου οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ, με την Κέρκυρα και τα γειτονικά νησιά να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Από σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι θα επεκταθούν στο σύνολο της χώρας, δημιουργώντας συνθήκες που ενδέχεται να επηρεάσουν την εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Σήμερα ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται για την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Δράμα και τη Θάσο, ενώ και η Αττική θα επηρεαστεί από βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα και στα νότια της Κρήτης καθώς και στα νοτιοδυτικά της χώρας, με τη θερμοκρασία να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με αρ. πρωτ.2/2026 που εκδόθηκε την Κυριακή στις 11.30 π.μ. επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται σήμερα Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας και αύριο Τρίτη (27-01-2026) μέχρι το απόγευμα στη νότια – νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. στην ανατολική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη έως αργά το βράδυ της Δευτέρας. Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα έως το απόγευμα.

β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σήμερα Δευτέρα από νωρίς το απόγευμα έως και το πρωί της Τρίτης

γ. στα Δωδεκάνησα σήμερα Δευτέρα από νωρίς το απόγευμα έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης

δ. στην Κρήτη σήμερα Δευτέρα έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης

ε. στην Αττική έως και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα Δευτέρα.

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο έως σήμερα αργά το απόγευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτός είναι ο γνωστός τραγουδιστής που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Καρδίτσα μετά τον θάνατο...

Κωνσταντάρας: «Η εικόνα της Έλενας Παπαρίζου στο νοσοκομείο ήταν κακή» – Τι ισχυρίζεται

Στην εκπομπή «Ραντεβού το ΣΚ» επανήλθε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας,...

Γιώργος Λιάγκας: Η νέα πολυτελής κατοικία που απέκτησε στην Τήνο

Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως δυναμώνει ακόμη περισσότερο τους...

Διάσημη πρωταγωνίστρια αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πασίγνωστη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση με καρκίνο...

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Νίκος Συρίγος κατά Πασχάλη: «Είναι ντροπή αυτά που λέει»

Με έντονο τρόπο σχολίασε ο Νίκος Συρίγος στην εκπομπή...

Τίτλοι τέλους για γνωστό τηλεοπτικό δίδυμο της πρωινής ζώνης

Αλλαγές φαίνεται πως έρχονται στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου...

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...