Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου, 2026

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη «γνωρίζει» στο θεατρικό σανίδι την «Κυρά της Ρω»

Μια συνέντευξη καρδιάς, πριν από τη μεγάλη της πρεμιέρα...

Σοκ με την «Κατερίνα» της Τρούμπας

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού...

Espresso Doppio – Επτά χρόνια -χωρίς- φαγούρα

Στον έβδομο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας εισέρχεται η Ν.Δ.Παρόλα...

«Έφυγε» ο πατέρας της… Γαλλικής Επανάστασης στο Κολωνάκι!

Οι star του Χόλιγουντ που γεύτηκαν τις σπεσιαλιτέ του...

«Έφυγε» ο πατέρας της… Γαλλικής Επανάστασης στο Κολωνάκι!

Πένθος στο Κολωνάκι για τον Αλέξη Κότση, ιδιοκτήτη του θρυλικού εστιατορίου Abreuvoir

Οι star του Χόλιγουντ που γεύτηκαν τις σπεσιαλιτέ του και η νύχτα που η Λάιζα Μινέλι τραγούδησε αυθόρμητα στον κήπο.

Στα 90 χρόνια του, «έφυγε» ευτυχισμένος στην αγκαλιά των δύο παιδιών του, που συνεχίζουν με σεβασμό και ήθος στον πελάτη το έργο του, ο άνθρωπος που έμαθε στους κοσμικούς Αθηναίους τη γαλλική κουζίνα.

Ο Αλέξης Κότσης δεν άνοιξε απλώς ένα αριστοκρατικό εστιατόριο στα μέσα της δεκαετίας του ’60, στο παρκάκι που βρίσκεται στο τέλος της οδού Ξενοκράτους, στο Κολωνάκι. Έφερε μια νέα κουλτούρα και αστική ευγένεια στην Αθήνα, που σε χρόνο dt έγινε σημείο αναφοράς πολλών γενεών.

Παράλληλα, στα 60 και βάλε χρόνια λειτουργίας του, το Abreuvoir έγινε και φυτώριο καλών μαγείρων, καθώς κάποιοι που εργάστηκαν εκεί άνοιξαν εκ των υστέρων τα δικά τους μαγαζιά.

Τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου, μεταξύ των οποίων και εμβληματικά, όπως το Καφέ ντε Παρί, τα τουρνεντό Rossini, η κρεμμυδόσουπα, η γλώσσα meunière και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας, δεν έχουν αλλάξει εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες.

Από τα τραπέζια του εστιατορίου της οδού Ξενοκράτους έχουν περάσει βασιλείς, γαλαζοαίματοι, σταρ του Χόλιγουντ, όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές και πολιτικοί.

Εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο εστιατόριο της Άννας Μαρίας, την οποία η «Espresso» συναντά να δειπνεί με τις φίλες της Ντόλλα Νομικού, Άννα Ανδρεάδη και Ειρήνη Λαιμού, του Νικολάου Ντε Γκρες, του βιομηχάνου της BIOXΑΛΚΟ Μιχάλη Στασινόπουλου, της Νάνας Μούσχουρη, του Ηλία Σκούρτη.

Οι συνεχιστές-τα παιδιά του, Κλαίρη και Σπύρος

Αν τα τραπέζια του είχαν στόμα και μιλούσαν, θα αποκάλυπταν φοβερές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους κατά καιρούς σταρ θαμώνες του – Γιουλ Μπρίνερ, Ομάρ Σαρίφ, Μαργκό Φοντέιν, Ρότζερ Μουρ, Σον Κόνερι, Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας, Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μελίνα Μερκούρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Έλλη Λαμπέτη, Αλέκος Φασιανός -, που πήγε να τους συναντήσει στη «γειτονιά των αγγέλων» ο Σπύρος Κότσης.

Επιχειρηματίες και πολιτικοί έδιναν και εξακολουθούν να δίνουν στο κόκκινο σαλόνι και στον κήπο τα ραντεβού τους.

Ο αείμνηστος Σπύρος Κότσης, σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε διηγηθεί τη βραδιά, ύστερα από μια παράσταση στο Ηρώδειο, όταν πήγε για δείπνο η Λάιζα Μινέλι. Τελειώνοντας το φαγητό της άρχισε να τραγουδάει στον κήπο και όλοι άφησαν κάτω τα μαχαιροπίρουνα και την άκουγαν σε απόλυτη σιγή, για να ξεσπάσουν σε ένα δυνατό χειροκρότημα αμέσως μετά.

Μια άλλη βραδιά, τη δεκαετία του ’80, με τον κήπο γεμάτο, πήγε χωρίς κράτηση η Χριστίνα Ωνάση και κάθισε στα σκαλάκια της διπλανής πολυκατοικίας μέχρι να αδειάσει τραπέζι, ενώ το αγαπημένο πιάτο του Πίτερ Ουστίνοφ ήταν τα τηγανητά βατραχοπόδαρα και το φιλέτο au poivre.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διάσημη ηθοποιός με μελαχρινή καλλονή!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ! Ο παθιασμένος έρωτας για το... ίδιο φύλο...

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Ο Αρναούτογλου junior στην κηδεία της γιαγιάς του συνοδευόμενος από τη μητέρα του

Το τελευταίο αντίο στη μητέρα του είπε σήμερα ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Η κηδεία έγινε στη Χαλκιδική και ήταν παρών και ο γιος του, Αναστάσης.

Φαίη Σκορδά: Επιστροφή στο Κιλκίς – Οι εικόνες από το πατρικό και το τζάκι

Η Φαίη Σκορδά ταξίδεψε στο Κιλκίς και πέρασε το...

Ανατροπή στο διαζύγιο Τζώρτζογλου – Μαριόλα: Αυτός είναι ο λόγος που χώρισαν

Ο Στράτος Τζώρτζογλου καλεσμένος της εκπομπής «Happy Day» το πρωί της Παρασκευής αποκάλυψε το λόγο χωρισμού του με τη Σοφία Μαριόλα.

Το μπούλινγκ της Μοσχολιού πάνω στην πίστα και η πικρία της Αλίκης για τον Σπυρόπουλο

Είναι μία από τις τελευταίες σπουδαίες κυρίες του ελληνικού...

Ραφτείτε! Παντρεύεται τον Φεβρουάριο παρουσιάστρια στην Πεντέλη – Δείτε το προσκλητήριο

Η παρουσιάστρια έχει εκφράσει δημόσια πολλές φορές πόσο τυχερή και ευτυχισμένη νιώθει στο πλευρό του.