Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Χειρουργική αντιμετώπιση λεύκη

Νέα μέθοδος με μεταμόσχευση αυτόλογων μελανοκυττάρων

Η λεύκη είναι σχετικά κοινή δερματολογική πάθηση, εφόσον προσβάλλει το 1%-2% του πληθυσμού. Κάνει την εμφάνισή της με μία ή περισσότερες κηλίδες οι οποίες στερούνται μελανίνης, της ουσίας που μας προστατεύει από τις ηλιακές ακτίνες. Εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες μεταξύ 10-30 ετών και φαίνεται ότι προτιμά τις ηλιόλουστες χώρες, γι’ αυτό και έχει ονομαστεί «η νόσος του φωτός». Ουσιαστικά πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα, που σημαίνει ότι ο ίδιος ο οργανισμός δημιουργεί αντισώματα κατά των μελανοκυττάρων.

Ακόμη δεν είναι γνωστό από τι προκαλείται. Η θεραπεία της λεύκης παραμένει συμπτωματική και δεν υπόσχεται πλήρη ίαση. Δεν χτυπάει δηλαδή τη ρίζα του κακού, αλλά τις εκδηλώσεις της και εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία του ασθενούς, το σημείο και η έκταση της βλάβης, η χρονική περίοδος που νοσεί ο ασθενής και άλλα.

Ωστόσο όσο προχωρεί η τεχνολογία τόσο προκύπτουν νέες μέθοδοι αντιμετώπισης δύσκολων περιπτώσεων όπως η λεύκη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη γειτονική Ιταλία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνεδρίου Φωτοδερματολογίας μία νέα τεχνική για την καλύτερη αντιμετώπιση της λεύκης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζιοβάνι Λεόνε, επικεφαλής του Τμήματος Φωτοδερματολογίας του Δερματολογικού Ινστιτούτου Σαν Γκαλικάνο, άρχισε ήδη πειραματική χειρουργική τεχνική, κατά την οποία πραγματοποιείται μεταμόσχευση αυτόλογων μελανοκυττάρων.

Ειδικό kit

Η μεγάλη διαφορά όμως της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι παλιότερα ανάλογη μεταμόσχευση χρειαζόταν τουλάχιστον δύο ημέρες για να γίνει, ενώ τώρα, χάρη σε ένα ειδικό kit, ο χειρουργός μπορεί να την κάνει μέσα σε 20 λεπτά!
Η συγκεκριμένη τεχνική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε τέσσερις ασθενείς και γίνεται σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Γκεντ στο Βέλγιο και το πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο στο Μπορντό της Γαλλίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Λεόνε, τα αποτελέσματα είναι ορατά έπειτα από έναν με ενάμιση μήνα και έχουν επιτυχία της τάξης του 80%. Παρ’ όλα αυτά ο Λεόνε επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για μέθοδο ίασης της νόσου.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...




Μποζουκια Αθηνα