Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο Ακριτίδης τα είδε όλα!

Ο εφιάλτης του γνωστού τραγουδιστή μετά τις κρίσεις πανικού λόγω της υπερκόπωσης – Τι ρόλο έπαιξε ο γιατρός κουμπάρος του Πάνου Καλίδη όταν ο τραγουδιστής πήγε στο νοσοκομείο

Μια σοβαρή περιπέτεια υγείας που τον οδήγησε από την πίστα απευθείας στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα κρίσης πανικού -προήλθαν από την υπερκόπωση- αποκαλύπτει ο Χάρης Ακριτίδης. 4rw34ts35erst 6Ο γνωστός τραγουδιστής περιγράφει στην «Espresso» την οδύσσεια που έζησε με γιατρούς και ψυχολόγους μέχρι να ανακαλύψει την… αυτοΐαση και το «φάρμακο» του περπατήματος, ενώ μοιράζεται την τρομακτική εμπειρία που έζησε πάνω στην πίστα, κατά τη διάρκεια της κρίσης που τον έκανε να αναθεωρήσει την κοσμοθεωρία του και να ρίξει τους επαγγελματικούς ρυθμούς του.

Το περιστατικό από το οποίο άρχισαν όλα συνέβη σε γνωστό κέντρο διασκέδασης στο Μπουρνάζι. Ο πολύ αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής ένιωσε πως «σβήνει» και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Ενιωσα ανήμπορος»

«Πίστευα ότι είμαι από σίδερο, όταν ξαφνικά ένα βράδυ ένιωσα ανήμπορος. Είχα μια εξτρά εμφάνιση σε μαγαζί στο Μπουρνάζι ενώ δούλευα εξαήμερα σε γνωστό κέντρο διασκέδασης και ήμουν ήδη πολύ κουρασμένος. Μόλις τέλειωσα το πρώτο μου πρόγραμμα, κάθισα στο μπαρ να πιω ένα ποτήρι νερό, γιατί δεν πίνω και δεν καπνίζω. Αρχισα να μουδιάζω στο πρόσωπο, στα χέρια, τα πόδια και να ακούω τις φωνές των συναδέλφων μου αλλοιωμένες. Πίστεψα ότι μου ερχόταν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Πετάχτηκα έξω έντρομος, κάθισα σε ένα παγκάκι και, αφού δεν συνερχόμουν, ο αδελφός του επιχειρηματία με πήγε στο νοσοκομείο».

4rw34ts35erst 7Στα επείγοντα, όπως περιγράφει, περίμενε πολύς κόσμος που τον αναγνώρισε και έτρεξε κοντά του να του ευχηθεί περαστικά.

«Με τα χαμόγελα των ανθρώπων εκεί κάπως συνήλθα. Το καλύτερο ήταν στη συνέχεια, αφού για καλή μου τύχη στα επείγοντα είχε βάρδια ο κουμπάρος του καλού μου φίλου και τραγουδιστή Πάνου Καλίδη, που είναι καρδιολόγος. Μπήκα έχοντας πίεση 21 η μεγάλη, 15 η μικρή και οι παλμοί μου στους 170. Με υπέβαλε σε εξετάσεις και όταν όλες βγήκαν καλές, μου είπε πως αυτό που πέρασα ήταν κρίση πανικού. Μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερα καν τι ήταν αυτό».

Ο Χάρης Ακριτίδης αναφέρει ότι ήταν το χειρότερο συναίσθημα που έζησε ποτέ. «Υποβλήθηκα σε όλες τις εξετάσεις, καρδιογράφημα, εγκεφαλογράφημα, τομογραφίες και αιματολογικές και αφού η διαγνωστική διαδικασία έδειξε πως είμαι υγιέστατος, ένιωσα έτοιμος να το διαχειριστώ. Αλλά πρώτα έπρεπε να μάθω τι σημαίνει κρίση πανικού. Εγώ είμαι σκληρό παιδί, εργασιομανής και Πόντιος. Εμείς δεν παθαίνουμε τίποτα» λέει σήμερα με χιούμορ. «Ομως η πίεση της κρίσης και η βαριά υπερκόπωση που είχα από τις συνεχείς εμφανίσεις μου τους τελευταίους 17 μήνες με έριξαν κάτω».

Παρότι ο Χάρης Ακριτίδης αραίωσε τις επαγγελματικές εμφανίσεις του για να ξεκουράζεται, οι κρίσεις πανικού άρχισαν να πυκνώνουν και να αντιμετωπίζει τουλάχιστον δύο επεισόδια την εβδομάδα.

4rw34ts35erst 1Η οδύσσεια με γιατρούς και ψυχολόγους

«Στο σπίτι μου με έπιαναν οι περισσότερες κρίσεις. Εφτασα στο σημείο να σκέφτομαι πώς θα γίνει να μην πάω. Γιατί μόλις ξάπλωνα ερχόταν ο “εφιάλτης”. Ηταν σαν κάποιος να μου έλεγε “τώρα που χαλάρωσες έρχομαι”. Ξεκινούσε με τρέμουλο κι ένα περίεργο πράγμα σαν κρύος αέρας διαπερνούσε τη σπονδυλική μου στήλη. Νόμιζα ότι θα “σβήσω”. Δεν ήξερα τι να κάνω, πώς να το πολεμήσω.

»Επειτα από οδύσσεια επισκέψεων σε νοσοκομεία και τηλεφωνικές συνομιλίες με φίλους ψυχολόγους, οι κρίσεις υποχώρησαν γιατί ο ίδιος ξεκίνησα να το δουλεύω με τον εαυτό μου. Αυτοΐαση. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα.

»Μόλις πάει να με πιάσει λέω μέσα μου ότι οι εξετάσεις μου είναι πολύ καλές, δεν έχω τίποτα και τότε ηρεμώ. Είμαι κατά 99% μια χαρά, αλλά αφήνω ένα μικρό ποσοστό για τυχόν συμβάν» σχολιάζει γελώντας. Και συμπληρώνει: «Η οικογένειά μου με βοήθησε πάρα πολύ, αλλά και εγώ έκανα μεγάλο αγώνα».

«Με έσωσε το περπάτημα»

Οπως είπε, αυτό που αποδείχτηκε σωτήριο στην αντιμετώπιση των κρίσεων ήταν το περπάτημα. «Ετρεχα κάθε βράδυ 6-7 γύρους το γήπεδο στον Αγιο Κοσμά. Ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ. Κι επίσης το να βρίσκομαι με κόσμο ήταν πολύ ευεργετικό. Τώρα να4rw34ts35erst 2 φανταστείς, αν έχω οικειότητα με τους επιχειρηματίες που θέλουν να συζητήσουμε επαγγελματικά, τους προτείνω να το κάνουμε περπατώντας»!

Ο τραγουδιστής, όπως εξομολογήθηκε, είναι έτοιμος, αν χρειαστεί, να κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο. Ωστόσο ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον καρδιολόγο Νίκο Ποντικάκη και τον οικογενειακό παθολόγο Θανάση Αλεξανδρή που τον στήριξαν και τον βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα και σήμερα να νιώθει και πάλι «ατσαλένιος»!

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...