Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Απόδραση από το κολαστήριο

Σοκ στην Αχαΐα με Ρουμάνους θύματα ενός 51χρονου που τους είχε «σκλάβους»

Κάτω από άθλιες συνθήκες υποχρεώνονταν να εργάζονται μέρα νύχτα, ακατάπαυστα και υπό την απειλή όπλων έντεκα Ρουμάνοι στην πτηνοτροφική μονάδα γνωστού επιχειρηματία της Αχαΐας στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Ο 51χρονος ιδιοκτήτης της μονάδας, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για δουλεμπόριο, τους εξανάγκαζε μαζί με τον 41χρονο Ρουμάνο επιστάτη να εργάζονται απλήρωτοι και ανασφάλιστοι από τις 06.00 έως και τις 23.00, με μόλις μισή ώρα διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι. Και οι δύο συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, που ανακάλυψαν έκπληκτοι στο εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο του επιχειρηματία το ποσό των 1.600.000 ευρώ, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί!

Η αποκάλυψη για το κολαστήριο έγινε από δύο θύματα του 51χρονου επιχειρηματία, τα οποία κατάφεραν να αποδράσουν από τη «φυλακή» δίπλα στην πτηνοτροφική μονάδα του και να φτάσουν στην Αθήνα έπειτα από δραματική περιπλάνηση. Εκεί κατάφεραν να βρουν την πρεσβεία τους και να καταγγείλουν τα μαρτύρια που περνούσαν. Μάλιστα, μόλις ο 51χρονος διαπίστωσε τη φυγή των «σκλάβων» του φέρεται ότι οργάνωσε έως και… απόσπασμα μαζί με τον Ρουμάνο συνεργό του προκειμένου να τους εντοπίσει!

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο Ρουμάνος επιστάτης του Αχαιού επιχειρηματία εντόπιζε στη χώρα του νεαρούς άνδρες που βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση και τους υποσχόταν σταθερή εργασία σε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα, με καλό μισθό και άριστες συνθήκες. Στις αρχές του 2014 οι ανυποψίαστοι Ρουμάνοι ταξίδεψαν έως την Πάτρα όπου τους παρέλαβε ο συμπατριώτης τους και τους οδήγησε στην πτηνοτροφική μονάδα του 51χρονου. Εκεί τους πήραν αμέσως τα διαβατήρια και τους έβαλαν μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες τους σε ένα παράπηγμα χωρίς θέρμανση και ρεύμα, δίνοντάς τους ελάχιστο φαγητό για να μην επιβαρύνουν το… κόστος του 51χρονου!

Αιχμάλωτοι

Οι άτυχοι αλλοδαποί δεν άργησαν να αντιληφθούν πως ήταν πλέον αιχμάλωτοι και θα ζούσαν σαν σκλάβοι, καθώς ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται ατέλειωτες ώρες. Πολλές φορές τούς επιτηρούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν δίσταζε να πυροβολεί με καραμπίνα που είχε πάντα μαζί του είτε στον αέρα είτε κοντά στα πόδια τους προκειμένου να εκτελούν πιο γρήγορα τις εργασίες. Επειτα από έναν μαρτυρικό χρόνο στη μονάδα-κολαστήριο, το σύγχρονο δουλεμπόριο αποκαλύφθηκε και πλέον ο «αφέντης» (κατηγορείται και για εισφοροδιαφυγή) θα βρεθεί για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, καθώς είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και τον Φεβρουάριο του 2013. Τότε είχε εξακριβωθεί ότι απασχολούσε χωρίς μισθό και ασφάλιση οκτώ αλλοδαπούς εργάτες, τους οποίους οι αστυνομικοί είχαν απελευθερώσει μαζί με μια 20χρονη Ρουμάνα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...