Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Πάει το παιδί

Οι 37 μέρες αγωνίας στη λίμνη και οι φρικτές αποκαλύψεις! Το θρίλερ της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι καταθέσεις για σκληρά βασανιστήρια και το πόρισμα-φωτιά για τη Γαλακτοκομική Σχολή

Υστερα από 37 ημέρες αγωνιώδους αναζήτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη όχι μόνο στα Ιωάννινα αλλά και σε Αθήνα, Κρήτη και Πειραιά, ανατριχιαστικών αποκαλύψεων για μαρτυρικά καψώνια εις βάρος του ευαίσθητου σπουδαστή και δραματικών εκκλήσεων εκ μέρους της οικογένειας να ανοίξουν τα στόματα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Στο κρισιμότερο πλέον ερώτημα, αν ο νεαρός Ρεθυμνιώτης έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας ή έβαλε τέλος στη ζωή του, θα απαντήσει σύντομα το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε την αρχική αυτοψία της σορού και του χώρου (στην περιοχή του Γηπέδου της Ανατολής), και διενεργούσε νεκροψία – νεκροτομή από τις 17.30 έως αργά χθες το βράδυ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο εντοπισμός

Το θρίλερ της εξαφάνισης του νεαρού, που συγκλόνισε όλη τη χώρα, έληξε με δραματικό τρόπο το πρωί, στις 7.40, με το τηλεφώνημα ενός ζευγαριού στην Αμεση Δράση. Οι Αρχές ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό του πτώματος ενός άντρα μέσα σε λασπωμένο χωράφι, στον χωματόδρομο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.

Ηταν πράγματι το σημείο όπου κειτόταν νεκρός ο άτυχος Ρεθυμνιώτης, σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων στον Κατσικά, όπου σπούδαζε εδώ και δύο χρόνια. Ισχυρή αστυνομική δύναμη απέκλεισε την περιοχή, ενώ εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Θεσσαλονίκης κατέφθασε για να συνδράμει τις τοπικές Αρχές.

34edqewarfc. 2Το πτώμα του 20χρονου Βαγγέλη εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη, μέσα στο γεμάτο λάσπη χωράφι με βάτα, σε βάθος 30-40 μέτρων από την άκρη του δρόμου. Φορούσε το σκούρο μπλε φούτερ με κουκούλα και τη χαρακτηριστική στάμπα «ITALIA», ενώ το σώμα και κυρίως το πρόσωπό του είχαν παραμορφωθεί, πιθανότατα από τις επιθέσεις ζώων.

Για τον λόγο αυτό η αρχική αναγνώριση προέκυψε από τα ρούχα, τη σωματοδομή, την οδοντοστοιχία αλλά και τα κλειδιά του με το μπρελόκ μιας ενορίας του Ρεθύμνου, στο οποίο απεικονίζονται δύο άγιοι (το μοναδικό προσωπικό αντικείμενο που είχε μαζί του).

Κοντά στη σορό εντοπίστηκε και ένα μαχαίρι με χοντρή λαβή (έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις αμυχές, τους μώλωπες και τις εκδορές που έφερε το πτώμα, ο καρπός του δεξιού χεριού ήταν χαρακωμένος. Κατά τις ίδιες πηγές, ο άτυχος Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας, ωστόσο σε κάθε περίπτωση συγκεκριμένες απαντήσεις θα δώσει ο καθηγητής Θ. Βουγιουκλάκης.

Το είχε πει

Στο μεταξύ, η μαρτυρία μιας ηλικιωμένης κατοίκου της Ανατολής ήταν η μοναδική όλο αυτό το διάστημα που «τοποθετούσε» τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στην περιοχή όπου τελικά βρέθηκε νεκρός. Η μαρτυρία αυτή είχε δοθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του 20χρονου αρχικά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη και έπειτα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε και η Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι κάμερα του κλειστού κυκλώματος ενός βενζινάδικου στον δρόμο όπου βρίσκεται η Γαλακτοκομική Σχολή είχε καταγράψει τον άτυχο 20χρονο. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο χωματόδρομος που οδηγεί στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα.

Σύμφωνα με όσα είχε πει η ηλικιωμένη, εκείνο το απόγευμα ήταν μαζί με μια φίλη της και έκαναν τη συνηθισμένη βόλτα τους, κατευθυνόμενες προς το γήπεδο της Ανατολής. Κάποια στιγμή είδε με τη φίλη της ένα παλικάρι και της τράβηξε την προσοχή το γεγονός ότι παρά το κρύο, φορούσε μόνο μια μπλούζα και μάλιστα με τη στάμπα «ITALIA».

Οι 37 μέρες αγωνίας στη λίμνη και οι φρικτές αποκαλύψεις! 
34edqewarfc. 1
Το θρίλερ της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι καταθέσεις για σκληρά βασανιστήρια και το πόρισμα-φωτιά για τη Γαλακτοκομική Σχολή

Το θρίλερ της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου και ουσιαστικά αποτέλεσε αφετηρία για ένα… τσουνάμι αποκαλύψεων που αφορούν σκληρά περιστατικά bullying στους χώρους της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

34edqewarfc. 3Σύμφωνα με μαρτυρίες και καταθέσεις που μέρα με τη μέρα αυξάνονταν, ο άτυχος 20χρονος υφίστατο καψώνια που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων, πειράγματα που είχαν μετατραπεί σε άγριο τραμπουκισμό, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά του να μοιάζει με εφιάλτη, σε βαθμό που δεν μπορούσε να βγει ούτε από την πόρτα του δωματίου του ή να κάνει ντους χωρίς να φοβάται! Ολες αυτές τις ημέρες της αγωνίας για την οικογένεια Γιακουμάκη μοιραία βγήκε στην επιφάνεια το μαρτύριο που βίωνε το παλικάρι, όπως τουλάχιστον προκύπτει από μαρτυρίες.

«Τον είχαν κάνει τζουκ μποξ»

Eνα συχνό βασανιστήριο για τον άτυχο Βαγγέλη ήταν να τον κλειδώνουν στην ντουλάπα. «Τον είχαν κάνει τζουκ μποξ» έχουν περιγράψει μάρτυρες εξηγώντας ότι η ομάδα συμφοιτητών του νεαρού, που τον τραμπούκιζε, τον έκλεινε στην ντουλάπα, του πετούσε κέρματα και τον ανάγκαζε να τραγουδήσει προκειμένου να τον αφήσει να φύγει. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, ο 20χρονος επέλεγε να κάνει μπάνιο στις 3.00 τα ξημερώματα, όταν όλοι κοιμούνταν, γιατί φοβόταν ότι θα κλείσουν το ζεστό νερό και θα παγώσει. Κάποια μέρα, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, οι Κρητικοί που υπέβαλλαν τον Βαγγέλη σε καψώνια τον έδεσαν στην καρέκλα. Οταν εκείνος λύθηκε και έτρεξε προς το δωμάτιό του, ένας από αυτούς κρατώντας κάτι σαν λουρί (ιμάντας) τον έπιασε, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τραβούσε! Κάθε φορά που ο σπουδαστής κλειδωνόταν στο δωμάτιό του, εκείνοι του φώναζαν «πλάκα κάναμε, άνοιξε!».

«Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από τα πειράγματα που κάνουμε μεταξύ μας σε αυτή την ηλικία» υποστήριξαν πάντως σπουδαστές που είχαν κληθεί για κατάθεση. Οι Αρχές των Ιωαννίνων, από την πλευρά τους, διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση στη σχολή προκειμένου να εξακριβωθούν οι ευθύνες για τα φαινόμενα bullying.

34edqewarfc. 4Αποτροπιασμός

Το πόρισμα της ΕΔΕ ήταν καταπέλτης: «Συνέβαιναν γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο»! Επειτα από όλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» αποφάσισε την αποστολή των στοιχείων στην Εισαγγελία Ιωαννίνων, καθώς επίσης την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Κώστα Μάντζαρη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των 37 ημερών της εξαφάνισης του Βαγγέλη οι έρευνες συνεχίζονταν δίχως διακοπή, περνώντας μάλιστα και τα σύνορα των Ιωαννίνων και φτάνοντας μέχρι την Αθήνα και τον Πειραιά!

Η τραγική οικογένεια, οι Αρχές και απλός κόσμος «χτένιζαν» τα μέρη από τα οποία εικαζόταν (βάσει μαρτυριών) ότι είχε περάσει ο 20χρονος, συμπεριλαμβανομένων βέβαια της περιοχής περιμετρικά της σχολής, της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά ακόμα και του Μοναστηρακίου και του Πειραιά.

Εκεί άλλωστε είχε πραγματοποιηθεί συγκινητική επιχείρηση για τον εντοπισμό του Βαγγέλη με τη συμμετοχή περισσότερων από 350 ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα.

Ο άτυχος Βαγγέλης σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή τα τελευταία δύο χρόνια. Τη μοιραία Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου δεν απαντούσε στις κλήσεις της μητέρας του.

Το πρώτο πράγμα που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο νεαρός φεύγοντας είχε αφήσει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το κινητό, το πορτοφόλι, την ταυτότητα και το πάσο του. Είχε πάρει όμως τα κλειδιά του, τα οποία χθες βρέθηκαν με τη σορό του.

Στπ σημείο είχε γίνει έρευνα με σκυλιά!

Στην περιοχή όπου χθες το πρωί εντοπίστηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχαν πραγματοποιήσει έρευνες οι αστυνομικοί και η ΕΜΑΚ, και μάλιστα με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αλλά και πλήθος εθελοντών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη δυσκολία ανεύρεσης του πτώματος αναφέρθηκαν ο ιδιωτικός ερευνητής Ιωαννίνων Φώντας Βρόσγος και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τρομπούκης.

«Περάσαμε από το σημείο πολλές φορές, αλλά δεν κατορθώσαμε να εντοπίσουμε το πτώμα, το οποίο βρισκόταν πίσω από βάτα» είπε στην «Espresso» ο κ. Βρόσγος και πρόσθεσε: «Στο σημείο έσπευσε το Εγκληματολογικό και η σορός μεταφέρθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

34edqewarfc. 5Από την πλευρά του, ο κ. Τρομπούκης σημείωσε: «Θα μπορούσε να έχει εντοπιστεί η σορός από τους ειδικούς σκύλους, οι οποίοι μάλλον δεν είναι και τόσο εκπαιδευμένοι για τέτοιου είδους έρευνες. Μαζί μας ήταν και η ΕΜΑΚ και ειδικά τμήματα, ενώ είχα διατάξει προσωπικά να πάρουν πόντο πόντο το ρέμα, δίχως όμως να βρούμε κάτι»!

«Δεν υπήρξε καμία βεντέτα»

Συντετριμμένοι και ταυτόχρονα εξοργισμένοι, οι συγγενείς του άτυχου Βαγγέλη ζητούν από τις αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας. Η οικογένεια Γιακουμάκη ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν υπήρξε «βεντέτα» με άλλη οικογένεια στην Κρήτη, ενώ συγγενείς ανέφεραν ότι η σορός του Βαγγέλη ενδεχομένως να φτάσει στους Αρμένους την Τετάρτη. Ο πατέρας του άτυχου σπουδαστή, ο Ανδρέας Γιακουμάκης από το Σελλί Ρεθύμνου, βρέθηκε το 1994 στο χωριό μαζί με τη σύζυγό του Μαρία και έκαναν τρία παιδιά. Στο χωριό των περίπου 400 κατοίκων η οικογένεια Γιακουμάκη χαίρει σεβασμού, ενώ παιδικοί φίλοι του Βαγγέλη τον χαρακτήριζαν ευγενικό παιδί που χαιρετούσε τους πάντες με χαμόγελο και θερμή χειραψία.

Μηνύματα από όλη την Ελλάδα

Ολη την Ελλάδα συγκλονίζει η τραγωδία με θλιβερό πρωταγωνιστή τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Η είδηση ότι βρέθηκε νεκρός, μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη σχολή του, συντάραξε και ανθρώπους που δεν τον γνώριζαν προσωπικά. Ολες αυτές τις ημέρες το δράμα του παλικαριού, η αγωνία της οικογένειάς του και οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για όσα απάνθρωπα βίωνε από συμφοιτητές του έκαναν τον κόσμο να «αγκαλιάσει» τον νεαρό ευαίσθητο Κρητικό με τα μελαγχολικά μάτια.

34edqewarfc. 6Από χθες το πρωί το facebook και το twitter κατακλύστηκαν με μηνύματα συμπαράστασης στην αδερφή του Ελένη και στην υπόλοιπη οικογένεια. «Καλό ταξίδι, Βαγγέλη, συλλυπητήρια και κουράγιο, Ελένη», «Αντίο, αγόρι μας. Ο Βαγγέλης έγινε το δικό μας παιδί», «Ολη η Ελλάδα θρηνεί μαζί σας» ήταν μερικά από τα συγκινητικά μηνύματα, ενώ στο πένθος βυθίστηκε το χωριό Αρμένοι Ρεθύμνου, το μέρος όπου μεγάλωσε.

Το ξέσπασμα της Ακρίτα

Μέσω facebook ξέσπασε η Ελενα Ακρίτα βάζοντας κεντρική φωτογραφία στο προφίλ της εκείνη του άτυχου 20χρονου. «Εγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στον θάνατο δεν είναι δολοφόνοι; “Μα από την κόλασή μου σου φωνάζω: Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω” (Γαλάτεια Καζαντζάκη). Βαγγέλη μου, τη γαλήνη που έψαχνες έπρεπε να τη βρεις στη ζωή. Οχι στον θάνατο, αγόρι μου… Οχι έτσι, ψυχή μου…» έγραψε η σεναριογράφος, η οποία προ ημερών είχε καταγγείλει με επιστολή της στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση την εμπλοκή «πρωτοκλασάτου Κρητικού βουλευτή» στην υπόθεση. Τότε «φωτογράφιζε» τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη υποστηρίζοντας ότι «μεσολάβησε για να μη διώξουν “τα παιδιά” από τη σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία».

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...