Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Πνίγηκαν Λέρος και Σέρρες!

Τεράστιοι όγκοι νερού κάλυψαν τα πάντα στο νησί. Υπερχείλιση της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα

Ωρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι της Λέρου, που «πνίγηκε» από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Εξάλλου, και στις Σέρρες έχει σημάνει συναγερμός λόγω υπερχείλισης της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα, που απειλεί κατοικημένες περιοχές! Στο νησί της Λέρου οι βροχοπτώσεις και η χαλαζόπτωση των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς το νησί δέχτηκε τεράστιο όγκο νερού, που κάλυψε τα πάντα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
4er34qtrfq 2Επειτα από σχετικό αίτημα του δήμου εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση, το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι αρμόδιοι φορείς είναι σε επιφυλακή, ενώ αναμένεται τεχνικό συνεργείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για να συνδράμει τις ενέργειες των κατοίκων.
4er34qtrfq 3Στο μεταξύ από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό ο νομός Σερρών, μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης. Με τη συνδρομή του Στρατού οι τοπικές Αρχές δίνουν μάχη κατασκευάζοντας πρόχειρα αναχώματα, ώστε να μη χαθούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων κάτω από τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.
4er34qtrfq 4
Αναχώματα

Από χθες το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Βισαλτίας βιώνουν στιγμές αγωνίας, καθώς υπάρχει κίνδυνος το ανάχωμα στον οικισμό Αχινού να μην μπορεί να συγκρατήσει τα ορμητικά νερά του ποταμού μετά το αναγκαστικό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της Κερκίνης. Επιπλέον, από το βράδυ του Σαββάτου ειδικά συνεργεία του Δήμου Εμμανουήλ Παππά κατασκεύασαν υποστηρικτικά αναχώματα παράκτια του Στρυμόνα, σε τέσσερα σημεία στα οποία υπερχείλισε ο ποταμός.

Την ίδια ώρα η κοινωνία του Καμαρωτού Σερρών θρηνεί τον θάνατο ενός 50χρονου, που έπεσε σε κανάλι το βράδυ του Σαββάτου με Ι.Χ., στο οποίο επέβαινε μαζί με δύο ακόμη άτομα. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Γεφυρουδίου – Καμαρωτού, όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 50χρονου επιβάτη και τον σοβαρό τραυματισμό του 56χρονου οδηγού και της συνοδηγού.

Μυρίζει άνοιξη

Μετά τις έντονες βροχές που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα τις προηγούμενες μέρες προκαλώντας πολλά προβλήματα, από σήμερα ο καιρός γίνεται πλέον ανοιξιάτικος! Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, η οποία θα διαδεχτεί την ασυνήθιστα παρατεταμένη για την Ελλάδα περίοδο βροχών και συννεφιάς, που έκανε τον ήλιο να χαθεί για μέρες από πολλές περιοχές. Μικρή άνοδο θα σημειώσει και η θερμοκρασία, που θα αγγίξει στη βόρεια Ελλάδα τους 17 βαθμούς Κελσίου, τους 20 στην κεντρική και νότια Ελλάδα και τους 18 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....