Υπουργείο Παιδείας: Διερευνώνται οι συνθήκες που συνέβη το ατύχημα με τη 13χρονη στο 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

«Αυτή την ώρα προέχει η ζωή και η υγεία του παιδιού»

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μετέβη νωρίτερα σήμερα, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διακομίστηκε η 13χρονη μαθήτρια από το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, ενώ ήδη έχει τεθεί υπό διερεύνηση το πώς συνέβη το περιστατικό στο σχολείο. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από πλευράς υπουργείου, η κα Ζαχαράκη ανέφερε: «Αυτή την ώρα προέχει η ζωή και η υγεία του παιδιού. Η διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος σε επίπεδο σχολείου έχει ήδη ξεκινήσει, θα είναι πλήρης και σε κάθε κατεύθυνση».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στο εν λόγω σχολείο στο Χαϊδάρι υπηρετεί σχολική νοσηλεύτρια, η οποία βρέθηκε αμέσως δίπλα στο παιδί μετά την πτώση του, και το συνόδευσε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μαζί με εκπαιδευτικό του σχολείου. Παράλληλα, στο σχολείο βρίσκεται η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ενώ επικουρικά εκλήθησαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από το ΚΕΔΑΣΥ.

Η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης συντονίζει τη διαχείριση και στήριξη των μαθητριών και μαθητών, των εκπαιδευτικών και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Yπενθυμίζεται ότι η 13χρονη μαθήτρια είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικόν» από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκλήθη από το σχολείο και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...

Αποκάλυψη για υπόθεση θανάτου Μυρτώς: «Πήγαν στο ξενοδοχείο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του 66χρονου»

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Όλη η αλήθεια για τον 66χρονο που συνομιλούσε η Μυρτώ – Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν με την εμπλοκή του 66χρονου στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Στέλιος Κρητικός: Η επεισοδιακή συνάντηση με τον Νταλάρα – «Ζητούσε την αστυνομία»

Ο Στέλιος Κρητικός μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής στην...

«Πάγωσε» στον αέρα η Μαρία Ηλιάκη: «Πέθανε; Πότε;»

Απρόσμενη στιγμή στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς» το πρωί της Δευτέρας όταν μια πληροφορία άφησε τη Μαρία Ηλιάκη κυριολεκτικά άφωνη.

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...