Second Family Village 4amea – Project Αποϊδρυματοποίησης ενηλίκων παιδιών με αναπηρία

Το Second Family Village 4amea δεν θα είναι άλλη μια δομή φιλοξενίας. Είναι η απάντηση σε όσα χρόνια πλήγωναν παιδιά και οικογένειες

Στο Second Family Village 4amea δεν μιλάμε για μια ακόμη δομή φιλοξενίας. Μιλάμε για μια νέα φιλοσοφία ζωής.

Εδώ, τα παιδιά με αναπηρία δεν θα βρεθούν ξαφνικά να ζουν και να συναναστρέφονται με αγνώστους, αλλά θα έχουν τον χρόνο να γνωριστούν, να συνδεθούν και να γίνουν φίλοι πολύ πριν βρεθούν σε χώρους που πρέπει να μοιραστούν. Έτσι, η γειτονιά τους δεν θα είναι μια αναγκαστική συνθήκη, αλλά μια φυσική συνέχεια μιας σχέσης που ήδη υπάρχει.

Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί αξίζει να έχει φωνή και να μπορεί να επιλέξει με ποιους θα μοιραστεί την καθημερινότητά του. Γι’ αυτό δημιουργούμε μικρές ομάδες δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο προσαρμογής ώστε να γεννηθεί πραγματική συντροφικότητα. Το χωριό μας θα είναι ζεστό, προστατευμένο και ανθρώπινο∙ ένας χώρος όπου η φροντίδα συναντά την εκπαίδευση και η αγάπη γίνεται τρόπος ζωής.

Ένα καινοτόμο project για ένα πρωτοποριακό χώρο φιλοξενίας που προσφέρει φιλία, ασφάλεια και αγάπη στα παιδιά με αναπηρία, όταν δεν θα έχουν πια κοντά τους τη βιολογική τους οικογένεια. Το Second Family Village 4amea δεν είναι απλώς ένα κτίριο ή μια δομή. Είναι ένα χωριό γεμάτο αγάπη, όπου τα παιδιά με αναπηρία θα μπορούν να μεγαλώνουν με φίλους που έχουν γνωρίσει και αγαπήσει από νωρίς. Η ιδέα είναι απλή αλλά και τόσο ουσιαστική: να δημιουργηθούν μικρές ομάδες παιδιών που ταιριάζουν μεταξύ τους, να έχουν τον χρόνο να γνωριστούν, να γελάσουν, να μοιραστούν στιγμές, πριν μοιραστούν για την υπόλοιπη ζωή τους, τους ίδιους χώρους.

Γιατί όπως όλοι μας, έτσι κι εκείνα, αξίζουν να επιλέξουν με ποιους θα πορευτούν στη ζωή τους.

Το Second Family Village 4amea δεν θα είναι άλλη μια δομή φιλοξενίας. Είναι η απάντηση σε όσα χρόνια πλήγωναν παιδιά και οικογένειες: απρόσωπα ιδρύματα, έλλειψη φροντίδας, συμπεριφορές που περισσότερο πονούσαν παρά προστάτευαν. Εδώ βάζουμε τέλος σε όλα αυτά.. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου η αγάπη, ο σεβασμός και η σωστή φροντίδα είναι αυτονόητα, όπου τα παιδιά μας δεν «φιλοξενούνται», αλλά ζουν, μαθαίνουν, μεγαλώνουν και ονειρεύονται. Γιατί κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώνει σε ένα σπίτι – και όχι σε ένα ίδρυμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.