Οι μέθοδοι που μειώνουν τον πόνο στη μέση

Ανακούφιση με μια σειρά από φάρμακα και ειδική θεραπεία

Κατά μέσο όρο «θυμάται» όσους έχουν ευαισθησία μία φορά στα τρία χρόνια, ρίχνοντάς τους στο κρεβάτι αρκετές μέρες ή ακόμη και εβδομάδες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος. Τα καλά νέα είναι ότι ο πόνος στη μέση μπορεί να αντιμετωπιστεί με σειρά φαρμάκων και άλλων θεραπευτικών μεθόδων.

Μπορεί η παρακεταμόλη να αποδείχτηκε μέσα από πρόσφατη επιστημονική έρευνα αναποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όμως υπάρχει μια σειρά άλλων μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που μπορεί να βοηθήσουν, όπως η ασπιρίνη και η ιμπουπροφένη. Οι ουσίες αυτές περιορίζουν τη φλεγμονή που έχει σχηματιστεί στην περιοχή και κατ’ επέκταση μειώνουν την πίεση που ασκείται στα νεύρα και προκαλεί πόνο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η παρατεταμένη χρήση τους αυξάνει τον κίνδυνο γαστρεντερικής αιμορραγίας. Αλοιφές που περιέχουν τις ίδιες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, αν και είναι λιγότερο αποτελεσματικές από τα χάπια, δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες, επομένως αποτελούν καλή εναλλακτική.

Τα έμπλαστρα που περιέχουν κυψέλες θερμότητας, οι οποίες ενεργοποιούνται όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα και τροφοδοτούν την πάσχουσα περιοχή με θερμότητα, μπορούν επίσης να προσφέρουν ανακούφιση από τον πόνο για έως και οκτώ ώρες.

Απαραίτητη η κίνηση

Αν και στο παρελθόν η οδηγία των γιατρών ήταν ανάπαυση για τουλάχιστον 10 ημέρες, σήμερα αυτό που βρίσκει σύμφωνους όλους τους ειδικούς είναι ότι η κίνηση είναι απαραίτητη, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης επώδυνων μυϊκών σπασμών και ενισχύει τους ραχιαίους μυς που βοηθούν στη στήριξη της πλάτης. Είναι κατ’ επέκταση πολύ σημαντικό οι πάσχοντες να παραμένουν δραστήριοι με τακτικούς περιπάτους αλλά και με ασκήσεις που μπορούν να υποδείξουν γιατροί και φυσιοθεραπευτές, ανάλογα με τη φύση του κάθε περιστατικού.

Η σωστή στάση του σώματος όταν καθόμαστε μπορεί όχι μόνο να προσφέρει ανακούφιση, αλλά και να λειτουργήσει προστατευτικά για τυχόν μελλοντικές κρίσεις. Τα πόδια πρέπει να είναι ανοιχτά, οι μηροί με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και τα αυτιά ευθυγραμμισμένα με τους ώμους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ