Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

Νεκρή από το χέρι του συζύγου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νεκρή από το χέρι του συζύγου

18/05/2026 - 18:00 | | 3 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του espressonews.gr

Έπρεπε να περάσουν οκτώμισι ολόκληρα χρόνια για να μπει στη θλιβερή λίστα των γυναικτονιών η υπόθεση εξαφάνισης της Χριστίνας Εξαρχουλέα, η οποία εξαφανίστηκε το 2017 από το σπίτι της στη Στούπα της Δυτικής Μάνης και έκτοτε δεν είχε δώσει το παραμικρό σημείο ζωής!

Επειτα από εκτεταμένες έρευνες και ενώ δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το πτώμα της, οι δικαστικές Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017, μεταξύ 16.00 και 21.00, από τον 61χρονο σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή Καλογριά. Σε βάρος του συζύγου της 57χρονης, που εικάζεται ότι εξαφάνισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας προτού διαφύγει στις ΗΠΑ, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επιπλέον, εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο παραμένει ανεκτέλεστο, με τις διωκτικές Αρχές να τον θεωρούν φυγόδικο και καταζητούμενο. Σύμφωνα με το anikolouli.gr, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μεσσηνίας κάνει εκτενή αναφορά στις αντιφάσεις, στα ψέματα και στις προσπάθειες που κατέβαλε ο κατηγορούμενος για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, αξιολογώντας ως ιδιαίτερα επιβαρυντική τη στάση του μετά την εξαφάνιση της συζύγου του.

Οπως τονίζεται στο δικαστικό έγγραφο, μόλις 35 ημέρες μετά την εξαφάνιση της Χριστίνας, ο 61χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, εξέδωσε αμερικανικό διαβατήριο και την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 29 Νοεμβρίου 2017, αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη μέσω Μόσχας. Εκτοτε διέκοψε κάθε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές, δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών και εξαφανίστηκε, επιλέγοντας τη σιωπή και τη φυγή!

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ», είχαν παρουσιαστεί σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης-θρίλερ. Παράλληλα, είχαν μεταδοθεί τηλεφωνικές συνομιλίες της δημοσιογράφου με τον κατηγορούμενο, λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση της

57χρονης συζύγου του, στις οποίες ο ίδιος υποστήριζε ότι η Χριστίνα είχε φύγει οικειοθελώς, κρατώντας μια σακούλα με προσωπικά αντικείμενά της, ενώ παραδεχόταν ότι είχαν συχνούς καβγάδες, λέγοντας ότι η αδικοχαμένη γυναίκα τον «έβγαζε» από τα ρούχα του. Τέλος, ισχυριζόταν πως αναγκάστηκε να φύγει στην Αμερική επειδή δεχόταν απειλές από τις αδελφές του θύματος. Συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού αποκάλυψαν πως υπήρχαν συχνές εντάσεις ανάμεσα στον κατηγορούμενο και στο θύμα, με τη μητριά του να παραδέχεται ότι είχε βοηθήσει οικονομικά τον καταζητούμενο άνδρα να ταξιδέψει στην Αμερική και να εκφράζει την επιθυμία της «να λάμψει η αλήθεια». Η δικηγόρος της οικογένειας της 57χρονης Γιάννα Παναγοπούλου από την πλευρά της υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος επέδειξε «απόλυτη αδιαφορία και αδράνεια» από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των διαδικασιών έκδοσής του από τις αμερικανικές Αρχές, ώστε να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.