Αποφυλακίστηκε υπό όρους στις 21 Μαΐου 2026 ο καταδικασθείς ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, μετά από σχεδόν 24 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η απόφαση βασίστηκε σε λόγους υγείας, καθώς και στην αναγνώριση της επιστημονικής του δραστηριότητας καθώς απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Η αποφυλάκιση συνοδεύεται από αυστηρούς περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στους Λειψούς. Είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε 17 φορές ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, εκρήξεις και ληστείες της οργάνωσης.







