Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύρος: Πέθανε ο μικρός Γιαννάκης που πάλευε με τον καρκίνο

14/06/2026 - 16:21 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Βαθιά συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο μικρός Γιαννάκης από τη Σύρο, το παιδί που τα τελευταία έξι χρόνια έδινε μια πολύ δύσκολη μάχη με τον καρκίνο.

Ο μικρός είχε γίνει για πολλούς σύμβολο δύναμης και γενναιότητας, καθώς αντιμετώπισε με θάρρος τις σοβαρές δοκιμασίες της ασθένειάς του.

Την είδηση έκανε γνωστή η μητέρα του, Νικόλ, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, αποχαιρετώντας τον γιο της με λόγια που συγκλονίζουν.

Θλίψη στη Σύρο για τον μικρό Γιαννάκη, που έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία έξι χρόνια.
Θλίψη στη Σύρο για τον μικρό Γιαννάκη, που έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία έξι χρόνια.

Η μάχη με τον καρκίνο

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cyclades24.gr, ο μικρός Γιαννάκης είχε διαγνωστεί το 2020 με οστεοσάρκωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου των οστών.

Από τότε υποβλήθηκε σε θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες, ενώ στη διάρκεια της ασθένειας χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι.

Παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, συνέχισε να παλεύει με δύναμη, δίνοντας κουράγιο και σε όσους παρακολουθούσαν την ιστορία του.

Σε επόμενο στάδιο, η οικογένειά του αναζήτησε θεραπευτικές επιλογές στο εξωτερικό. Ο μικρός Γιαννάκης ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο αντικαρκινικό κέντρο MD Anderson στο Τέξας, συνεχίζοντας εκεί τον αγώνα του.

Ο μικρός Γιαννάκης από τη Σύρο που πάλευε με τον καρκίνο
Ο μικρός Γιαννάκης από τη Σύρο που πάλευε με τον καρκίνο

Το αντίο της μητέρας του

Στην ανάρτησή της στο Facebook, η μητέρα του έγραψε:

«Ο Γιάννης μας έφυγε… ένας άγγελος ένα παιδί που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στην ζωή…

Έδωσε τα πάντα για την ζωή ήθελε πολύ να ζήσει το κάθε λεπτό και αυτό είναι το νόημα.

Έφυγε χορτάτος ήρεμος και χαμογελαστός χωρίς πια να πονάει… θα τον θυμάμαι πάντα και πάντα θα τον κουβαλάω μέσα μου.

Γιατί είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που έχω γνωρίσει».