Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ο… δισκοβόλος γιδοβοσκός!

Ο 27χρονος «γίγαντας» κτηνοτρόφος που έγινε πρωταγωνιστής σε spot της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Μανούσος ο δισκοβόλος κάνει θραύση στο διαδίκτυο! Ενα ευρηματικό σποτ που φέρει τη σφραγίδα του σκηνοθέτη του «Νησιού» Θοδωρή Παπαδουλάκη και δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της διαφημιστικής εκστρατείας της Περιφέρειας Κρήτης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου έγινε viral, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο έναν «γίγαντα» 27χρονο κτηνοτρόφο από τα Σφακιά.

4er23w5ty 3Στο βίντεο που «παίζει» παντού εδώ και λίγα 24ώρα ο Μανούσος, κλασική φιγούρα της λεβεντογέννας, με μούσια και μαύρα ρούχα, εμφανίζεται στην είσοδο ενός καφενείου και μετατρέπεται σε δισκοβόλο, στέλνοντας έναν δίσκο σερβιρίσματος να ταξιδέψει έως το Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί όπου θα διεξαχθεί δηλαδή στις 20 και 21 Ιουνίου το μεγάλο αθλητικό γεγονός με τίτλο «Ο κλασικός αθλητισμός στον τόπο του πολιτισμού», το οποίο φιλοξενείται πρώτη φορά στην Κρήτη.

Ποιος είναι όμως ο σωματώδης πρωταγωνιστής του σποτ, που είδε τον εαυτό του να γίνεται γνωστός σε χρόνο ρεκόρ; Λέγεται Μανώλης Νικολουδάκης, είναι γέννημα θρέμμα Σφακιανός και ζει μόνιμα στα Λιβανιανά, ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στην Ανω Πόλη Σφακίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει σχεδόν ανύπαρκτη σχέση με το διαδίκτυο και έτσι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς το μέγεθος της απήχησης του σποτ, στο οποίο υποδύεται τον δισκοβόλο. Ο Μανώλης ασχολείται επαγγελματικά με την κτηνοτροφία και περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας του στο βουνό, όπου πηγαίνει με το κοπάδι του με τα αιγοπρόβατα. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκει πάντοτε τον χρόνο να βρεθεί με τους δικούς του, τις δύο αδελφές του τις οποίες λατρεύει και φυσικά τους φίλους του για να πιουν καμιά τσικουδιά στην πλατεία του χωριού.

Αγγίζει τα δύο μέτρα 

4er23w5ty 2Ο 27χρονος Κρητικός, το ύψος του οποίου αγγίζει τα δύο μέτρα, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και περιγράφεται από τους φίλους ως ένα φιλότιμο και τίμιο παλικάρι με καλή καρδιά. Ο ίδιος αγαπάει ιδιαίτερα τον τόπο του και αυτός ήταν ο λόγος που δέχτηκε να δώσει σάρκα και οστά στον δισκοβόλο. Μάλιστα, όπως συνηθίζει να λέει καμιά φορά σε φίλους, δεν αλλάζει με τίποτα την Κρήτη, διότι εκεί, ακόμη και στην κρίση, δεν λείπει το ψωμί από το τραπέζι. Τα γυρίσματα του σποτ της Περιφέρειας Κρήτης για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου έγιναν στην πλατεία του χωριού Φρες, στον Αποκόρωνα, πριν από μερικές εβδομάδες και κράτησαν κάμποσες ώρες.

Το σενάριο του βίντεο ανήκει στον Παναγιώτη Παπουτσάκη, ενώ ο Μανώλης πήρε τον ρόλο του πρωταγωνιστή, όταν ο Θοδωρής Παπαδουλάκης πληροφόρησε έναν κοινό γνωστό τους ότι έψαχνε έναν ψηλό και γεροδεμένο Κρητικό, ώστε να υποδυθεί τον δισκοβόλο. Ο Μανώλης δέχτηκε αμέσως την πρόταση που του έγινε, καθώς είχε ήδη σε μεγάλη εκτίμηση τον σκηνοθέτη του «Νησιού» για όλα αυτά που έχει προσφέρει στην Κρήτη μέσα από τη δουλειά του. Το βίντεο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Ηράκλειο, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και η Κρητικιά πρωταθλήτρια των 200 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...