Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

O Ζαμπίδης κρεμάει τα γάντια

Ο «θρύλος» του kick boxing αποφάσισε να τερματίσει τη ολόλαμπρη καριέρα του.

Ο δρόμος προς την κορυφή ήταν γεμάτος από εμπόδια και… θηρία. Τα ξεπέρασε όμως όλα ο Μιχάλης Ζαμπίδης, και, χάρη στη μαχητικότητα, την επιμονή και την πίστη καθιερώθηκε σε αυτή, αλλά και στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο έφτασε και γι’ αυτόν. Ο ζωντανός «θρύλος» του kickboxing, μετά από μια πορεία 24 χρόνων, ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα κρεμάσει τα γάντια του.

«Ηρθε η στιγμή να ολοκληρώσω την αγωνιστική μου καριέρα και να δώσω τους δύο τελευταίους μου αγώνες. Στις 9 Μαΐου στην Κύπρο, κόντρα στον σκληροτράχηλο Τούρκο Ερκάν Βαρόλ, και τον Ιούνιο στην Αθήνα. Μετά από 177 αγώνες, 154 νίκες και 87 νοκ άουτ, η εμπειρία, η γνώση και τα μαθήματα που μου προσέφεραν το kic boxing και ο πρωταθλητισμός είναι αμέτρητα και ανεκτίμητα» ανέφερε στο facebook ο 34χρονος «Iron Mike», ο οποίος στην καριέρα του έχει πανηγυρίσει 15 παγκόσμιους τίτλους.

Από πολύ μικρή ηλικία ο Μιχάλης Ζαμπίδης είχε μάθει να βάζει στόχους και δεν τα παρατούσε ποτέ αν δεν τους πετύχαινε. Μαχητής όπως ο πατέρας του, που ξυπνούσε στις τέσσερις το πρωί και πήγαινε στις οικοδομές για να προσφέρει τα απαραίτητα στην οικογένειά του. Ο μικρός Μιχάλης σε ηλικία 10 ετών προτιμούσε να μην τρώει τίποτα τα πρωινά στο σχολείο προκειμένου να μαζεύει το ημερήσιο χαρτζιλίκι και να αγοράσει ποδήλατο. «Οταν το πήρα, συνειδητοποίησα για τα καλά τι σημαίνει να αποκτάς κάτι με μεγάλη στέρηση» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Παρότι έζησε φτωχικά και στερήθηκε πολλά πράγματα, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ακόμη κι όταν εξελίχθηκε σε «Iron Mike», δεν έμπλεξε ποτέ σε… κακές παρέες και έβγαλε τα χρήματά του πάντα στο… φως της ημέρας. Εκτός ρινγκ, δεν θυμίζει σε τίποτα τον «Iron Mike». Του αρέσει πάρα πολύ η επικοινωνία με τους φίλους του, με τους οποίους αποφεύγει να μιλά για το άθλημα που υπηρετεί, όπως και να πηγαίνει να βλέπει ταινίες στο σινεμά. Ειναι ήπιων τόνων, με το χαμόγελο στα χείλη, και πολύ ευχάριστος χαρακτήρας. Αυτά είχαν φανεί και όταν είχε συμμετάσχει το 2010 στο τηλεοπτικό show «Dancing with the stars». Συνεχώς δίπλα του, εδώ και μια οκταετία, βρίσκεται η μάνατζέρ του, Τόνια Φουσέκη. Οι φήμες άλλωστε τους θέλουν να είναι ζευγάρι. Οι ίδιοι πάντως δεν το επιβεβαιώνουν.

Σχετικά με το τι θα κάνει από τον Ιούνιο και μετά, οπότε και θα κρεμάσει τα γάντια του, κατ’ αρχάς θα αφιερωθεί στα γυμναστήρια που έχει στη Γλυφάδα και την Αγία Παρασκευή. Εχει προτάσεις ωστόσο για να εμπλακεί στην πολιτική. Παλαιότερα είχε δηλώσει στην «espresso» ότι εάν εκλεγόταν πρωθυπουργός, «θα… αγχωνόμουν. Από κει και πέρα, θα κοιτούσα τα συστήματα υγείας, τα οποία δεν είναι πολύ καλά στη χώρα μας. Μετά θα επικεντρωνόμουν στην παιδεία, καθώς τα παιδιά είναι το μέλλον μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά, και, τρίτον, θα φρόντιζα τους ηλικιωμένους. Ολους αυτούς δηλαδή που έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να μπορούμε να βρούμε εμείς αυτή την Ελλάδα τώρα. Υγεία, παιδεία και ηλικιωμένοι λοιπόν».

Επιμέλεια: Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...