Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Καιρός: Σαρωτικό πέρασμα κακοκαιρίας – Πού θα ρίξει χαλάζι και πού καθαρίζει ο ουρανός

25/07/2026 - 06:30 | | 2 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας συνοδεύεται από ένα εκρηκτικό σκηνικό αστάθειας, με την ΕΜΥ να εκδίδει αυστηρές προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, επικίνδυνα μπουρίνια και μπαράζ κεραυνών σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Τα στοιχεία δείχνουν πως ο καιρός θα δείξει το πιο «άγριο» πρόσωπό του στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εξαιρετικά ισχυρά.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Ζέτας Ζιακοπούλου και την κρατική τηλεόραση, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για ραγδαίες καταιγίδες, ριπαίους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις στις περιοχές της Εύβοιας, των Σποράδων, της Μαγνησίας και του ανατολικού Αιγαίου.

Αθήνα (Αττική)

Φθινοπωρινό ξεκίνημα! Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείονται σποραδικές καταιγίδες. Ωστόσο, η λύτρωση έρχεται γρήγορα, καθώς από το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται αισθητά. Η θερμοκρασία, σε απόλυτη εναρμόνιση με την εποχή, δεν θα ξεπεράσει τους 28°C.

Θεσσαλονίκη & Μακεδονία

Στη συμπρωτεύουσα η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, αλλά σταδιακά ο ουρανός θα καθαρίσει, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 29-30°C. Στην υπόλοιπη Μακεδονία (κυρίως δυτικά) θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Θεσσαλία & Ανατολική Στερεά

Προσοχή το πρωί! Στη Μαγνησία τα φαινόμενα θα είναι έντονα, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία αναμένονται βροχές. Όμως, από το απόγευμα η αστάθεια υποχωρεί οριστικά.

Πάτρα & Δυτική Ελλάδα

Ήπιο και καλοκαιρινό σκηνικό. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Ιδανικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία στους 29-30°C.

Κρήτη & Κυκλάδες

Τα νησιά του Αιγαίου (ειδικά οι Κυκλάδες) θα δεχτούν το πρωί τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Όμως από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός φτιάχνει ραγδαία. Στην Κρήτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 29-30°C, με τους ισχυρούς βοριάδες να δίνουν τον τόνο.

Επιστρέφουν οι ισχυροί βοριάδες

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σημερινού καιρού θα παίξουν οι άνεμοι. Οι βοριάδες θα πνέουν με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (πρόσκαιρα το πρωί) οι ριπές θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 7 μποφόρ. Παρά τις βροχές των τελευταίων ημερών, η ένταση των ανέμων απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση για τον κίνδυνο πυρκαγιών στις περιοχές όπου ο καιρός θα έχει ανοίξει.

xartis kairos