Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου της διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον οι ισχυρισμοί του 41χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος παρουσίασε τη δική του εκδοχή για όσα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του.

Ο 41χρονος και η σύζυγός του οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ η σύζυγός του κατηγορείται για συνέργεια.
Τι υποστήριξε ο 41χρονος
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι την ημέρα του περιστατικού είχε επιστρέψει στο σπίτι του νωρίτερα από ό,τι συνήθως, καθώς εργαζόταν συνήθως μέχρι αργά.
Όπως υποστήριξε, καθόταν στο τραπέζι και έτρωγε όταν ακούστηκε το κουδούνι. Η σύζυγός του άνοιξε την πόρτα και, σύμφωνα με τη δική του περιγραφή, δέχθηκε επίθεση από το άτομο που βρισκόταν στην είσοδο.
Ο 41χρονος ισχυρίστηκε ότι σηκώθηκε, πήρε το μαχαίρι με το οποίο έτρωγε και τραυμάτισε τη διασώστρια. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν είχε καταλάβει πως επρόκειτο για γυναίκα, αλλά πίστευε ότι ήταν άνδρας που είχε εισβάλει στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με την εκδοχή του, ο ίδιος και η σύζυγός του άρχισαν να φωνάζουν ότι «μπήκε κλέφτης στο σπίτι».

Η αναφορά στο λευκό όχημα
Η πλευρά του ζευγαριού φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι η σύζυγος του κατηγορουμένου είχε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις νωρίτερα το ίδιο Σάββατο.
Όπως φέρεται να είπε, είχε την αίσθηση ότι την παρακολουθούσε ένα λευκό όχημα. Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός αναμένεται να εξεταστεί από τις Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας.
Από την άλλη πλευρά, πρόσωπα από το περιβάλλον της διασώστριας απορρίπτουν την εκδοχή περί απόπειρας ληστείας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να προβεί σε μια τέτοια πράξη.
«Καλύτερα να έφευγα εγώ»
Συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγος της διασώστριας, ο οποίος μίλησε για την απώλειά της και την αγωνία του για τα δύο παιδιά τους.
«Η ζωή μου ήταν. Ήμασταν μαζί 22 χρόνια, με αυτή μεγάλωσα, εκείνη μεγάλωσε μαζί μου. Κάναμε δύο παιδιά μαζί για τα οποία θα πρέπει να είμαι και μάνα και πατέρας αυτή τη στιγμή», δήλωσε.
Όπως αποκάλυψε, τα παιδιά δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για τον θάνατο της μητέρας τους.
«Τα παιδιά μου μέχρι στιγμής ξέρουν ότι είναι πολύ άσχημα, ότι είναι στο νοσοκομείο και δεν μας αφήνουν να πάμε να τη δούμε», είπε.
«Δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω, καλύτερα να έφευγα εγώ», σημείωσε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι δύο οικογένειες γνωρίζονταν και ότι τα παιδιά τους έκαναν παρέα.
«Τα παιδιά μας έκαναν παρέα με τα παιδιά του. Πήγαιναν για μπάνιο μαζί έμεναν στο σπίτι του ξάδερφού της. Δεν πιστεύω να υπήρχε κάποια διαφορά».









