Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο και φωτιά στα Εξαμίλια Κορινθίας – Ένας νεκρός

27/07/2026 - 14:07 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Συναγερμός σήμανε στην Κορινθία, έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστασιακή εγκατάσταση στην περιοχή των Εξαμιλίων, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους.

Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, ώστε έγινε αισθητή τόσο στην πόλη της Κορίνθου όσο και στο Λουτράκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του eKorinthos, το περιστατικό σημειώθηκε σε μονάδα ανακύκλωσης πλαστικού, κοντά στην περιοχή της Κυρά Βρύσης.

Αμέσως μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες και να αποτρέψουν την επέκτασή τους σε γειτονικούς χώρους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν την επιχείρηση κατάσβεσης και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, ενώ οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την έκταση των ζημιών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης.

Πηγή φωτό: ekorinthos.gr