Σοβαρή αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο εσωτερικό πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος.
Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων όσο και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί εντός και περιμετρικά των φυλακών. Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον περιορισμό των καπνών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, της φωτιάς προηγήθηκε ένταση με ομάδα Τούρκων κρατουμένων, οι οποίοι φέρονται να διαμαρτύρονταν για την απόφαση μεταγωγής ενός συγκρατουμένου τους.
Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, η αναταραχή κλιμακώθηκε και ξέσπασε φωτιά στο εσωτερικό της πτέρυγας, προκαλώντας την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου ασφαλείας του σωφρονιστικού καταστήματος.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τραυματισμούς κρατουμένων ή σωφρονιστικών υπαλλήλων, ούτε έχει διευκρινιστεί η έκταση των ζημιών.
Οι αρμόδιες Αρχές επιχειρούν να αποκαταστήσουν πλήρως την τάξη, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν η αναταραχή και η πυρκαγιά.









