Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025

Η Άντζυ Λουπέσκου μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για την περιβόητη συνέντευξη με...

Η «σιδηρά κυρία» της διαίσθησης, ψυχολόγος και κλινική υπνοθεραπεύτρια Αντζυ Λουπέσκου, μιλά για πρώτη φορά, μέσα από την «Espresso», για τον σάλο που προκάλεσε η συνέντευξη του Πάνου Ρούτσι στην τηλεοπτική της εκπομπή «Το ταξίδι της ζωής».

Γιορτινό styling από τον Λάκη Γαβαλά στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ...

Τι θα φορεθεί φέτος τις γιορτές; Η ερώτηση που κυριαρχεί...

Μαρίνα Ψάλτη για «Άγιο έρωτα»: «Κλείνει ένας κύκλος. Το αγάπησα πολύ αυτό...

Η Μαρίνα Ψάλτη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος έρωτας» αλλά και για τον χαρακτήρα της.

«Tracker»: Η σειρά που «σαρώνει» έρχεται στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική προβολή

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών...

Μαρτύριο της σταγόνας

Πινγκ πονγκ Κομισιόν και Στουρνάρα με φόντο τα μέτρα της διετίας 2015-2016.

Τα νέα μέτρα που δεν αποκλείεται να ληφθούν για τη διετία 2015-16 δεν θα είναι της τάξης των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά των τεσσάρων. Δηλαδή δεν θα είναι Γιάννης αλλά… Γιαννάκης. Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει.

Προχθές διέρρευσε τμήμα του περιεχομένου της έκθεσης της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία «μπορεί η Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2013 και το 2014, ωστόσο θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία». Η διαρροή αυτή ενόχλησε το Μαξίμου, αφού την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από το βήμα του ΣΕΒ τόνιζε ότι σε δύο χρόνια τα μνημόνια θα είναι παρελθόν. Ετσι προχθές το βράδυ από το Μαξίμου ξεκίνησε ένας αγώνας τηλεφωνημάτων προς τους κομισάριους των Βρυξελλών, ώστε να υπάρξει μια ανακοίνωση που να διασκεδάζει τις εντυπώσεις. Πράγματι, αργά χθες ο επίτροπος Ολι Ρεν δεν διέψευσε την έκθεση, αλλά είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης το 2015 και το 2016, και ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα είναι πρόωρη.

Χθες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν ότι θα έχουμε μέτρα 8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-16 και πρόσθεταν ότι «ακόμα και αν το κενό είναι όπως λέει η Κομισιόν, αυτό σημαίνει 4,2 δισ. συνολικά για τη διετία 2015-16 και όχι 8 δισ. ευρώ».

Επομένως το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εκτιμά ότι η κάλυψη του κενού των 4,2 δισ. ευρώ «είναι σαφώς πιο εύκολο να γίνει χωρίς νέα μέτρα, καθώς αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 5% των εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης τη διετία 2015-16». Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα είναι θαύμα αν υπάρξει αύξηση εσόδων 5%, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα -ένα νέο μνημόνιο- θα είναι αναπόφευκτα. Και πάνω από όλα, το ζήτημα είναι αν θα πειστεί η τρόικα ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα έσοδα χωρίς νέα μέτρα. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα υπόκειται στο μαρτύριο της σταγόνας.

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για τον Ιούνιο φαίνεται πως θα περιοριστεί στα θέματα που αφορούν τη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ο τακτικός έλεγχος της τριμερούς αναμένεται πλέον τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνει η συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Ετσι η κυβέρνηση κερδίζει πολύτιμο πολιτικό χρόνο μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Glam δείπνο αγάπης και αλληλεγγύης

Ήταν μια βραδιά λάμψης, αλλά κυρίως αλληλεγγύης και έργου,...

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα






Μποζουκια Αθηνα