Ο φοιτητής που θέλει να γίνει κάτοικος Αρη!

Ο 21χρονος Ελληνας που συμπλήρωσε την αίτηση της «Mars One» ζητώντας να μετακομίσει στον Κόκκινο Πλανήτη!

Οσο γίνεται πιο μακριά από την… κρίση φαίνεται ότι θέλει να πάει ο Ελληνας φοιτητής ΤΕΙ Πειραιά, που δήλωσε υποψήφιος να βρίσκεται στην πρώτη αποικία στον πλανήτη Αρη. Ο 21χρονος Μάριος Γουλιέλμος Χούμος είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής κάτοικος της χώρας μας που έχει συμπληρώσει την αίτηση της ολλανδικής εταιρείας «Mars One» ζητώντας να γίνει ένας από τους πρώτους που θα αποικίσουν τον Κόκκινο Πλανήτη.21a5899f8

«Ονομάζομαι Μάριος Γουλιέλμος Χούμος και θα ήθελα να ταξιδέψω στον Αρη, καθώς πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από όνειρο ζωής» λέει χαρακτηριστικά ο 21χρονος φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η οποία φιλοξενεί τις περιγραφές των υποψηφίων από περισσότερες από εκατό χώρες, ενώ έως τώρα 78.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η ανακοίνωση της «Mars One» για την αποίκηση του Αρη έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, με τους εκπροσώπους της εταιρείας να ισχυρίζονται ότι από το 2018 θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται οι πρώτες μη επανδρωμένες αποστολές που θα αναλάβουν να προετοιμάσουν το έδαφος για την εγκατάσταση των αποίκων στον πλανήτη. Οι υποψήφιοι μάλιστα εκτός από την απαραίτητη αίτηση την οποία συμπληρώνουν στέλνουν κι ένα βίντεο ενός λεπτού, στο οποίο αναφέρονται στα βιογραφικά τους στοιχεία, ενώ εξηγούν και τους λίγους για τους οποίους θέλουν να αλλάξουν μια για πάντα τη ζωή τους.

«Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος γι’ αυτή την αποστολή, καθώς λόγω ηλικίας μπορώ να γίνω πολύ παραγωγικός και να φέρω εις πέρας απαιτητικές δραστηριότητες» εξηγεί ο Μάριος Γουλιέλμος Χούμος. Εξάλλου η «Mars One» θέτει ως βασική προϋπόθεση οι υποψήφιοι να είναι άτομα που πειθαρχούν, προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις και διαθέτουν ομαδικό πνεύμα, στοιχεία τα οποία φαίνεται να έχει στον χαρακτήρα του ο νεαρός φοιτητής των ΤΕΙ Πειραιά.

Σύμφωνα με τις φιλόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας, η τελική αποστολή που θα σημάνει την έναρξη του πολυπόθητου διαστημικού ταξιδιού θα λάβει χώρα σε μια δεκαετία από σήμερα, ενώ το κόστος για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 3,1 δισ. ευρώ. Για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό η εταιρεία αποφάσισε η επιλογή των πρώτων τολμηρών να γίνει με κριτήρια παρόμοια με αυτά των τηλεοπτικών εκπομπών reality, αφού εκείνοι που θα πάνε τελικά θα επιλεγούν από το κοινό. Επιπλέον οι υπεύθυνοι στοχεύουν στην προσέλκυση διαφημίσεων μέσα από τον χρόνο που θα έχει η εταιρεία σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ