Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Διευθυντής τράπεζας «δάγκωσε» πελάτες

Ρόδος: Βροχή καταγγελιών σε βάρος του αδίστακτου, που κατηγορείται για μαύρη τρύπα 1.300.000 ευρώ

Μαύρη τρύπα τουλάχιστον 1.300.000 ευρώ εκτιμάται ότι έχει ανοίξει ένας πρώην διευθυντής τράπεζας στη Ρόδο, προκαλώντας σκάνδαλο στο νησί! Η υπόθεση λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, δεδομένου ότι ο άντρας (μέχρι χθες υπεράνω πάσης υποψίας) δέχεται την τρίτη κατά σειρά μήνυση και βροχή καταγγελιών για απάτες.

Αυτή τη φορά στις δικαστικές Αρχές απευθύνθηκε η διοίκηση της τράπεζας όπου εργαζόταν, η οποία τον καταγγέλλει για τη διάπραξη κακουργημάτων, ενώ μεταξύ των θυμάτων του περιλαμβάνεται γνωστός ξενοδόχος στο νησί των ιπποτών!

Η διοίκηση της τράπεζας τού αποδίδει ότι εξαπάτησε πελάτες με ανύπαρκτες προθεσμιακές καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς τρίτων, καθώς και ότι πλαστογράφησε υπογραφές σε παραστατικά είσπραξης και τίτλους προθεσμιακών καταθέσεων. Συγκεκριμένα φέρεται ότι διέπραξε τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών δημόσιου χρήματος, της κακουργηματικής απιστίας και της εξακολουθητικής πλαστογραφίας.

Τα αδικήματα

Από τον έλεγχο των επιθεωρητών της τράπεζας έχει βεβαιωθεί ότι κατάφερε να αρπάξει περίπου 200.000 ευρώ από μια 85χρονη χήρα που δεν έχει παιδιά, ενώ εξετάζονται επιπλέον 11 καταγγελίες σε βάρος του. Σύμφωνα με αυτές, ο πρώην τραπεζικός διευθυντής έχει υπεξαιρέσει 1.300.000 ευρώ, 392.000 στερλίνες Αγγλίας και 40.000 δολάρια ΗΠΑ! Τα αδικήματα που του αποδίδονται φέρεται ότι έγιναν την περίοδο 2012-2015 ή και νωρίτερα, ενώ δεν αποκλείεται το συνολικό ύψος των υπεξαιρέσεων να είναι μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», με την έναρξη της εσωτερικής επιθεώρησης στην τράπεζα από κλιμάκιο ελέγχου ο διευθυντής ομολόγησε, και μάλιστα εγγράφως, ισχυριζόμενος όμως ότι υπεξαίρεσε τμηματικά μόνο τα χρήματα από την 85χρονη.

Για τις υπόλοιπες καταγγελίες ισχυρίστηκε ότι δεν έγιναν αναλήψεις εν αγνοία τους, προσθέτοντας ότι έδινε προνομιακά επιτόκια για να κρατήσει τους πελάτες στην τράπεζα.

Επιπλέον τον έχουν καταγγείλει η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του και ο σύζυγός της. Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι τους έπεισε να επενδύσουν τις οικονομίες τους σε προθεσμιακή κατάθεση και γι’ αυτό τού έδωσαν σε δύο περιπτώσεις συνολικά 15.000 ευρώ, έχοντάς του απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ομως κάποια στιγμή απευθύνθηκαν στην τράπεζα και διαπίστωσαν ότι τα χρήματά τους δεν υπάρχουν, αφού ο τίτλος προθεσμιακής κατάθεσης που είχαν ήταν πλαστός.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...