Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Οι Ρώσοι (ξανα)ήρθαν

Νέο τετ-α-τετ Σαμαρά με τον ισχυρό άνδρα της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

Από τους Κινέζους στους Ρώσους βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης δύο ημέρες μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στο Πεκίνο και το Μπακού δέχτηκε στο γραφείο του -δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα- τον ισχυρό άνδρα του ενεργειακού κολοσσού της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο οποίος ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ελληνικής Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ). Ο κ. Μίλερ είναι στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και -αν μη τι άλλο- η επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί μια περαιτέρω σύσφιξη με το μεγαλύτερο σε έκταση κράτος της Γης.

Η εν λόγω επίσκεψη όμως για κάποιους κρίνεται επιχειρηματικά αθέμιτη, καθώς πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που θα αναδείξει τον νικητή του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου). Η Gazprom έχει υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, μη δεσμευτική προσφορά της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ παραμένει και ο όμιλος Μ+Μ που απαρτίζεται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες κ.κ. Μυτιληναίο και Βαρδινογιάννη.

Οσον αφορά τη ΔΕΣΦΑ, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη μία ρωσική εταιρεία, η Sintez. Στην κούρσα παραμένουν επίσης η αζερική Socar και η κοινοπραξία της ελληνικής ΓΕK-ΤΕΡΝΑ με τον Τσέχο επιχειρηματία Γίρι Σμετς που ελέγχει την κοινοπραξία η οποία απέκτησε τον ΟΠΑΠ. «Δεν μας νοιάζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια. Νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα» επισημαίνουν πάντως από το Μαξίμου.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών τόνισε πως στόχος μας είναι «η διασφάλιση ενός διαφανούς και σταθερού κανονιστικού πλαισίου» όσον αφορά τις επενδύσεις. Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και της Ευρώπης στην Κίνα, καθώς αυτό το γεγονός στηρίζεται και από τη γεωγραφική της θέση.

Απολογισμός του ταξιδιού με Ελύτη

Για το ταξίδι στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε εκτενώς ο κ. Σαμαράς χθες και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Μάλιστα επέλεξε να δώσει το στίγμα των ταξιδιών του με ένα στίχο του Οδυσσέα Ελύτη. «Είμαστε του ολίγου και του ακριβούς» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. «Ηταν πολύ καλό το ταξίδι» του είπε ο πρώτος πολίτης της χώρας, για να απαντήσει ο πρωθυπουργός: «Θα ακολουθήσουν κι άλλα, επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρίες για την Ελλάδα και για τους Ελληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η χώρα μας επιστρέφει δυναμικά σε χώρους που της αξίζει να έχει επαφές και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους, που είναι και το κυριότερο μέλημά μου». «Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» αντέτεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.

Τζένη Θεωνά – Δήμος Αναστασιάδης: Αυτό είναι το νέο τους σπίτι

Η Τζένη Θεωνά και ο Δήμος Αναστασιάδης λίγο καιρό...




Μποζουκια Αθηνα