Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πειραματόζωο για το ελιξίριο της αιώνιας νιότης

Ρώσος επιστήμονας δοκίμασε πάνω του βακτήριο ηλικίας 3.500.000 ετών, που ανακάλυψε στη Σιβηρία

Ρώσος επιστήμονας δοκίμασε πάνω του βακτήριο ηλικίας 3.500.000 ετών, που ανακάλυψε στη Σιβηρία


Αν σας έλεγαν ότι μια ένεση με ένα βακτήριο ηλικίας 3.500.000 ετών θα μπορούσε να σας διατηρήσει νέους και υγιείς για πάντα, δεν θα μπαίνατε στον πειρασμό να την κάνετε;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Ο Ρώσος επιστήμονας και επικεφαλής του τμήματος Γεωκρυολογίας του πανεπιστημίου της Μόσχας Ανατόλι Μπρουκόφ είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι έχει βρει το ελιξήριο της αιώνιας νιότης και δεν δίστασε να μετατρέψει τον εαυτό του πειραματόζωο για να το αποδείξει. Εχοντας χορηγήσει ήδη το εν λόγω βακτήριο με την ονομασία βάκιλος-F σε ποντίκια, με θεαματικά αποτελέσματα, ο Μπρουκόφ αποφάσισε να αρχίσει τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους από τον εαυτό του.

Οπως αποκάλυψε ο Μπρουκόφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Siberian Times», χορήγησε το βακτήριο στον οργανισμό του πριν από δύο χρόνια κι έκτοτε νιώθει καλύτερα από ποτέ.

Στο υπεδαφος

«Αρχισα να εργάζομαι περισσότερες ώρες και δεν έχω πάθει γρίπη εδώ και δύο χρόνια. Υστερα από τα επιτυχημένα πειράματα σε ποντίκια και μύγες σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να το δοκιμάσω» δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή ότι θα υπήρχε κάποιος κίνδυνος, γιατί ίχνη του συγκεκριμένου βακτηρίου που ανακαλύφθηκε από τον ίδιο στο παγωμένο υπέδαφος της Γιακουτίας πριν από έξι χρόνια πιστεύει ότι βρίσκονται και στο νερό της συγκεκριμένης περιοχής της Σιβηρίας.

«Το μόνιμα παγωμένο υπέδαφος της περιοχής έχει αρχίσει να λιώνει και εκτιμώ ότι αυτό το βακτήριο έχει περάσει στο περιβάλλον και το νερό. Ο ντόπιος πληθυσμός επομένως, οι πολίτες της Γιακουτίας, λαμβάνουν εδώ και καιρό αυτά τα κύτταρα μέσω του νερού και φαίνεται ήδη ότι ζουν περισσότερα χρόνια συγκριτικά με τους λαούς άλλων χωρών» πρόσθεσε ο Μπρουκόφ.

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν πρόκειται για επιστημονικό πείραμα, γι’ αυτό και δεν μπορεί να περιγράψει επαγγελματικά τις επιπτώσεις. «Μπορεί να έχουν υπάρξει παρενέργειες, όμως πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος ιατρικός εξοπλισμός για να τις εντοπίσει. Τέτοια πειράματα θα πρέπει να γίνονται σε κλινικές, με ειδικό εξοπλισμό και στατιστικά στοιχεία, ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ακρίβεια για όλες τις επιπτώσεις» τόνισε.

Ο βάκιλος-F που ενισχύει την ανάπτυξη

Το «κλειδί» για τη δημιουργία του πολυπόθητου ελιξιρίου της ζωής φαίνεται πως κρύβεται μέσα στο αρχαίο βακτήριο που ανακαλύφθηκε το 2009 από τον δρα Ανατόλι Μπρουκόφ, ενσωματωμένο σε διαρκώς κατεψυγμένο πέτρωμα της περιοχής sssΓιακουτία στη Σιβηρία. Ο βάκιλος-F αποτελεί έκτοτε αντικείμενο έρευνας από ομάδα Ρώσων επιστημόνων. Μόλις πριν από μερικές μέρες το θέμα του βακτηρίου επανήλθε στη δημοσιότητα, μέσα από την ανακοίνωση του επικεφαλής ερευνητή του Tyumen Scientific Center Σεργκέι Πετρόφ, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στην αποκωδικοποίηση του DNA του αλλά και για θεαματικά αποτελέσματα στη χορήγησή του σε πειραματόζωα.

Οι πρώτες δοκιμές του βακίλου-F σε ζώντες οργανισμούς, όπως τα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία, τα ποντίκια και οι μύγες, έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα. «Σε όλα αυτά τα πειράματα ο βάκιλος-F ενίσχυσε την ανάπτυξη και ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα πειράματα στα ανθρώπινα ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια ήταν επίσης πολύ αισιόδοξα» είχε δηλώσει τότε ο Πετρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε τα πειράματα σε συνεργασία με τον ίδιο τον Μπρουκόφ. Οι ερευνητές είχαν κάνει λόγο για «σημαντική επίδραση του βακτηρίου στη μακροζωία και τη γονιμότητα» επισημαίνοντας πως επόμενος στόχος τους θα ήταν να κατανοήσουν τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των γονιδίων που επέτρεψαν στον βάκιλο-F να επιζήσει στο μόνιμα παγωμένο υπέδαφος της Σιβηρίας.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...