Οχι Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι στον Ελληνικό Στρατό

Εξι απόστρατοι αξιωματικοί, ένας ταξίαρχος, ένας συνταγματάρχης, ένας σμήναρχος, ένας ανθυπολοχαγός, ένας πλωτάρχης, ένας στρατιωτικός οι οποίοι τελούν εν αποστρατεία και ένας πολίτης προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας που το 2011 επέτρεψαν να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών υποψήφιοι οι οποίοι είχαν μεν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς όμως να είναι Ελληνες στο γένος.

Οι στρατιωτικοί επικαλούνται ότι παραβιάζονται τα άρθρα 4 και 110 του Συντάγματος, καθώς σύμφωνα με αυτά, αποκλείεται η φοίτηση στις στρατιωτικές σχολές σε όσους έχουν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να είναι Ελληνες στο γένος.

Κατά τους ισχυρισμούς των στρατιωτικών, «την ελληνική ιθαγένεια αιτούνται πολίτες χωρών με τις οποίες η πατρίδα μας μέχρι το πρόσφατο παρελθόν ευρίσκετο σε εμπόλεμη κατάσταση και κάποιες εξ αυτών (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) εξακολουθούν να διατηρούν και να διατυπώνουν εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον μας».

Επίσης, συνεχίζουν οι απόστρατοι: «Με δεδομένο ότι οι αποκτώντες την ελληνική υπηκοότητα δεν έχουν αποκτήσει ταυτόχρονα και ελληνική εθνική συνείδηση, δεν είναι βέβαιον ότι σε περίπτωση ανάγκης υπερασπίσεως του ελληνικού κράτους, σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε ένοπλη σύγκρουση με ξένη χώρα, αυτοί οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν θα προσχωρήσουν εις τον στρατό της χώρας εξ ης κατάγονται».

Κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Δανάη Μπάρκα – Φάνης Μπότσης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι στη Μεσσηνία

Η Δανάη Μπάρκα και ο Φάνης Μπότσης φαίνεται πως...

Έπεσε περονόσπορος! Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ!

Τον Ιούλιο το ζευγάρι είχε απολαύσει ρομαντικές διακοπές στην Κίμωλο

Ξέσπασε η ξαδέλφη του Γιώργου Μαρίνου: «Εμπιστεύτηκε κάποια οικογένεια να τον προσέχουν αλλά δυστυχώς…»

«Εμείς θέλαμε πολύ να τον φροντίσουμε και δυστυχώς εκείνος επέλεξε αυτό. Δεν βγήκε ευτυχής, δυστυχώς»

«Το να ζω χωριστά με τον σύζυγό μου κάνει τα ραντεβού μας γιορτή»

Το μυστικό για έναν ακλόνητο έρωτα φαίνεται πως ανακάλυψε γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Πάγωσε το πάνελ η Μαριάννα Τουμασάτου: «Θα συνεργαστώ μαζί του – Δεν πρέπει να φέρει τη ρετσινιά κανενός»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» βρέθηκε το Σάββατο...