Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

«Παιδί μου, με ακούς;»

Ο σπαραγμός της μητέρας του Παντελή Παντελίδη πάνω από το μνήμα (στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης) του γιου της, την ώρα που ακουγόταν το τραγούδι «Κι εγώ σ’ αγαπώ»

Η χαροκαμένη μητέρα και τα ηχεία στη διαπασών να παίζουν τα τραγούδια του Παντελή της… Ουδείς έμεινε ασυγκίνητος από τις συγκλονιστικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης χθες το πρωί, στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε το 40ήμερο μνημόσυνο του Παντελή Παντελίδη.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Με τα μάτια κόκκινα από το κλάμα, η Αθηνά Παντελίδη στάθηκε βουβή μπροστά στο μνήμα του γιου της. Σήκωσε το βλέμμα στη φωτογραφία του κι εκεί «έσπασε», με τα δάκρυα να πλημμυρίζουν το πρόσωπό της. «Παιδί μου, παιδί μου. Παιδί μου, με ακούς;» ψέλλιζε συνεχώς και ο κόσμος που ήταν μαζεμένος γύρω από το μνήμα μούδιασε από τα γεμάτα πόνο λόγια της.

Τις δραματικές αυτές στιγμές «έντυσαν» οι μουσικές δημιουργίες του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, κάνοντας ακόμη πιο γκρίζο το συννεφιασμένο κυριακάτικο πρωινό. Τη σιωπή και το γοερό κλάμα των συγγενών του τραγουδιστή «έσπασε» η δυνατή μουσική που ξεχύθηκε αναπάντεχα από τη μία άκρη του νεκροταφείου ως την άλλη. Τα ηχεία, που νωρίτερα είχαν τοποθετηθεί με ολόκληρη εγκατάσταση ανάμεσα στα μνήματα, έπαιζαν στο τέρμα το τραγούδι του Παντελή «Κι εγώ σ’ αγαπώ».

Φίλησε τη φωτογραφία του

Η αρχική έκπληξη όλων έγινε… τραγούδι. Ολοι με μια φωνή ερμήνευσαν δυνατά τους στίχους, ακόμη και η μητέρα του, που ψέλλισε μέσα σε αναφιλητά το πρώτο ρεφρέν: «Εφυγες για πάντα σου λέω, πέταξες. Μες στις αναμνήσεις κομμάτι που έθαψες, δεν μπορώ να ζήσω μακριά σου, το μυαλό μου είναι δικό σου, μέσα στο σκοτάδι κομμάτι που έχασες».

«Παντελή, μας πρόσφερες χαρά και σ’ την ανταποδίδουμε» φώναξε ένας ηλικιωμένος κύριος και στη συνέχεια έσκυψε ευλαβικά και φίλησε τη φωτογραφία του αδικοχαμένου 32χρονου καλλιτέχνη.

Η μαυροντυμένη Αθηνά Παντελίδη αμέσως μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης αποχώρησε από το νεκροταφείο υποβασταζόμενη μέσα σε χειροκροτήματα και τα βήματά της συνόδεψε στη διαπασών ακόμη μία επιτυχία του γιου της, το «Πίνω από κει ψηλά για σένα».

Ο κόσμος περίμενε καρτερικά να επισκεφτεί το πλημμυρισμένο από λουλούδια μνήμα του καλλιτέχνη, ενώ στα πηγαδάκια υπήρχε έντονη δυσφορία για τη στάση της Πολιτείας: «Μα να μη στείλουν ούτε στην κηδεία ούτε σήμερα ένα στεφάνι; Εστω ένα τριαντάφυλλο; Κανείς στο υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε ακούσει τραγούδια του Παντελή; Τέτοια αναλγησία για έναν τόσο νέο και επιτυχημένο καλλιτέχνη που “έφυγε”; Απαράδεκτο» σχολίαζαν οι νεαρότεροι θαυμαστές του.

Διαβάστε επίσης: 

Κοσμοσυρροή στη μνήμη του Παντελίδη – Ούτε Ρέμος ούτε Καρράς ούτε Βανδή!

Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού έσπασε την σιωπή της

Λέσβος: Ιερέας ερμήνευσε δύο επιτυχίες του Παντελή

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...