Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

«Face control» σώζει ζωές!

Λογισμικό ισραηλινής εταιρίας μπορεί να εντοπίσει τρομοκράτες, δολοφόνους, παιδεραστές (μέχρι και άσους του πόκερ) από εκφράσεις του προσώπου

Λογισμικό ισραηλινής εταιρίας μπορεί να εντοπίσει τρομοκράτες, δολοφόνους, παιδεραστές (μέχρι και άσους του πόκερ) από εκφράσεις του προσώπου

Η έκφραση «κόψε φάτσα να βγάλεις συμπέρασμα» αποτελεί πια εφαρμογή, η οποία μάλιστα υπόσχεται τον εντοπισμό τρομοκρατών, παιδεραστών, ακόμη και την ανάγνωση των κρυπτογραφημένων εκφράσεων των άσων του πόκερ!

f2 12Η Faception, μια ισραηλινή start-up, υποστηρίζει ότι η τεχνολογία που διαθέτει μπορεί να αποκαλύψει στοιχεία του χαρακτήρα που δεν είναι ορατά διά… γυμνού οφθαλμού. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι το λογισμικό της κατάφερε να κατηγοριοποιήσει εννέα από τους 11 τζιχαντιστές των επιθέσεων του Παρισιού ως τρομοκράτες μόνο και μόνο αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

Η εφαρμογή δε έχει αποδειχθεί τόσο επιτυχής που η ισραηλινή εταιρία συνεργάζεται με Αρχές ασφαλείας χώρας, που ωστόσο δεν αποκαλύπτει, στο πεδίο του εντοπισμού εγκληματιών μες στο πλήθος. «Η προσωπικότητά μας καθορίζεται από το DNA μας και αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό μας. Είναι ένα είδος σήματος» εξηγεί ο Σάι Γκιλμπόα, διευθύνων σύμβουλος της Faception.

Ακρίβεια 80%

Η εταιρία, που ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ το 2014, ανέπτυξε μια βάση δεδομένων 15 στοιχείων κατηγοριοποίησης, τα οποία, όπως εξηγεί ο Γκιλμπόα, χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν τα στοιχεία της προσωπικότητας με ακρίβεια 80%. Η Faception έκανε επίδειξη της αποτελεσματικότητας της τεχνολογίας της σε ένα ερασιτεχνικό τουρνουά πόκερ, στο οποίο κατάφερε να εντοπίσει τους τέσσερις παίκτες που ήταν οι καλύτεροι, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες τους με μια βάση δεδομένων επαγγελματιών παικτών. Στο τέλος, δύο από αυτούς τους τέσσερις κατέληξαν να είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ του τουρνουά, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της «Washington Post».

Το μυστικό της επιτυχίας, όπως αποκαλύπτει η εταιρία στη σελίδα της στο facebook, βρίσκεται στους αλγορίθμους. Οι ειδικοί ωστόσο διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο αυτό το σύστημα μπορεί να είναι ακριβές. «Μπορώ να προβλέψω ότι εσύ θα εξελιχθείς σ’ έναν δολοφόνο με τσεκούρι απλά κοιτάζοντας το πρόσωπό σου και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσω και να σε συλλάβω;» αναρωτιέται ο Πέντρο Ντομίνγκος, καθηγητής Πληροφορικής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...