Με τα… ράσα στο τρακτέρ!

Ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος πρωτοστάτησε στη συγκομιδή πατάτας που θα δοθεί σε ιδρύματα της περιοχής

Ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος πρωτοστάτησε στη συγκομιδή πατάτας που θα δοθεί σε ιδρύματα της περιοχής

Είναι μάλλον απίθανο να δει κανείς έναν ιεράρχη να καβαλάει το τρακτέρ και να οργώνει χωράφια! Οχι όμως και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, όπου ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος έγινε αγρότης και πρωτοστάτησε στη συγκομιδή πατάτας που θα μοιραστεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο γνωστός για την αγάπη του στη γη μητροπολίτης (τοποτηρητής Αργολίδος) φορώντας το μαύρο ράσο και ένα ψάθινο καπέλο ανέβηκε στο τρακτέρ και βοήθησε στο μάζεμα της πατάτας από τα κτήματα της Μονής του Αγίου Νικολάου Σίντζας στο Λεωνίδιο.

Μαζί του ήταν κληρικοί αλλά και κάτοικοι, που έβαλαν τις πατάτες σε σακιά, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν σε γηροκομεία και σε άλλα ιδρύματα της περιοχής, καθώς και στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα «Το καλάθι του πτωχού αδελφού». Μάλιστα, η φετινή σοδειά ήταν καλή, αφού τα τρία στρέμματα της καλλιέργειας έδωσαν έξι τόνους πατάτες άριστης ποιότητας.

sel 9 f2 4b064996 2e8d 4c21 ba4c a7868539da0fΤο μήνυμα

«Σας κάνει εντύπωση που ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της πατάτας και ότι εγώ οδηγώ το τρακτέρ; Αυτό το κάνουμε όχι για να κερδίσουμε χρήματα, αλλά για να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν αγαπάς τη γη και τη φροντίζεις σου ανταποδίδει πολλαπλάσια αγαθά» είπε ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, προσθέτοντας ότι οι Ελληνες έγιναν «από νοικοκυραίοι υπηρέτες», επειδή έκαναν το λάθος να εγκαταλείψουν τη γη: «Ολοι μάθαμε στο εύκολο κέρδος και κανένας δεν εργάζεται».
Εκτός από τρακτέρ, ο μητροπολίτης οδηγεί και ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο ηλικίας… 53 χρόνων! Πρόκειται για τον λευκό «Σκαραβαίο», τον οποίο αγόρασε το μακρινό 1963 και συνεχίζει να χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα, έχοντας διανύσει συνολικά περισσότερα από 4.000.000 χιλιόμετρα.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ