Σαφάρι ανθρώπων!

Οι δραματικές προβλέψεις Βρετανού καθηγητή πανεπιστημίου για τις επόμενες δεκαετίες με γραφεία να διοργανώνουν εκδρομές φρίκης

Οι δραματικές προβλέψεις Βρετανού καθηγητή πανεπιστημίου για τις επόμενες δεκαετίες με γραφεία να διοργανώνουν εκδρομές φρίκης

Το κυνήγι και ο φόνος ανθρώπων που περιγράφονται στην τριλογία των «Αγώνων πείνας» μπορεί να γίνουν πραγματικότητα, προβλέπει καθηγητής βρετανικού πανεπιστημίου.

Στο μέλλον ταξιδιωτικά γραφεία θα διοργανώνουν σαφάρι για πλούσιους, με θηράματα ανθρώπους, και μάλιστα το «σπορ» μπορεί να γίνει ακόμη και τηλεοπτικό reality.
Ο καθηγητής Ντάνιελ Ράιτ, που διδάσκει στο πανεπιστήμιο του κεντρικού Λάνκασαϊρ και ειδικεύεται στον τομέα του τουρισμού, αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό «Futures» ότι ως το 2100 το κυνήγι ανθρώπων θα έχει γίνει απαγορευμένο «χόμπι», το οποίο θα ασκούν λαθραία οι «ανθρωποκυνηγοί».

Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να γίνουν δραματικές αλλαγές στον πλανήτη, οι οποίες θα ανοίξουν την ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς. «Οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον θα οδηγήσουν σε μεγάλες προκλήσεις, έλλειψη νερού, εξάντληση της τροφής και μεγαλύτερη ανισότητα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς» εξηγεί, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα αλλάξουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

Θα γίνει ατραξιόν

Σταδιακά το κυνήγι ανθρώπων θα γίνεται αποδεκτό στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας καθώς θα προβάλλεται ως «ένας πρακτικός τρόπος» να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη, ο οποίος θα είναι ασφυκτικά κατοικημένος. Ο Ράιτ προβλέπει ότι ως το 2200 θα είναι τόσο διαδεδομένο, που θα γίνει τουριστική ατραξιόν. «Το 2200 ο θάνατος και το κυνήγι ανθρώπων θα αποτελούν κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας και μια πρακτική για την ελίτ των πλουσίων» αναφέρει χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον θα είναι τόσο μεγάλο, που τηλεοπτικά δίκτυα θα θελήσουν να το εκμεταλλευτούν εμπορικά, δημιουργώντας reality «ανθρωποκυνηγιού».

Η μετατροπή του θανάτου ανθρώπων σε θέαμα δεν είναι νέο φαινόμενο, εξηγεί ο καθηγητής, φέρνοντας ως παράδειγμα τους μονομάχους στη ρωμαϊκή εποχή και τις δημόσιες εκτελέσεις σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει, ο τουρισμός γίνεται όλο και πιο «σκοτεινός», με μουσεία αφιερωμένα στα βασανιστήρια να αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς. «Οι άνθρωποι θα εξοικειώνονται σταδιακά με τον θάνατο ως μια μορφή θεάματος, επηρεασμένοι από τον σύγχρονο τρόπο διασκέδασης, τις ταινίες και τα μέσα ενημέρωσης» καταλήγει ο Ράιτ.

13511422 1219873158046351 555368163 n 0

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ