Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ρουμανικός «εμφύλιος»

«Σφάχτηκαν» στη δίκη οι δύο κατηγορούμενοι, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Σήμερα αναμένεται η απόφαση

Με «αλληλομαχαιρώματα» απολογήθηκαν χθες οι δύο Ρουμάνοι, που δικάζονται για την άγρια δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κυψέλη. Οι κατηγορούμενοι πέταξαν για ακόμα μία φορά ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών, ενώ σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Εκπληξη προκάλεσε ο 27χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου, καθώς πήρε πίσω όσα είχε πει προανακριτικά για τις ερωτικές επαφές του με τον συγγραφέα, χαρακτηρίζοντας τη σχέση τους φιλική! Συγκεκριμένα, στην απολογία του στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν συνευρέθηκε ερωτικά για χρήματα με τον 83χρονο και ότι αρνήθηκε, όταν εκείνος του το πρότεινε. Αντίθετα, πάντως, στους αστυνομικούς είχε καταθέσει ότι το θύμα τού έκανε στοματικό έρωτα και του έδινε 20-30 ευρώ! «Του είπα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν με πίεσε» ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος είπε ότι έφτασε στην πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου στις 17.30 της 5ης Δεκεμβρίου, με σκοπό να ζητήσει από τον συγγραφέα χρήματα για να πάει για ποτό σε ένα κλαμπ της πλατείας Αττικής με τον συγκατηγορούμενό του Κοσμίν Γκαϊτάν.

«Μπαίνοντας στην πολυκατοικία, είδα έναν νεαρό Αλβανό. Επειδή τον είχα ξαναδεί, υπέθεσα ότι θα ανέβαινε στο διαμέρισμα του Κουμανταρέα. Οταν έφυγε ο Αλβανός, γύρω στις 20.00, κατέβηκε και ο Μένης. Ομως, δεν τον έπιασα να του μιλήσω, γιατί έξω από την πολυκατοικία τον περίμενε ο φίλος του, ο κ. Θάνος. Ο Μένης δεν ήθελε να του ζητάω χρήματα μπροστά σε άλλους» είπε ο 27χρονος. Οι δύο κατηγορούμενοι παρέμειναν στο ισόγειο έως τις 23.00 που επέστρεψε ο πεζογράφος. Τότε, σύμφωνα με τον 27χρονο, τον ακολούθησαν μέχρι τον τέταρτο όροφο: «Οταν μας άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, του ζήτησα χρήματα, αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι είχε δανείσει σε άλλον 3.000 ευρώ. Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα. Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ!». Ο Ματασαρεάνου «κάρφωσε» τον συγκατηγορούμενό του. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο Γκαϊτάν παρέμεινε 20 λεπτά στο διαμέρισμα του συγγραφέα. Εκείνος έφυγε και τον περίμενε στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ τον είδε να πετά στον κάδο απορριμμάτων «κάτι που έμοιαζε με γάντια»!

Χτυπήματα

«Λέει ψέματα!» ήταν η απάντηση του 30χρονου Κοσμίν Γκαϊτάν, ο οποίος είπε ότι όλα έγιναν στο ισόγειο της πολυκατοικίας, μπροστά από το ασανσέρ, όπου βρέθηκαν τα γυαλιά του θύματος και κηλίδες αίματος: «Εγώ περίμενα στα σκαλιά του υπογείου. Οταν ο Στεφάν είδε τον Κουμανταρέα, άρχισαν να λογομαχούν. Ο Κουμανταρέας τού είπε: “Μ… δεν σου δίνω άλλα λεφτά!” και ο Στεφάν απάντησε: “Αφού ξέρεις ότι δεν έχω. Γιατί δεν μου δίνεις;”. Μετά άκουσα ήχους χτυπημάτων και, όταν ανέβηκα, είδα τον συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος, ενώ ο Στεφάν είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από τον λαιμό και με τον άλλο τον γρονθοκοπούσε».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μαζί με τον 27χρονο έβαλαν τον συγγραφέα στο ασανσέρ και ανέβηκαν στον τέταρτο. Αφού ξεκλείδωσαν με τα κλειδιά του, ο Ματασαρεάνου άρχισε να ψάχνει το σπίτι και ο Γκαϊτάν προσπάθησε να συνεφέρει το θύμα, αλλά τελικά τον έβαλαν στο κρεβάτι και έφυγαν. Οι δύο Ρουμάνοι δεν έδωσαν πειστικές εξηγήσεις γιατί παρέμειναν για περισσότερο από πέντε ώρες στην πολυκατοικία, περιμένοντας τον Κουμανταρέα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

Η γνωριμία στη Φωκίωνος Νέγρη

Για τον τρόπο γνωριμίας του με τον Μένη Κουμανταρέα μίλησε στην απολογία του ο Στεφάν Ματασαρεάνου. Οπως περιέγραψε, ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία 14 ετών και, όταν ήταν 17 χρόνων, γνώρισε τον συγγραφέα που του έπιασε κουβέντα σε καφετέρια στη Φωκίωνος Νέγρη. «Με ρώτησε πώς με λένε και με τι ασχολούμαι. Του είπα ότι είμαι μαραγκός και τότε ζήτησε το τηλέφωνό μου. Του έκανα διάφορες μικροδουλειές. Είχα φτιάξει τα πόμολα στο παλιό γραφείο, είχα αλλάξει λάμπες. Γι’ αυτά με πλήρωνε. Αλλά κάποιες φορές μού έδινε και χαρτζιλίκι 10 ευρώ, τα οποία ντρεπόμουν να πάρω» ισχυρίστηκε ο 27χρονος Ρουμάνος και πρόσθεσε: «Ηξερα τη γυναίκα του. Μου είχε δώσει τα κλειδιά του σπιτιού, για να πάω κάποια πράγματα. Ε, αν ήθελα, θα του έκανα κακό!».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...