Γυμναστική κατά της κατάθλιψης

Η έντονη δραστηριότητα αναγκάζει τον οργανισμό να παράξει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας

Πολύ συχνά προσέρχονται στα γυμναστήρια ασκούμενοι που στόχο έχουν να καταπολεμήσουν μέσω της γυμναστικής την κατάθλιψή τους και τη μελαγχολία.

Ολοι γνωρίζουμε πως η γυμναστική μόνο οφέλη μπορεί να μας προσφέρει και μέσω αυτής ξεπερνιούνται πολλά προβλήματα υγείας. Η μελαγχολία είναι ένα από αυτά τα προβλήματα και μάλιστα με πολλές προεκτάσεις.

Η υποβάθμιση της ζωής μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να εκδηλώνονται διάφορες ασθένειες και σε αυτές είναι η κατάθλιψη.

we5tyw45t 2

Ο οργανισμός του ανθρώπου επηρεάζεται άμεσα από την ψυχολογική του διάθεση. Αν ζω σε ένα περιβάλλον με capital controls, σίγουρα θα υποστώ τις συνέπειες όλης αυτής της ψυχολογικής πίεσης, οι οποίες σίγουρα θα είναι αρνητικές.

Πρέπει, λοιπόν, να ενεργοποιήσω μηχανισμούς που θα κάνουν τον οργανισμό να εκκρίνει ο ίδιος τα κατάλληλα φάρμακα, που βελτιώνουν τη διάθεσή μου. Οι ουσίες αυτές είναι οι ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες (τέσσερις ορμόνες) παράγονται από τον οργανισμό μας μέσω της εγρήγορσης. Οποιαδήποτε δραστηριότητα περικλείει ένταση ανεβάζει το επίπεδο έκκρισης αυτών αλλά και άλλων ορμονών.

Ευεργετικά

Οι ενδορφίνες ονομάζονται ορμόνες της χαράς ή οπιοειδή του εγκεφάλου. Μας ανεβάζουν τη διάθεση, την αισιοδοξία και μας δίνουν κουράγιο να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε ψυχολογική πίεση δεχόμαστε από το περιβάλλον. Ολα τα είδη γυμναστικής είναι ευεργετικά, περισσότερο δε αυτά που μας προσφέρουν μεγαλύτερη ένταση (κούραση) και ευχαρίστηση.

we5tyw45t 1

Για παράδειγμα, περνώ πιο ευχάριστα όταν η γυμναστική μου περιέχει και μουσική, όμορφο περιβάλλον, παρέα κ.λπ. Τα ομαδικά προγράμματα λοιπόν είναι καταλληλότερα. Οι πολεμικές τέχνες επίσης, λόγω του ότι μας δίνουν τη μεγαλύτερη ένταση από τα περισσότερα αθλήματα (και μας μαθαίνουν και κάτι).

Τα μηχανήματα ενδυνάμωσης έχουν επίσης καλά αποτελέσματα, παρά τη μοναχικότητά τους. Ο συνδυασμός δε όλων αυτών (ή κάποιων) ίσως να είναι η κατάλληλη συνταγή για να πετύχω ψυχική ανάταση.

* EASTAR Ποιοτική Αθλητική Διατροφή

Τι είναι πρωτεΐνη EASTAR;

Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλες ενώσεις που παρασκευάζονται με τον συνδυασμό μικρότερων αμινοξέων. Στη διατροφή είναι γνωστές ως μακροθρεπτικά συστατικά και δίνουν ενέργεια στο σώμα μας. Κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης περιέχει 4 θερμίδες.

Υπάρχουν 20 αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτεΐνης. Οι πρωτεΐνες που δεν έχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται ελλιπείς. Οι πηγές πρωτεΐνης που περιέχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται πλήρεις. Επιλέγοντας λοιπόν τις πλήρεις θα εξασφαλίσετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Ορισμένα αμινοξέα μπορούν να παραχθούν στο σώμα και δεν είναι τόσο απαραίτητα για τη διατροφή μας. Τα αμινοξέα που δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας όμως, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας.

Ψάξαμε στη αγορά και βρήκαμε την καλύτερη φυσική 100% WHEY PROTEIN (πρωτεΐνη ορού γάλακτος άμεσης απορρόφησης) η οποία μάλιστα παράγεται στην Ελλάδα από την EASTAR. Κυκλοφορεί σε περιεκτικότητες 80% & 92% με ή χωρίς υδατάνθρακες σε απίστευτες γεύσεις ώστε να φτιάχνετε smoothies και ενεργειακά ποτά για ενδυνάμωση / αποκατάσταση μυών/ γράμμωση / μυικό όγκο / έλεγχο βάρους. Μπείτε στο site της εταιρίας, www.eastar.gr   εκμεταλευτείτε τις εξαιρετικά καλές τιμές της σε σχέση με την άριστη ποιότητα της. www.eastar.gr   

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ