Ρεπόρτερ-κομάντος!

Σεμινάρια στρατιωτικής εκπαίδευσης δημοσιογράφων στις ΗΠΑ για την κάλυψη των συνεδρίων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών υπό τον φόβο περιστατικών βίας

Σεμινάρια στρατιωτικής εκπαίδευσης δημοσιογράφων στις ΗΠΑ για την κάλυψη των συνεδρίων Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών υπό τον φόβο περιστατικών βίας

Ποιος ο λόγος για τον οποίο κάποιος δημοσιογράφος έχει εκπαιδευτεί στην επίδεση τραυμάτων από όπλο, αλλά και να πλένεται με τα ρούχα έπειτα από ρίψη δακρυγόνων;

Η απάντηση φαντάζει μάλλον αυτονόητη, καθώς πια το ρεπορτάζ πόλης γίνεται όλο και πιο συχνά με όρους πρώτης γραμμής πολέμου. Και βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει ήδη δημιουργηθεί ειδικά στις ΗΠΑ εταιρία που να αναλαμβάνει την κατάλληλη εκπαίδευση των δημοσιογράφων-κομάντος!

Εδώ και χρόνια, εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης αλλά και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις εκπαιδεύονται από την εταιρία Global Journalist Security, οι ειδικοί της οποίας, ως επί το πλείστον βετεράνοι του αμερικανικού και του βρετανικού στρατού, τους δείχνουν μεθόδους για να παραμένουν ασφαλείς σε εμπόλεμες περιοχές. Τα πενθήμερα σεμινάρια καλύπτουν ζητήματα όπως «μείωση κινδύνου σε περιβάλλοντα που αποτελούν στόχους» αλλά και επιβίωση σε μια σειρά από απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Μια τελευταία φουρνιά δημοσιογράφων αλλά και καμεραμέν πήγε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο σεμινάριο ως βασική προετοιμασία για την κάλυψη των συνεδρίων Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών που θα πραγματοποιηθούν αυτόν τον μήνα σε Κλίβελαντ και Φιλαδέλφεια, αντίστοιχα! Τα περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, με τα τυφλά χτυπήματα ακόμα και από ελεύθερους σκοπευτές, έχουν πείσει τους δημοσιογράφους ότι όπου υπάρχει πολύς κόσμος υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος.

Ασφάλεια

Ο Φρανκ Σμιθ, ρεπόρτερ ατσαλωμένος στις εμπόλεμες περιοχές και ιδρυτής του σχετικού προγράμματος, αποκαλύπτει ότι το τελευταίο έχει τόσο μεγάλη ζήτηση από τις αρχές του χρόνου από μεγάλους μιντιακούς ομίλους, που πια έχει οργανώσει ειδικό κύκλο σεμιναρίου για την ασφαλή κάλυψη συνεδρίων.
Στο σχετικό σεμινάριο καλύπτονται ζητήματα όπως οι πρώτες βοήθειες (βλέπε πού να πιέσεις μια αρτηρία για να σταματήσει η ακατάσχετη αιμορραγία και πώς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και πουκάμισο για να επιδέσεις το σημείο). Επίσης, δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να ξεφύγει κανείς από ελεύθερο σκοπευτή και πότε να δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα όταν μια διαδήλωση γίνεται βίαιη και πραγματοποιούνται ομαδικές συλλήψεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ