Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Ο «κακός» των Ορκ στην Αθήνα!

Ο Νεοζηλανδός «μονομάχος» Μανού Μπένετ (γνωστός από τη δημοφιλή σειρά «Σπάρτακος» και την τριλογία φαντασίας «Χόμπιτ») ετοιμάζεται να ανεβεί στο ρινγκ

Ενας «μονομάχος» από τη Νέα Ζηλανδία έφτασε στην Ελλάδα και στέλνει μέσω της «Espresso» το μήνυμά του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Φυσικά και πρέπει να σας τα δώσουν πίσω οι Βρετανοί. Δεν είναι δικά τους. Δικά σας είναι» λέει ο ηθοποιός Μανού Μπένετ, ο οποίος έγινε διάσημος με τον ρόλο του αήττητου Γαλάτη μονομάχου Κρίξου στο δημοφιλές σίριαλ «Σπάρτακος».

we5tgwetg 1ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Σκοπός της επίσκεψής του στη χώρα μας είναι η κορυφαία διοργάνωση μαχητικού αθλητισμού No Limits, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Μάλιστα ο ηθοποιός έχει στα σχέδιά του να χορέψει παραδοσιακό πυρρίχιο μαζί με τα μέλη της χορευτικής ομάδας της Ενωσης Ποντίων Νίκαιας και Κορυδαλλού.

Το ζήτησε ο ίδιος μόλις πληροφορήθηκε πως το εν λόγω χορευτικό εντάχθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης προς τιμήν του. Αλλωστε, κάτι ξέρει κι εκείνος από αρχαίους πολεμικούς χορούς, αφού είναι απόγονος της φυλής ιθαγενών Μαορί και γνωρίζει άριστα τα βήματα του δικού τους χορού, του χάκα. Γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία, ο 46χρονος Μανού έχει στο ενεργητικό του αρκετές επιτυχίες στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Επαινοι για τον Αζογκ

Εκτός από τη σειρά «Σπάρτακος», τον έχουμε απολαύσει στο σίριαλ «Arrow» αλλά και στην τριλογία «Χόμπιτ», όπου μεταμορφώθηκε παίζοντας τον Αζογκ. Ο εν λόγω ρόλος, του βασιλιά των Ορκ, του χάρισε επαίνους από τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον. Η «Espresso» συνάντησε τον Μανού Μπένετ χθες το μεσημέρι, λίγο προτού επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης. Ντυμένος casual, εμφανίστηκε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ξεχώρισε αμέσως.

Ευδιάθετος και προσιτός, δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τους fans του. «Θεωρώ ατυχία για μένα το γεγονός ότι άργησα τόσο πολύ να έρθω στην Ελλάδα. Εχω στο ενεργητικό μου ερμηνείες που σχετίζονται με την αρχαία Ιστορία και έπρεπε να είχα έρθει νωρίτερα στον τόπο όπου αυτή γράφτηκε» ήταν τα πρώτα του λόγια.

we5tgwetg 3«Είναι τιμή μου που θα συμμετάσχω στο No Limits. Δεν πρόκειται για ακόμη μία εμπορική διοργάνωση, όπου πυγμάχοι μάχονται για τα χρήματα, αλλά για έναν θεσμό που πρεσβεύει την έννοια της μαχητικότητας στη ζωή» πρόσθεσε. Μαχητής της ζωής είναι όμως και ο ίδιος.

Οπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πριν από μερικά χρόνια, αποφάσισε να ασχοληθεί με την τέχνη ύστερα από ένα τραγικό αυτοκινητικό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους η μητέρα του και ο αδελφός του, ενώ εκείνος έμεινε σε κώμα για κάποιο διάστημα.

Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης

«Χρειάζονται τα πρότυπα των ηρώων όπως ο Σπάρτακος, ο Αχιλλέας και ο Ηρακλής, ειδικά σε περιόδους που πρέπει να διεκδικηθεί η ελευθερία. Περισσότερο χρειάζονται όμως προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, οι οποίοι έβαλαν τα θεμέλια του πολιτισμού, της φιλοσοφίας και της δημοκρατίας. Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ανθρώπους του πνεύματος που να λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης. Χθες το βράδυ στο Βεάκειο παρακολούθησα τη συναυλία της Αλκηστης Πρωτοψάλτη. Ολος ο κόσμος σηκώθηκε και τραγούδησε μαζί της “είμαστε ακόμα ζωντανοί”. Ηταν μια υπέροχη στιγμή» σημειώνει ο Μανού στην «Espresso».

Ο ίδιος αναγνωρίζει τα προβλήματα που έχει φέρει στον λαό μας η οικονομική κρίση.

«Ξέρω ότι περνάτε δύσκολα, αλλά πρέπει να θυμάστε πάντοτε πως είστε μαχητές. Είναι ένα στοιχείο που κυλάει στο αίμα σας» υπογραμμίζει. Τέλος, μιλώντας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στέλνει μήνυμα στους Βρετανούς:

we5tgwetg 5«Στη Νέα Ζηλανδία οι Μαορί αποκαλούμε tonga τα αντικείμενα ιστορικής σημασίας. Κάποια από αυτά έχουν κλαπεί και βρίσκονται σε ξένα μουσεία. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλους τους λαούς και πρέπει να λάβει διεθνείς προεκτάσεις. Οτιδήποτε είναι κλεμμένο πρέπει να επιστρέφεται. Και οι Βρετανοί πρέπει να επιστρέψουν τα Γλυπτά στους Ελληνες».

Δυνατές μάχες και εκπλήξεις στο No Limits «The Vengeance» που κλείνει δέκα χρόνια

Το No Limits «The Vengeance», ο μεγαλύτερος θεσμός στον χώρο του μαχητικού αθλητισμού στη χώρα μας, που προβάλλεται και τηλεοπτικά, συμπληρώνει 10 χρόνια.

«Με αφορμή τον επετειακό χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης, που είναι αφιερωμένη στον Μοχάμεντ Αλι, έχουμε ετοιμάσει δυνατές εκπλήξεις» λέει στην «Espresso» η διοργανώτρια και παρουσιάστρια του event Γωγώ Μπιτάκου και συνεχίζει: «Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα δούμε κορυφαίες μάχες στο Κατράκειο. Ο Μανιάτης πυγμάχος Παναγιώτης Κυρίμης θα αγωνιστεί για τον τίτλο του θεσμού, τη ζώνη No Limits, απέναντι στον Δημήτρη Νερούτσο. Για το kick boxing στην κατηγορία των 81 κιλών η μάχη θα γίνει ανάμεσα στον Γιάννη Μανώλα και τον Μαροκινό Ισμαήλ ελ Μπρουζίνι. Ο Μπρουζίνι, μάλιστα, μετά τη διοργάνωση θα φύγει για τη χώρα του, καθώς είναι προσκεκλημένος από τον βασιλιά για να βραβευτεί. Παράλληλα, το Σάββατο θα έχουμε και πολιτιστικές δράσεις. Η Ελένη Γιαννοπούλου, κορυφαία χορογράφος φλαμένκο στη χώρα μας, θα υπογράψει την καταπληκτική έναρξη του No Limits πάνω σε ένα ποίημα του Ρεμπό, το οποίο απαγγέλλει ο Γιώργος Κιμούλης».

Να σημειωθεί ότι ο Μανού Μπένετ θα παραμείνει στη χώρα μας και μετά το No Limits, έως τις 12 Αυγούστου. «Θα πάμε στη Μύκονο για δύο μέρες ως καλεσμένοι της δημοτικής Αρχής, από εκεί στην Πάτμο για άλλο ένα διήμερο κι έπειτα στη Ρόδο, την Κρήτη και τη Σαντορίνη, στο πλαίσιο ενός οδοιπορικού που έχει οργανώσει η παραγωγή του No Limits. Στόχος μας είναι μέσα από την παρουσία και την προσωπικότητα του Μανού Μπένετ να προωθήσουμε τουριστικά τη χώρα μας, προβάλλοντάς την αυτή την εποχή που το έχει ανάγκη» αναφέρει η Γωγώ Μπιτάκου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388



{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...