Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Καταδίκη Σακκά – Σεϊσίδη

Τι ζήτησε η εισαγγελέας στην πολύωρη δίκη του κατηγορουμένου για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και του φερόμενου ως «ληστή με τα μαύρα»

Τι ζήτησε η εισαγγελέας στην πολύωρη δίκη του κατηγορουμένου για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και του φερόμενου ως «ληστή με τα μαύρα»

Ξεπέρασε το οκτάωρο η δίκη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη, καθώς έως αργά χθες το βράδυ αναμενόταν η απόφαση για τις πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν.

Στην αγόρευσή της, πάντως, η εισαγγελέας του Β’ Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ζήτησε την καταδίκη των δύο αντιεξουσιαστών για τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν (κλοπή, πλαστογραφία, αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδής ανωμοτί κατάθεση και δύο παραβάσεις του ΚΟΚ), τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να αθωωθεί ο Μάριος Σεϊσίδης για τα πταίσματα που αφορούν τον ΚΟΚ, καθώς δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο. Πράγματι, κατά την απολογία του ο Κώστας Σακκάς ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν στη θέση του οδηγού.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Κώστας Σακκάς και ο φερόμενος ως «ληστής με τα μαύρα» Μάριος Σεϊσίδης οδηγήθηκαν νωρίς χθες το μεσημέρι, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και αλληλέγγυοι φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κτίριο 7 των δικαστηρίων και, όταν ξεκίνησαν να απολογούνται, αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς τη στιγμή της σύλληψής τους, αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης.
Οπως ανέφεραν, οι αστυνομικοί τούς χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ δεν τους επέτρεψαν να μιλήσουν με τους συνηγόρους τους, παρά το γεγονός ότι σχεδόν από την αρχή δήλωσαν τα στοιχεία τους. Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι οι αστυνομικοί δεν έριξαν προειδοποιητικά πυρά, αλλά πυροβόλησαν «σε ευθεία βολή», ενώ εκείνοι έτρεχαν να απομακρυνθούν πεζή. «Αν δεν είχαν πυροβολήσει, πιθανόν και να σταματούσαμε» είπε, μεταξύ άλλων, στο δικαστήριο ο Κώστας Σακκάς.

Προς Ελαφόνησο

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ακόμη ότι την ημέρα της σύλληψης ήταν καθ’ οδόν για την Ελαφόνησο, όπου θα έκαναν διακοπές. Ωστόσο, όταν είδαν το μπλόκο της Αστυνομίας, έκαναν αναστροφή.

«Δεν μας έκαναν σήμα – κάναμε αναστροφή για να αποφύγουμε πιθανό έλεγχο. Δεν αντιλήφθηκα σειρήνα ή φώτα και πηγαίναμε με πενήντα χιλιόμετρα» υποστήριξε ο Μάριος Σεϊσίδης. Οσον αφορά το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ισχυρίστηκαν ότι τους το παραχώρησε αλληλέγγυος, ωστόσο αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον άνθρωπο που τους το έδωσε, ενώ το ίδιο έκαναν όταν ρωτήθηκαν και για τις πλαστές ταυτότητες. Οπως τόνισαν, πάντως, τα έγγραφα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες οι τρεις αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με τη σύλληψη των δύο ανδρών, περιγράφοντας όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...