Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία; Προσοχή στις απάτες!

Σήμα κινδύνου για τις παράνομες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία!

Προειδοποίηση στους ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν τα οικονομικά πακέτα μεταμόσχευσης μαλλιών που προσφέρονται από μη πιστοποιημένους γιατρούς, απευθύνει η Διεθνής Εταιρία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (International Society Of Hair Restoration Surgery, ISHRS).

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι επιτήδειοι που αυτοαποκαλούνται «ειδικοί» στις μεταμοσχεύεις μαλλιών, έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στο διαδίκτυο και παραπλανούν ασθενείς προσφέροντας οικονομικά πακέτα μεταμόσχευσης μαλλιών που όμως, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών!

Στην σχετική ανακοίνωση της, η ISHRS κάνει εκτενή αναφορά στο πρόβλημα και εστιάζει στις παράνομες κλινικές της Τουρκίας που προσφέρουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών με ιδιαίτερα μικρό κόστος αλλά και με τραγικά αποτελέσματα που πολλές φορές είναι μη αναστρέψιμα! Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών, οι περισσότεροι ασθενείς- θύματα προέρχονται από την Ευρώπη και χώρες της Μέσης Ανατολής και ανήκουν στην κατηγορία των απεγνωσμένων ή ευκολόπιστων ασθενών που προχωρούν σε μεταμόσχευση μαλλιών χωρίς προηγουμένως να έχουν κάνει την απαραίτητη έρευνα αγοράς. 

2 1

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε απόλυτο “hot spot” του ιατρικού τουρισμού ενώ μόνο το 2015, τα σχετικά έσοδα ξεπέρασαν τα 4,5 δις δολάρια. Παρά την πρόσφατη οδηγία του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών μπορούν να εκτελούνται μόνο σε νοσοκομεία, στην Τουρκία εξακολουθούν να λειτουργούν χιλιάδες παράνομες κλινικές που φυσικά, δεν είναι στελεχωμένες από γιατρούς αλλά από άπειρους τεχνικούς που πλασάρονται ως «ειδικοί». Εκμεταλλευόμενες την τεράστια ζήτηση της παγκόσμιας αγοράς, οι συγκεκριμένες κλινικές παραπλανούν τους ασθενείς και προσφέρουν εξαιρετικά οικονομικά πακέτα που συνδυάζουν ολιγοήμερες διακοπές και μεταμόσχευση μαλλιών. Μάλιστα, οι παράνομες τούρκικες κλινικές, που λειτουργούν ακόμα και σε εντελώς ακατάλληλους ιδιωτικούς χώρους, έχουν εξαπλωθεί και σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο όπου καταφέρνουν να επιβιώνουν χάρη στην κάλυψη που τους προσφέρουν πιστοποιημένοι Τούρκοι γιατροί. Όπως γίνεται κατανοητό, το μαύρο χρήμα ρέει ανενόχλητο ενώ παράλληλα, χιλιάδες ασθενείς θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους αφού ουσιαστικά, γίνονται έρμαια στα χέρια επιτήδειων που ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο της ιατρικής. 

3 1

Αποκατάσταση στην DHI

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η έμπειρη ιατρική ομάδα του DHI Global Medical Group, παγκόσμιου ηγέτη στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τριχωτού από το 1970, δεν είναι λίγες οι φορές που εξαπατημένοι ασθενείς καταφεύγουν στην DHI αναζητώντας βοήθεια. Οι γιατροί της DHI αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Τα περισσότερα αποτελέσματα από μεταμοσχεύσεις μαλλιών που δεν πραγματοποιούνται από γιατρούς, είναι τραγικά και έχουν οδυνηρές συνέπειες τόσο στην ψυχολογία των ασθενών όσο και στην τσέπη τους. Σε ότι αφορά το αισθητικό σκέλος, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες περιπτώσεις όπου οι επιτήδειοι είχαν καταστρέψει κυριολεκτικά τόσο τη δότρια όσο και τη λήπτρια περιοχή των ασθενών. Ασφαλώς, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας προκειμένου να σώσουμε την κατάσταση αλλά δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό. Κάποιες φορές, η διαδικασία αποκατάστασης είναι χρονοβόρα και πολύ ψυχοφθόρα. Επιπλέον, αυτοί οι ασθενείς βγήκαν ζημιωμένοι και οικονομικά αφού επέλεξαν την Τουρκία λόγω χαμηλού κόστους και τελικά, αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερες από μια μεταμοσχεύσεις μαλλιών για να διορθώσουν τα λάθη και να έχουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Προκειμένου να προστατεύσει τους ασθενείς από τα νύχια των επιτήδειων που υπόσχονται πολλά χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία, το ιατρικό team του DHI Global Medical Group, επισημαίνει πως η επιλογή της κλινικής που θα αναλάβει τη μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να γίνεται μετά από ενδελεχή έρευνα και κυρίως, ψύχραιμα και προσεκτικά, προκειμένου να αποφεύγονται οι παγίδες. Αξίζει να σημειωθεί πως στα κέντρα της DHI, πριν από κάθε θεραπεία τριχόπτωσης, οι ασθενείς υποβάλλονται στο προηγμένο διαγνωστικό τεστ για την τριχόπτωση, DSA. Στη συνέχεια, οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών εκτελούνται αποκλειστικά και μόνο από γιατρούς που μάλιστα, είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από τη μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών στον κόσμο, την London Hair Restoration Training Academy. «Η τεχνική της DHI είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική παγκοσμίως, αφού προσφέρει μέγιστη φύτρωση και 100% φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί μια ζωή».

Περισσότερες πληροφορίες για μεταμόσχευση μαλλιών

DHI Global Medical Group

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30

2109211630

4 0

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...