Κρέας- λαχανικά δίνουν ελκυστικό «άρωμα» στους άνδρες

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που τρώνε φρούτα, σαλάτες και κρέας αναδύουν μια πιο «ελκυστική» οσμή

Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άντρες που τρώνε φρούτα, σαλάτες και κρέας αναδύουν μια πιο «ελκυστική» οσμή

Το παιχνίδι της έλξης παίζεται στο πιάτο. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα, που έδειξε ότι πιο ελκυστικοί είναι οι άνδρες που τρώνε κατά κύριο λόγο φρούτα, λαχανικά και κρέας. Πώς μπορεί αυτό να συγκινήσει μια γυναίκα, ειδικά όταν δεν συναντάει έναν άνδρα για πρώτη φορά στο τραπέζι;

Οσφρητικά, εξηγούν οι ειδικοί, που υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν μια πιο «λουλουδένια» και «γλυκιά» οσμή! Αρκετά καλές επιδόσεις είχαν στον ίδιο τομέα και οι άνδρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος, αβγών και τόφου. Αντιθέτως, όσοι είναι μακαρονάδες, του ψωμιού και γενικά με διατροφή που περιστρέφεται γύρω από τους υδατάνθρακες έχουν τη λιγότερο ευχάριστη μυρωδιά.

Ο δρ Ιαν Στέφεν, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο Macquarie στο Σίδνεϊ και η ομάδα του αναφέρουν ότι η οσμή του σώματος ενός άνδρα μπορεί να προδίδει πληροφορίες για την υγεία του στις γυναίκες, οι οποίες τις αξιολογούν σε μια διαδικασία που προβλέπει η φύση για την καλύτερη δυνατή επιλογή ταιριού για αναπαραγωγή.

Από τη δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Evolution and Human Behavior» προκύπτει επίσης ότι και το χρώμα της επιδερμίδας επιδρά στο παιχνίδι της έλξης. Για παράδειγμα, το πιο κίτρινο δέρμα, αποτέλεσμα μεγαλύτερης κατανάλωσης τροφίμων που είναι πλούσια σε καροτενοειδή, όπως είναι τα καρότα, έχει διαπιστωθεί ότι ελκύει περισσότερο τις γυναίκες.

Οι ερευνητές με τη χρήση φασματογράφων μπόρεσαν να μετρήσουν τα επίπεδα του χρώματος στο δέρμα των ανδρών εξαιτίας των καροτενοειδών και με αυτόν τον τρόπο να υπολογίσουν τα επίπεδα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Ζήτησαν δε από εννέα γυναίκες να μυρίσουν τον ιδρώτα που είχαν συλλέξει από 43 διαφορετικούς άνδρες. Οι γυναίκες βαθμολόγησαν τον ιδρώτα των ανδρών με υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών ως αυτόν που μύριζε καλύτερα. Συγκεκριμένα, τον περιέγραψαν ως πιο «λουλουδιαστό, φρουτώδη και γλυκό», ενώ έφτασαν στο σημείο να εικάσουν ότι έχει «ευεργετική επίδραση στην υγεία»!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ