Ο «γύρος του θανάτου» στα εφημερεύοντα νοσοκομεία

«Μπαλάκι» οι ασθενείς που ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο γιατρό σε κλειστές κλινικές!

«Μπαλάκι» οι ασθενείς που ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο γιατρό σε κλειστές κλινικές!

Οι κλειστές (!) κλινικές σε νοσοκομεία που εφημερεύουν κάνουν «μπαλάκι» δεκάδες ασθενείς, που αναγκάζονται να μεταβαίνουν από το ένα στο άλλο για να βρουν γιατρό! Ενας «γύρος του θανάτου» εξελίσσεται καθημερινά καθώς, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι ασθενείς που απευθύνονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν γνωρίζουν ότι πολλές από τις κλινικές αδυνατούν να καλύψουν την εφημερία. Συνεπώς «γίνονται συνεχείς διακομιδές ασθενών και χάνεται χρόνος, με κόστος σε ανθρώπινες ζωές» λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα, στις ελάχιστες στελεχωμένες κλινικές (όπως Θωρακοχειρουργική, Γναθοχειρουργική, Ουρολογική) των τριτοβάθμιων νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο. Η πρόσβαση των ασθενών στους γιατρούς για μια εξέταση μπορεί να καθυστερεί ακόμη και 10 ώρες, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Στην Αττική

Ενδεικτική είναι η εφιαλτική κατάσταση που επικράτησε στις εφημερίες από 13 έως και 16 Αυγούστου, στις τέσσερις ομάδες νοσοκομείων «κορμού» στην Αττική. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, το Σάββατο 13 Αυγούστου για όλη την Αττική εφημέρευαν μόνο στο « Γ. Γεννηματάς» οι εξής κλινικές: Αιματολογική, Γναθοχειρουργική, Ενδοκρινολογική, Πλαστική Χειρουργική, Ρευματολογική.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου στο Αττικό, αν και θεραπευτήριο εφημερίας τραύματος, δεν είχε Θωρακοχειρουργική, ενώ σε κάθε εφημερία δεν έχει Ουρολογική και η Πνευμονολογική και η Νευρολογική εφημερεύουν μόνο έως τις 21.00. Στις 15 Αυγούστου εφημέρευαν ο Ερυθρός Σταύρος χωρίς Πνευμονολογική και το Θριάσιο χωρίς αεροδυναμικό εργαστήριο (πρωτογενής αντιμετώπιση εμφράγματος) από τις 14.30 έως τις 08.00 της επομένης. Για ογκολογικά περιστατικά (15.00-08.00) δεν εφημέρευε κανένα νοσοκομείο! Στις 16 Αυγούστου στο ΚΑΤ η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Νευρολογική εφημέρευαν έως τις 22.00 και στο Λαϊκό το αιμοδυναμικό έως τις 14.30. Στο Νοσοκομείο Νίκαιας η Πνευμονολογική εφημέρευε έως τις 16.00 και έπειτα υπήρχε μόνο στο Σωτηρία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ