Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

Φαβορί πάλι ο Στράτος!

Την άλλη Τετάρτη θα εκλεγεί ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μετά τη χθεσινή «ισοπαλία» (8-8) στην ψηφοφορία. Εξώδικο από NOVA

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Tην ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλο φαβορί ο Γιώργος Στράτος, εκτός κι αν υπάρξει υποψηφιότητα ιδιοκτήτη ΠΑΕ και δη του Γιάννη Αλαφούζου. Πιθανότητα που συγκεντρώνει όμως λίγες προοπτικές και, εκτός απροόπτου, ο κ. Στράτος θα είναι ξανά πρόεδρος της Λίγκας.

Εκτός και αν υπάρξει πρόταση από το… μπλοκ του Ολυμπιακού, με τον εκλεκτό να ακούει στο όνομα Θανάσης Γιαννίκος. Τότε θα γίνει μάχη. Το πρώτο, λοιπόν, και κύριο θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. ήταν η εκλογή προέδρου και η ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας έγινε, αλλά αποτέλεσμα δεν υπήρξε.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ισόπαλο 8-8, με την ΕΠΟ να ψηφίζει αρχικά λευκό, ενώ στη συνέχεια οι φήμες την ήθελαν να είναι υπέρ της μη εκλογής προέδρου.

Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έθεσαν το ζήτημα της διεξαγωγής της εκλογής του νέου προέδρου από χθες και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, εκτός των τριών, υπέρ της εκλογής του προέδρου ψήφισαν και οι Πλατανιάς, Βέροια, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, με συνέπεια να μην περάσει η πρόταση. Κατά ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας, Ηρακλής, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κέρκυρα και Λάρισα. Κάτι που προκάλεσε σε εκείνο το σημείο την αντίδραση των εκπροσώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Παναγόπουλου, Μπαλωμένου, Σωπήλη και Κωνσταντίνου, που ανέφεραν ότι αποχωρούν διότι δεν είναι δυνατόν να επιλέγει η Λίγκα να παραμένει ακέφαλη σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία και εν όψει της άφιξης της FIFA στην Αθήνα.

Διοικούσα επιτροπή

Επειτα από λίγο, και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις από το Δ.Σ.: 1) Να μην υπάρξει απόφαση για το θέμα του προέδρου (οπότε επί της ουσίας η ψηφοφορία του 8-8, ή 9-8 αν η ΕΠΟ ψήφισε «όχι», δεν μέτρησε. 2) Να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου την ερχόμενη Τετάρτη. 3) Να οριστεί διοικούσα επιτροπή (από τους Δάρα, Σπανό και Κωστούλα), η οποία θα επιλαμβάνεται μόνο μείζονος σημασίας θεμάτων μέχρι τότε. 4) Να μη συζητηθεί κανένα άλλο ζήτημα στο Δ.Σ. (ούτε αυτό της αναβολής του πρωταθλήματος).

Τέλος, με εξώδικο η NOVA κατηγορεί τη Σούπερ Λίγκα και τις ομάδες για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος. Ζητάει μάλιστα να απαγορευθούν οι δηλώσεις των ομάδων, προκαλώντας την οργή του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. και η Σούπερ Λίγκα θα τοποθετηθεί για το εξώδικο του συνδρομητικού.

Η FIFA «αδειάζει» ΕΠΟ και καλεί τις ΠΑΕ στο… τραπέζι

Το απόλυτο «άδειασμα» της FIFA στην ΕΠΟ είναι γεγονός. Με μία πρωτοφανή κίνησή της, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, την οποία καλεί να οργανώσει την ερχόμενη Τρίτη συνάντηση στα γραφεία της ομοσπονδίας με την παρουσία όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας για να συζητήσουν για τη διαιτησία, το ισπανικό μοντέλο και γενικά τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η FIFA με αυτήν της την ενέργεια δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται πλέον την ΕΠΟ και θέλει και την άποψη των ομάδων προτού αποφασίσει για την τύχη της διοίκησης Γκιρτζίκη.

Ερχεται ο Κουτσοκούμνης

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζήτησε, επίσης, από την ομοσπονδία να γίνει κοινοποίηση της επιστολής σε όλους τους συλλόγους, κάτι που η ΕΠΟ έκανε τελικά χθες το μεσημέρι και αφού αυτή είχε διαρρεύσει στον Τύπο από κάποιες ομάδες. Ο εκπρόσωπος της FIFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης έρχεται στις 29 Αυγούστου στην Αθήνα και, αν δεν υλοποιηθούν τα δύο πράγματα (κώδικας δεοντολογίας και ισπανικό μοντέλο) που θα ζητήσει από τον Γκιρτζίκη, τότε η FIFA θα προχωρήσει στον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ.

O λόγος, λοιπόν, της έλευσης του εκπροσώπου της FIFA στη χώρα μας, μετά και τις επιστολές ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, δεν είναι άλλος από το να ζητήσει από την ΕΠΟ να προχωρήσει άμεσα στις δύο αλλαγές που θα εκτονώσουν την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επιτέλους θα… δούμε μπάλα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...