Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Οταν κλείσω τα μάτια κεράστε τους αστέγους κρασί και φαγητό»!

Συγκλονίζει η επιθυμία του Ανδρέα Μπάρκουλη λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή

Τα δάκρυα της Μαίρης Μπάρκουλη έτρεχαν ποτάμια το βράδυ της Τρίτης, όταν στο σπίτι της οικογένειας στα Πευκάκια ο ηθοποιός Τρύφωνας Παπουτσής τής αποκάλυψε την τελευταία επιθυμία του συζύγου της.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

«Ο Ανδρέας ήθελε να εκπληρώσω εγώ την τελευταία του επιθυμία μετά θάνατον και του έδωσα τον λόγο μου. Μου ζήτησε να κάνω το τραπέζι σε τρεις αστέγους με μπόλικο φαγητό και πολύ κρασί στη μνήμη του. Κι έπειτα, μετά το φαγοπότι, να ζητήσουν συγχώρεση για εκείνον στον Θεό» είπε συγκινημένος ο επιστήθιος φίλος και συνάδελφος του εμβληματικού πρωταγωνιστή, ο οποίος στάθηκε κοντά στην οικογένεια στα δύσκολα και στις χαρές της, και ο χρόνος εκείνη τη στιγμή σταμάτησε. Η Μαίρη, με ένα χαμόγελο αγάπης και μια ματιά ψηλά και όλο νόημα, σκούπισε τα δάκρυά της και αγκάλιασε τον καλό φίλο του άνδρα της.

4rw3q45ty3ty 3

«Ο Μπάρκουλης ήταν λεβέντης και, παρά τη χρόνια οικονομική ανέχεια που αντιμετωπίζει η οικογένεια, πάντα σκεφτόταν τον βασανισμένο συνάνθρωπό του» δηλώνει η δημοσιογράφος Αννα Τσιάλτα, επιστήθια φίλη της Μαίρης, η οποία αποκάλυψε στην «Espresso» ότι υπάρχουν πολλοί αθέατοι ήρωες που βοήθησαν τον πρωταγωνιστή και τους δικούς του ανθρώπους.

Η εταιρία ραδιοταξί Αστέρας, για παράδειγμα, που κάλυπτε δωρεάν τη μεταφορά του άρρωστου ηθοποιού από και προς τα νοσοκομεία και πολλές φορές τα οχήματά της εκτελούσαν χρέη ασθενοφόρου σε κρίσιμες στιγμές. Μα και από τη γυναίκα του ποτέ δεν πήραν ούτε ένα ευρώ.

Εκεί όπου μεγάλωσε

Ο πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ, περήφανος για την πειραιώτικη καταγωγή του, επιθυμούσε να ταφεί στο Νεκροταφείο της Αναστάσεως, στα ποτισμένα με αλμύρα χώματα του Σαρωνικού, του τόπου του, εκεί όπου μεγάλωσε και οι χρωματιστές μνήμες των ανέμελων παιδικών του χρόνων τον συντρόφευαν μέχρι τα στερνά του.

Η οικογένεια έκανε το χρέος της, επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές του δήμου, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική, με την αιτιολογία ότι το εν λόγω κοιμητήριο -βάσει της κείμενης νομοθεσίας- δεν δέχεται νέους τάφους και θεωρείται ιστορικό μνημείο.

Το γεγονός δυσαρέστησε έντονα τη Μαίρη και τους οικείους της. Ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς έκανε μια μάλλον εκκεντρική αντιπρόταση: να «φιλοξενηθεί» ο ηθοποιός σε τάφο τρίτων. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», κατόπιν αναζήτησης εντόπισε ότι στο συγκεκριμένο νεκροταφείο διαθέτει οικογενειακό τάφο ο Σπύρος Μπιμπίλας, με τον οποίο επικοινώνησε και του πρότεινε να κηδευτεί εκεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Ο ηθοποιός απάντησε θετικά, αλλά στον τάφο δικαιώματα έχουν κι άλλοι συγγενείς, οι οποίοι στο άκουσμα της ιδέας αντέδρασαν αρνητικά.
«Θα το ήθελα πολύ, άλλωστε εγώ έχω ζητήσει να με κάψουν. Τα ανίψια μου όμως διαφωνούν» ήταν η απάντηση του ηθοποιού προς τον αντιδήμαρχο.

Δεν έγινε δεκτό

Η εναλλακτική πρόταση της δημοτικής Αρχής ήταν να ταφεί ο Ανδρέας Μπάρκουλης δημοσία δαπάνη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά, στο Σχιστό, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την οικογένεια και έτσι αποφασίστηκε η κηδεία του να γίνει σήμερα στις 17.30 στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

4rw3q45ty3ty 2Ο φύλακας-άγγελος (για 15 χρόνια) της οικογένειας του τελευταίου ζεν πρεμιέ

Η αγωνία της Μαίρης Μπάρκουλη για μια αξιοπρεπή τελετή αποχαιρετισμού, όπως αρμόζει σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, πήρε τέλος όταν στο νοσοκομείο εμφανίστηκε ο «φύλακας άγγελος» της οικογένειας.

Πρόκειται για την Ιωάννα Γιαννοπούλου (φωτό), η οποία ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας του σημαντικού ηθοποιού, γεγονός που έριξε τη συγκλονισμένη χήρα στην αγκαλιά της. Η ιδιοκτήτρια αλυσίδας οίκων τελετών έκανε το τελευταίο δώρο της στον λεβέντη του ελληνικού κινηματογράφου, βγάζοντας από μεγάλο τέλμα την καλή της φίλη. Η επιχειρηματίας γνωρίζει την τελευταία σύζυγο του Ανδρέα Μπάρκουλη από το παρελθόν και ήταν παρούσα στον γάμο του ζευγαριού.

Στα πολύ δύσκολα

Βρίσκεται πάντα κοντά τους στα πολύ δύσκολα και το διάστημα που ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο «Αγία Ολγα» η Ιωάννα Γιαννοπούλου ήταν το στήριγμα ολόκληρης της οικογένειας. Τα τελευταία 15 χρόνια η επιχειρηματίας, εκτός από ηθικά, τους στηρίζει και οικονομικά, χωρίς να γυρεύει «ευχαριστώ».

4rw3q45ty3ty 1«Δεν είναι μια απλή φίλη, είναι μάνα, αδελφή και κόρη, καλύτερα και από συγγενής τους. Λατρεύει τον Νικόλα, έχει μεγάλη εκτίμηση στη Μαρία και θαύμαζε απεριόριστα τον Ανδρέα. Στέκεται στο πλευρό τους πραγματικά σαν φύλακας άγγελος και βάζει πλάτη στα πολύ δύσκολα» δηλώνει στην «Espresso» άτομο από το περιβάλλον του ηθοποιού.

Το μήνυμα του Νικόλα: Αγγελέ μου, σ’ αγαπώ!

Απαρηγόρητος είναι ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη. Συντετριμμένος και συνάμα θυμωμένος που ο μπαμπάς του, το στήριγμα, το πρότυπό της ζωής του «έφυγε» και άφησε εκείνον και τη μητέρα του μόνους και απροστάτευτους, ο 16χρονος Νικόλας (φωτό) λέγεται ότι στην επιστροφή του στο σπίτι από το νοσοκομείο τα έσπασε όλα. Καρέκλες, τραπέζια και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του, για να ξεσπάσει. Δεν άντεχε στη σκέψη ότι δεν θα τον ξαναδεί. Πως οι τίτλοι τέλους στην ισχυρή σχέση πατέρα και γιου έπεσαν και τα φώτα έσβησαν. Λίγες ώρες μετά, με αναφιλητά και μάτια κόκκινα από το κλάμα, έγραψε στο διαδίκτυο ένα σπαρακτικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα: «Αγγελέ μου, σ’ αγαπώ. Να προσέχεις εκεί που είσαι. Μου λείπεις. Θα μείνω δυνατός για να τους αποδείξω ότι θα ζεις για πάντα μέσα από εμένα. Εφτιαξες πολιτισμό και ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο. Σ’ αγαπώ, να προσέχεις, άγγελέ μου».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388


{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...