Συνωμοσιολόγοι: Ο πλανήτης Νιμπίρου θα σκορπίσει (;) τον τρόμο

Μην κανονίσετε κάτι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

Μην κανονίσετε κάτι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι ένας πλανήτης που βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Σύμφωνα με τη νέα εσχατολογική θεωρία, η ζωή στον πλανήτη μας πρόκειται να εξαφανιστεί σε περίπου ένα μήνα με ευθύνη του μυστηριώδους πλανήτη Νιμπίρου -ή πλανήτη Χ- και σε βίντεο που δημοσίευσαν στο YouTube υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών γνωρίζουν το «επικείμενο καταστροφικό γεγονός», αλλά το κρατούν κρυφό για να μην προκαλέσουν πανικό.

Στο βίντεο οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι κατέγραψαν πλάνα από τον μυστηριώδη πλανήτη. Δημοσιεύουν φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένας λευκός δίσκος δίπλα από το κόκκινο φεγγάρι και υποστηρίζουν ότι το γεγονός αυτό σημαίνει την αρχή του τέλους για τη Γη. Ισχυρίζονται ότι ο λευκός δίσκος είναι ο Νιμπίρου, ωστόσο στο παρελθόν αποδείχτηκε ότι ανάλογες εικόνες προκαλούνταν από την αντανάκλαση φακού.

Για χρόνια οι λάτρεις των συνωμοσιών υποστήριζαν ότι ο Νιμπίρου θα καταστρέψει τον πλανήτη μας, ωστόσο για πρώτη φορά στο βίντεο υποστηρίζεται ότι το κόκκινο φεγγάρι προκαλείται από την κόκκινη σκιά του Νιμπίρου καθώς πλησιάζει τη Γη. Σύμφωνα με την επιστήμη, το κόκκινο χρώμα του φεγγαριού οφείλεται στη διάθλαση του φωτός του Ηλίου κατά το πέρασμά του από την ατμόσφαιρα της Γης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να φτάνει στο φεγγάρι περισσότερο κόκκινο φως. Οι συνωμοσιολόγοι όμως επιμένουν ότι ο πραγματικός υπεύθυνος για το κόκκινο φεγγάρι είναι ο Νιμπίρου, ο οποίος θα συγκρουστεί με τη Γη σε περίπου 30 ημέρες, και καλούν τον κόσμο να προετοιμαστεί.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ