Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

«Φλούδες» ομορφιάς

Πώς τα απομεινάρια από τις τροφές που καθημερινά πετιούνται στα σκουπίδια μπορούν με έξυπνο τρόπο να μετατραπούν σε φυσικά «θαυματουργά» προϊόντα περιποίησης για κάθε γυναίκα

Προτού πετάξει κανείς στα σκουπίδια απομεινάρια από τροφές, καλό θα ήταν να το σκέφτεται δύο φορές, επισημαίνουν οι ειδικοί. Ο λόγος; Μπορεί να έχει στα χέρια του μερικά από τα πιο «θαυματουργά» φυσικά προϊόντα ομορφιάς, τα οποία δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πανάκριβα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι φλούδες της μπανάνας, για παράδειγμα, μπορεί να αποδειχθούν πολύ αποτελεσματικές για τη λεύκανση των δοντιών, διότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να τρίβονται τα δόντια με το εσωτερικό της φλούδας καθημερινά για δύο λεπτά.

Η γνωστή blogger Habiba, που ειδικεύεται σε θέματα ομορφιάς, από την άλλη, είναι πεπεισμένη ότι η φλούδα της μπανάνας βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Συμβουλεύει να κόβεται η φλούδα σε μικρά κομμάτια, με το λευκό μέρος των οποίων πρέπει να τρίβεται το σημείο όπου υπάρχει η ακμή. Στη συνέχεια 4rwq3tg 2τα κομμάτια αφήνονται για δύο ώρες πάνω στο πρόσωπο, μετά το πέρας των οποίων χρησιμοποιούνται για να τριφτεί εκ νέου το σημείο. Η Habiba συμβουλεύει να αφήνονται τα υπολείμματα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σακούλες κάτω από τα μάτια

Τα απομεινάρια από τον χρησιμοποιημένο καφέ θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικά για να καταπολεμηθούν οι σακούλες κάτω από τα μάτια, επισημαίνουν οι ειδικοί. Συμβουλεύουν, αφού γίνει ο καφές, τα απομεινάρια να τοποθετούνται πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να κρυώσουν και να στεγνώσουν.

Αργότερα να αναμειγνύονται με λίγες σταγόνες νερό για να πάρουν τη μορφή αλοιφής, η οποία τοποθετείται κάτω από τα μάτια για 15 λεπτά. Αν αναμειχθούν με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για scrub προσώπου. Κάποιοι δε χρησιμοποιούν τα απομεινάρια του καφέ για την καθαριότητα των μαλλιών.

Τα στυμμένα λεμόνια μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα των χεριών, αλλά και για την περιποίηση του προσώπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν κανείς τρίψει τα χέρια του με τη φλούδα του λεμονιού και, αφού περιμένει λίγα λεπτά, τα ξεπλύνει με νερό, το αποτέλεσμα θα είναι αντίστοιχο με τη χρήση του σαπουνιού. Για την τόνωση του προσώπου μπορεί να τρίψει απαλά σε αυτό το στυμμένο λεμόνι και να το αφήσει εκεί για 10-15 λεπτά, προτού το πλύνει με νερό.

Αντί να ξεφορτωθεί κανείς τις παραγινωμένες ντομάτες, συμβουλεύουν οι ειδικοί, θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση του εγκαύματος από την ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό διότι οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, την ουσία που τους δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 4rwq3tg 1Τρίβοντας τις παραγινωμένες ντομάτες στο σημείο του εγκαύματος μειώνεται η φλεγμονή, διότι το λυκοπένιο εξουδετερώνει τις βλαβερές ουσίες που παράγονται στο δέρμα.

Τέλος, τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού μπορεί να δώσουν λύση για τους τοπικούς ερεθισμούς του δέρματος, αλλά και για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι είναι πλούσια στις τανίνες, ουσίες οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι έχουν σε κάποιον βαθμό αντιφλεγμονώδη δράση. Τοποθετώντας τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού, αφού κρυώσουν, κάτω από τα μάτια ή στην περιοχή που έχει ερεθιστεί θα μειώσουν το πρήξιμο ή την ερυθρότητα του δέρματος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...