Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

«Το νησί» δίνει ζωή στη Σπιναλόγκα

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου θα ξαναστήσει τα σκηνικά από τη σειρά-υπερπαραγωγή του Mega, με σκοπό να τα μετατρέψουν σε εκθεσιακό χώρο που θα ταξιδεύει το κοινό στα χρόνια των λεπρών

4fw3q5twetyw 5«Ζωή» στη Σπιναλόγκα θα ξαναδώσουν τα σκηνικά από την υπερπαραγωγή του Mega «Το νησί», τη σειρά που είχε βασιστεί στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, καθώς πρόκειται να ξαναστηθούν έπειτα από ενδιαφέρον που εξέφρασε ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Τα γυρίσματα της δραματικής σειράς, που προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2011, διήρκεσαν έναν χρόνο (Δεκέμβριος 2009 – Δεκέμβριος 2010) και έγιναν στα χωριά Πλάκα, Ανω Ελούντα και Αγιος Νικόλαος και, φυσικά, στη Σπιναλόγκα. Στη σειρά, που καθήλωσε το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, πρωταγωνιστούσαν ο Στέλιος Μάινας και η Κατερίνα Λέχου ως Γιώργης και Ελένη Πετράκη, αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός μίλησε στην «Espresso» για την προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο να ξαναστηθούν τα μοναδικά σκηνικά: «Είχαν στηθεί τότε στο Πάνω Χωριό της Ελούντας, αλλά για διάφορους λόγους δεν έγινε εφικτό να διασωθούν. Επειδή θεωρούμε ότι η σειρά ήταν εξαιρετικά πετυχημένη και ο χώρος είχε προσαρμοστεί με βάση την παλιά λογική, αποφασίσαμε να τα ξαναστήσουμε και να νοικιάσουμε κάποια κτίσματα στη Μεσοχωριά για να τα κάνουμε εκθεσιακούς χώρους, που θα περιλαμβάνουν το σύνολο των μακετών που δημιούργησε ο σκηνογράφος της τηλεοπτικής σειράς Αντώνης Χαλκιάς, φωτογραφίες, ρούχα της σειράς και άλλα ιστορικά στοιχεία που φυλάσσονται σε ιδιωτικές συλλογές διακεκριμένων δημιουργών αλλά και απλών ανθρώπων».

Καταστήματα

Οπως προσθέτει ο ίδιος: «παράλληλα, θέλουμε να επαναλειτουργήσουν τα δύο καφενεία της Μεσοχωριάς, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, με τη σύμφωνη γνώμη των παραγόντων της Ελούντας (Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Εμπόρων κ.λπ.), για τη λειτουργία καταστημάτων που θα διαθέτουν έντυπα ή παραδοσιακά υλικά της περιοχής, κεραμικά κ.λπ.».

4fw3q5twetyw 4

Μάλιστα, στη συνάντηση του δημάρχου με τον κ. Χαλκιά επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον του δήμου για το στήσιμο των σκηνικών «ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της σειράς, αλλά και ντόπιοι δημιουργοί».

4fw3q5twetyw 1

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια του δήμου να εντάξει τη Σπιναλόγκα στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

4fw3q5twetyw 3

Σημειώνεται ότι τα σπίτια στο σκηνικό της σειράς χτίστηκαν από πέτρα και ήταν πανομοιότυπα με τα πραγματικά σπίτια της Σπιναλόγκας, γι’ αυτό και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες ώσπου να ολοκληρωθεί η αντιγραφή του ιστορικού χώρου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...