Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Πρόβα» με αντεγκλήσεις

Ενταση στην προσομοίωση της διαδικασίας δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών, όπου τα φλας μαγνήτισαν οι γυναικείες παρουσίες!

Μετά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο, τον κώδωνα του κινδύνου στο Μέγαρο Μαξίμου κρούει για τις τηλεοπτικές άδειες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε βάσιμες υποψίες ότι μπορεί «μαφίες να αποκτήσουν τηλεοπτικό κανάλι».

Ολα αυτά στο… παρά πέντε της δημοπρασίας (θα ξεκινήσει το πρωί της 30ής Αυγούστου) και ενώ χθες οι εκπρόσωποι των υποψηφίων βρέθηκαν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και παρακολούθησαν την προσομοίωση της διαδικασίας.

Στις ομάδες που εκπροσωπούσαν τους καναλάρχες, την παράσταση έκλεψαν οι εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες, που τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων κατά την είσοδό τους στο κτίριο της ΓΓΕ. Η πρόβα, που ξεκίνησε χθες το πρωί, ολοκληρώθηκε εν μέσω αντεγκλήσεων, διαφωνιών και ενστάσεων, οι οποίες διατυπώνονται κυρίως από τα κανάλια που λειτουργούν ήδη, λίγο μετά τις 8 μ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ενστάσεις για τη διαδικασία που έχει επιλεγεί έχουν διατυπωθεί από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, STAR, ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA, και εδράζονται στις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο αδιάβλητος μπορεί να είναι ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός που δεν έχει πιστοποιηθεί και που δεν περιβάλλεται από εγγυήσεις διαφάνειας σε όλα τα στάδιά του.

w45t45t 1

Την ίδια ώρα, Μέγαρο Μαξίμου και αξιωματική αντιπολίτευση κονταροχτυπιούνται, καθώς η Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει και δεν αποδέχεται τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των ΜΜΕ».

Στη Ν.Δ. απάντησε ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «λειτουργεί ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός». H αναφορά-βόμβα του Γιώργου Δημαρά συμπληρώνει τους φόβους που είχε εκφράσει προ ημερών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Ο κ. Χρυσόγονος είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να αποτελέσουν μοναδικό κριτήριο τα χρήματα για την απόκτηση άδειας και προειδοποιούσε πως μπορεί να διεισδύσουν στο νέο τηλεοπτικό τοπίο άνθρωποι του υποκόσμου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές διώξεις, τους οποίους χαρακτήρισε «πρωτοπαλίκαρα του Εσκομπάρ».

«Μαφίες με χρήμα»

Την ίδια ανησυχία εξέφρασε και ο βουλευτής. «Ακόμη και μαφίες μπορεί να έχουν χρήμα και να πάρουν ΜΜΕ, διαμορφώνοντας τους πολίτες μας, τη νεολαία μας. Πρέπει να δούμε από πού προέρχεται το χρήμα των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό – να εξαντλήσουμε τα περιθώρια. Δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, ξέρω ότι υπάρχουν δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί εργολάβοι» πρόσθεσε ο βουλευτής, για να αφήσει στη συνέχεια αιχμές κατά του εργολάβου Χρίστου Καλογρίτσα (φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ), που διεκδικεί τηλεοπτική άδεια.

w45t45t 4

Κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα έχει, ως γνωστόν, ταχθεί και ο Πάνος Καμμένος μέσα από δηλώσεις και αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παίρνουν δημόσια έργα ή έχουν έμμεση σχέση δεν πρέπει να επηρεάζουν την πολιτική και δεν πρέπει να διαθέτουν ΜΜΕ» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...