Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

«Αντίο» στην designer που έκανε το πουλόβερ μόδα!

Η διάσημη σχεδιάστρια Σόνια Ρικέλ (που υπήρξε η πρωτοπόρος του punk chic) «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, νικημένη από το Πάρκινσον έπειτα από πολυετή μάχη

Η διάσημη σχεδιάστρια Σόνια Ρικέλ (που υπήρξε η πρωτοπόρος του punk chic) «έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, νικημένη από το Πάρκινσον έπειτα από πολυετή μάχη

«Αυτή η π*****α το Πάρκινσον», όπως αποκαλούσε το πρόβλημα υγείας με το οποίο πάλευε πολλά χρόνια, νίκησε την πρωτοπόρο του punk chic, τη διάσημη σχεδιάστρια Σόνια Ρικέλ σε ηλικία 86 ετών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«H μητέρα μου πέθανε τη νύχτα στο Παρίσι, στο σπίτι της, στις 5 το πρωί, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον» δήλωσε η κόρη της Ναταλί, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της μόδας.

Η δημιουργός, συνώνυμο των ριγέ πουλόβερ και της ξενοιασιάς της παρισινής Αριστερής Οχθης, ίδρυσε τον Μάιο του 1968 την εταιρία Sonia Rykiel, που συνεχίζει να είναι μία από τις πιο δυναμικές στον χώρο της μόδας.

5762957 2

Η Σόνια Φλις, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στο Παρίσι στις 25 Μαΐου 1930 από πατέρα Ρουμάνο και μητέρα Ρωσίδα και ήταν η μεγαλύτερη από τις πέντε κόρες της οικογένειας. Οπως έχει αποκαλύψει η ίδια, δεν είχε καμία φιλοδοξία να γίνει σχεδιάστρια μόδας, ωστόσο εκεί την οδήγησε ο έρωτας αλλά και… η εγκυμοσύνη. «Υποτίθεται ότι θα γινόμουν μια μητέρα όπως η μητέρα μου, αλλά δεν έγινε έτσι. Ο σύζυγός μου είχε μια μπουτίκ. Κάποια στιγμή θέλησα ένα φόρεμα εγκυμοσύνης, αλλά δεν μπορούσα να βρω κάτι να μου αρέσει. Ολα ήταν απαίσια. Οπότε έφτιαξα ένα. Μετά έφτιαξα ένα πουλόβερ. Το περιοδικό “Elle” το έβαλε στο εξώφυλλό του» είχε δηλώσει, εξηγώντας την είσοδό της στον χώρο της μόδας.

13385852 2

Η Ρικέλ άνοιξε την πρώτη μπουτίκ της τον Μάιο του 1968 στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Saint Germain des Pres στο Παρίσι και έτσι άρχισε να διαδίδεται η αισθητική της, που βρήκε πολύ μεγάλη απήχηση στις γυναίκες. Φρόντισε, όπως έχει εξομολογηθεί, να κάνει όλα όσα ονειρεύτηκε, ενώ παράλληλα φρόντιζε τα του οίκου (μόδας) της να είναι αυστηρά οικογενειακά. Ετσι, η κόρη της Ναταλί ενεπλάκη πολύ δυναμικά, επεκτείνοντας τις κολεξιόν σε παιδικά και ανδρικά ρούχα. Τον Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο, το 80% του οίκου πωλήθηκε στην εταιρία Fung Brands.

Η Ρικέλ, όμως, είχε και άλλα ταλέντα. Επιμελήθηκε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διακοσμήσεις πολυτελών ξενοδοχείων τη δεκαετία του ’80, ενώ το 1996 έγραψε και μια ερωτική νουβέλα με τίτλο «Κόκκινα Χείλη», την οποία περιέγραφε ως την ιστορία «ενός ερωτικού τριγώνου μεταξύ ενός άνδρα, μιας γυναίκας κι ενός πλεκτού».
«Είστε φοβερά Γαλλίδα» της είχε πει ο Νικολά Σαρκοζί, όταν την τιμούσε το 2009 με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, μια φράση που συνόψιζε με ακρίβεια το ταπεραμέντο της γυναίκας με τα κόκκινα μαλλιά.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...