Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

«Τους έβλεπε να πνίγονται»

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος (οδηγός του φονικού ταχύπλοου) λίγο μετά τη σύγκρουση ανοιχτά της Αίγινας αδιαφόρησε για τους ανθρώπους στη θάλασσα

«Καίει» τον 77χρονο κατηγορούμενο οδηγό του ταχύπλοου, που «θέρισε» ζωές στην Αίγινα, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, αφού καταλογίζει στον Θρασύβουλο Λυκουρέζο ότι ήταν «απλός θεατής» της τραγωδίας και «παρέλειψε αδικαιολόγητα» να ενημερώσει τις λιμενικές Αρχές, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που πνίγονταν στη θάλασσα!

ΑΠΟ ΤΙΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Στο μεταξύ, στις έρευνες για τις συνθήκες σύγκρουσης των δύο σκαφών μπαίνει και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου 58χρονου καπετάνιου της λάντζας Στέλιου Τρίμη.

Το βούλευμα-φωτιά 19 σελίδων αναφέρει ότι ο 77χρονος, αφότου το σκάφος-ρουκέτα διέλυσε τη λάντζα, άρχισε να τηλεφωνεί σε φίλους του ζητώντας τους να παραλάβουν τον ίδιο και τους υπόλοιπους επιβάτες του ταχύπλοου, αντί να ενημερώσει το Λιμεναρχείο και να βοηθήσει με σωσίβια τους ανθρώπους που ήταν στη θάλασσα: «Μετά το τραγικό συμβάν, αντί να ενημερώσει έγκαιρα το Λιμεναρχείο για τον συντονισμό και τη διάσωση των ναυαγών και αντί να παράσχει άμεση βοήθεια (διά της ρίψης σωσιβίων), φέρεται ότι τηλεφωνεί σε οικεία προς αυτόν πρόσωπα, και συγκεκριμένα κατ’ αρχήν στον Π.Ι., ο οποίος ενημέρωσε τον Μ.Α. και με σκάφος κατέφθασαν στο “Ντουέντε”. Από εκεί, ο Μ.Α. με φουσκωτό φέρεται ότι απομακρύνει τους τρεις συνεπιβαίνοντες (…) Ακολούθως, περί ώρα 13.00, ο κατηγορούμενος τηλεφωνεί σε έτερο φίλο του, τον Ν.Λ., για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο Λιμεναρχείο.

Πότε παραδόθηκε

Τελικά, στον χώρο προστρέχει ο βοηθός του σκάφους “Ντουέντε ΙΙ” Μ.Ο.Ν, που μεταφέρει τον κατηγορούμενο στο λιμάνι προκειμένου να παραδοθεί στο Λιμεναρχείο (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου), και τελικά αυτοί αποβιβάζονται λόγω ισχυριζόμενης αδιαθεσίας του κατηγορουμένου στο λιμανάκι Φάρος, όπου έχει ήδη ειδοποιηθεί η σύζυγος του Ν.Λ. και τους περιμένει με όχημα. Ο κατηγορούμενος έχει ήδη ενημερώσει και τον ευρισκόμενο στην Αθήνα Κ.Γ., ιδιοκτήτη του σκάφους “Ντουέντε”».

Σε άλλο σημείο, το βούλευμα αναφέρει: «Θα ανέμενε κανείς να ειδοποιήσει πρώτα το Λιμενικό και να μεταβεί ο ίδιος στο πλησιέστερο λιμάνι της Πέρδικας (…) και όχι να καταλήξει ύστερα από τηλεφωνικές συνεννοήσεις σε άλλο μέρος, όπου αναμένει να τον παραλάβει αυτοκίνητο».

Εντύπωση στους δικαστές προκαλεί το ότι ο κατηγορούμενος «συλλαμβάνεται περίπου 2,5 ώρες μετά το συμβάν, όχι ωστόσο στο Λιμεναρχείο, αλλά στη θέση Πύργος του Μάρκελλου». Κατά τους ίδιους, εξάλλου, παραδόθηκε «εν όψει του ότι ο κλοιός γύρω του πράγματι είχε στενέψει». Οι δικαστές καταλήγουν σε αυστηρό τόνο: «Ο κατηγορούμενος παρέμενε απλός θεατής των συμβάντων και ουδεμία βοήθεια προσέφερε στους επιβάτες (…) των οποίων η ζωή βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο (οι ισχυρισμοί ότι ο ίδιος έκανε σήματα σε παραπλέοντα σκάφη, φώναζε και πατούσε το κλάξον και κουνούσε το κοντάρι με το χέρι κάνοντας σινιάλο ουδόλως επιβεβαιώνονται)».

Μάλιστα, συγκλονίζει η μαρτυρία ενός διασωθέντος: «Ακουγα έναν από τους ναυαγούς να φωνάζει: “Πέτα ένα σωσίβιο, ρε!” Αυτός μας αγνόησε πλήρως»! Αξιοσημείωτο είναι ότι το ένα μέλος του συμβουλίου που τάχθηκε υπέρ της άποψης της ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος ο 77χρονος έκρινε πως ο κατηγορούμενος «δεν επιχείρησε να διαφύγει εκμεταλλευόμενος τη χαοτική κατάσταση, αλλά φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών του ταχύπλοου στη στεριά»!

Ζητούν απαντήσεις

Κατά πληροφορίες, τη Δευτέρα η Τατιάνα Τσιρακοπούλου, πληρεξούσια δικηγόρος των τριών αδελφών του Στέλιου Τρίμη, αναμένεται να καταθέσει αίτημα στην εισαγγελία για τον διορισμό τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα συμμετάσχει στις έρευνες των ήδη διορισμένων πραγματογνωμόνων.

Εξάλλου, η οικογένεια του αδικοχαμένου καπετάνιου εξαρχής έχει διευκρινίσει ότι θα φτάσει μέχρι τέλους προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας. Προσφάτως έστειλε επιστολή προς την ανακρίτρια, ζητώντας απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα, όπως αν ο κατηγορούμενος ήταν σε θέση να οδηγεί ή αν είχε τη βοήθεια άλλου χειριστή και «πού, πώς και πότε εμφανίστηκαν οι φερόμενοι ως συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...