Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Η νύχτα είναι γεμάτη κόκα αλλά τίποτα δεν με ακούμπησε»

Ο Γιώργος Γερολυμάτος μιλά για την καριέρα του στο τραγούδι, αλλά και για τον κρυφό (από τους γονείς) γάμο του, σε ηλικία μόλις 18 ετών, με μια Γερμανίδα που ήταν μανεκέν

Αισθαντική φωνή, αδιαμφισβήτητο ταλέντο, μεγάλη καριέρα με ζηλευτές συνεργασίες, γυναικοκατακτητής. Πάνω απ’ όλα, όμως, ένας σεμνός άνθρωπος. Το ραντεβού για τη συνέντευξη δόθηκε στο σπίτι του.  Ο Γιώργος Γερολυμάτος μάς άνοιξε την πόρτα και μας καλωσόρισε με ένα μεγάλο, αληθινό χαμόγελο. Αυθόρμητος, απλός, καταδεκτικός, ευχάριστος. 

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ

44q4rtq43wrtΟι επιτυχίες που είχε όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να ανέβασαν το όνομά του στην πρώτη θέση της μαρκίζας, αναδεικνύοντάς τον σε καλλιτέχνη πρώτης γραμμής, αλλά δεν επηρέασαν καθόλου την ευγενική φύση του.

Η συνέντευξη άρχισε κι εκείνος ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, χωρίς ενδοιασμούς, καταθέτοντας την απόλυτη αλήθεια του: την αλήθεια της καρδιάς του.

Μίλησε με πάθος για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, σαν να ξεκινούσε πάλι από την αρχή, για τον κρυφό γάμο από τους γονείς του και την απόκτηση του πρώτου παιδιού του σε ηλικία μόλις 18 ετών, για τις συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Το κεφάλαιο «γυναίκες» έχει εξαιρετική θέση στη ζωή του, αφού, όπως λέει ο ίδιος, «ερωτεύτηκα πολλές και μ’ ερωτεύτηκαν», ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για τη μεγαλύτερη αγάπη του, τη σύζυγό του Μαίρη Βλασιάδου, με την οποία έχει αποκτήσει την οκτάχρονη Ηλαϊάνα. Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα ευγενικός μαζί του. Είναι παππούς και το φωνάζει περήφανος.

Η γοητεία του είναι δεδομένη, αλλά φροντίζει κι εκείνος πολύ τον εαυτό του. «Τον αγαπάω τον Γιώργο» εξομολογείται, τονίζοντας ότι «όταν είσαι καλά, λάμπεις ολόκληρος. Οταν είσαι μαύρος, μαυρίλα θα βγαίνει».

Η αξιοπρέπεια

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπει στον εαυτό του «παρακινδυνευμένες κινήσεις», όπως χαρακτηριστικά λέει. Οπως, για παράδειγμα, να κάνει ένα παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία.

«Ας σοβαρευτούμε λίγο. Το μοναδικό πράγμα που μένει στον άνθρωπο είναι η αξιοπρέπειά του» τονίζει, ενώ αυτό που επιθυμεί είναι «όταν τελειώσω την καριέρα μου, να πουν ότι ο Γερολυμάτος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος σεβάστηκε την ιστορία και το όνομά του».

Πού γεννηθήκατε;
Στη Θήβα, όπου ο πατέρας μου ήταν διευθυντής του ΟΤΕ. Σε πολύ νεαρή ηλικία πήγαμε για ένα μικρό διάστημα στην Κεφαλλονιά, τόπο καταγωγής του -η μητέρα μου ήταν από τη Μάνη-, και από τα 12 μου χρόνια ήρθαμε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Τελείωσα το περιβόητο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων και μετά τη Σχολή Γουναράκη. Εκεί, σε ηλικία 16 ετών, άρχισα να παίζω ντραμς, έφτιαξα το πρώτο συγκρότημα, τους Formost, και στη β’ λυκείου ενσωματώθηκα στους Idols. Πήγαινα σχολείο, έπαιζα ντραμς και τραγουδούσα. Στην κυριολεξία, στα 19 χρόνια μου ήμουν επαγγελματίας τραγουδιστής και είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Γιάννη Βογιατζή στην Πλάκα, σε ένα σχήμα με την Πόλυ Πάνου και την Τζένη Βάνου.

Πώς μπήκε μέσα σας το μικρόβιο της μουσικής;
Τραγουδούσα πολύ καλά από μικρός. Με έβαζαν όλοι και έλεγα από επτανησιακές καντάδες μέχρι δημοτικά. Αλλά μου άρεσαν και τα τραγούδια της εποχής. Ακουγα Beatles, Rolling Stones και μπήκα στο πνεύμα των συγκροτημάτων. Ημουν ποπ, δεν ήμουν ροκ.

Ως παιδί πώς ήσασταν;
Ησυχο και καλό. Ημουν πολύ ντροπαλός, όσον αφορά και τη δουλειά και τις γυναίκες, αλλά μετά, ήθελα – δεν ήθελα, μου έφυγε η ντροπή.

Και πώς ακολουθήσατε ένα επάγγελμα μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας;
Με βοήθησε ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος είναι και ο μέντοράς μου. Μου έδωσε την εποχή εκείνη, στην ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα», το τραγούδι των τίτλων «Και τώρα που τελειώσαμε τι έγινε». Μεγάλη επιτυχία! Στη συνέχεια με βοήθησε πολύ και στο στήσιμο. Μου είπε πέντε r234qtr2q34t 1πράγματα κι εγώ πήρα τον «αέρα» και μετά ποιος με κράταγε!

Καλός μαθητής;
Μέτριος. Ισα που περνούσα την τάξη, συν έναν δυο βαθμούς πάνω, δηλαδή με 13 και 14. Το μυαλό μου ήταν στη μουσική.

Ησασταν και αθλητής του δεκάθλου στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.
Είχα πολλές επιτυχίες, αλλά δεν κράτησε πολύ αυτή η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό, γιατί αφιέρωνα πολύ χρόνο στις πρόβες που έκανα με τα γκρουπ. Ξενυχτούσα και το πρωί είχα σχολείο. Δεν προλάβαινα. Είχα την υποχρέωση να τελειώσω το γυμνάσιο. Εν τω μεταξύ, παντρεύτηκα σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πρώτος γάμος μου έγινε πριν κλείσω τα 18 μου. Η τότε γυναίκα μου, μεγαλύτερή μου και πολύ όμορφη, ήταν Γερμανίδα μανεκέν. Τον έκανα κρυφά από τους γονείς μου, αν και ήξεραν ότι ήταν κοπέλα μου. Τους σεβόμουν πολύ. Εμενα στην Ιωάννου Δροσοπούλου, σε μια γκαρσονιέρα. Ηρθε μια ημέρα ο πατέρας μου να με αναζητήσει και του λένε «ο κ. Γερολυμάτος με τη σύζυγό του και το παιδάκι τους μετακόμισαν». Κι έμεινε «κάγκελο».

Είχατε παιδί και δεν το ήξεραν;
Ναι, δεν ήξεραν ότι είχα κάνει παιδί.

Η αντίδρασή τους;
Οταν το είδαν, ηρέμησαν. Κατάλαβαν, όμως, ότι αυτός ο γάμος δεν θα κρατήσει πολύ, γιατί ήμουν αρκετά μικρός. Μεγάλωσα τον γιο μου με πολύ ωραίο τρόπο. Μία ήμασταν μαζί με την πρώην σύζυγό μου, μία δεν ήμασταν. Ως γάμος κράτησε λίγο, ως σχέση αρκετά. Αργότερα κι άλλες κοπέλες πέρασαν από τη ζωή μου, ερωτεύτηκα πολλές φορές. Δεν έπαψα να τη βλέπω, να είμαστε μαζί με το παιδί, να πηγαίνω στη Γερμανία, να έρχεται εκείνη εδώ. Ημασταν αγαπημένοι. Τώρα δεν ζει… Πέθανε από καρκίνο αρκετά χρόνια πριν. Ο γιος μου είναι εδώ, στην Αθήνα. Εχει γυμναστήρια και έχω και δύο εγγονάκια, εννέα και επτά ετών. Και η κόρη μου από τον δεύτερο γάμο μου, η Ηλαϊάνα, είναι οκτώ ετών.

Τα έχετε κάνει όλα πολύ γρήγορα.
Εχω περάσει πολύ ωραία στη ζωή μου. Με έχουν πάρει με ιδιωτικά αεροπλάνα, με λιμουζίνες, έχω μείνει στα πιο ακριβά ξενοδοχεία, έχω ερωτευτεί, με έχουν ερωτευτεί, έχω πάει με τις πιο ωραίες γυναίκες. Είμαι επιβεβαιωμένος και πολύ «γεμάτος». Λίγα πράγματα μένουν – ωραίες αναμνήσεις και μια ωραία οικογένεια. Ο δεύτερος γάμος μου ήταν καθαρά από αγάπη. Ολα τα προηγούμενα χρόνια νόμιζα ότι ήμουν ερωτευμένος. Είχα αρκετές παράλληλες σχέσεις. Δεν ήθελα όμως πολλά πολλά. Είχα βάλει όλες τις γυναίκες στον ίδιο «κουβά». Ομως, δεν είναι έτσι. Υπάρχουν κυρίες αξιοπρεπείς και με ήθος. Το ανακάλυψα στην τωρινή μου r234qtr2q34t 3γυναίκα, τη Μαίρη Βλασιάδου.

Πότε γνωριστήκατε;
Οταν τραγουδούσα στο «Στράτος», με την Καίτη Γαρμπή και τον Αγγελο Διονυσίου. Βγαίναμε, είχαμε δεσμό, κι εγώ είχα και παράλληλη σχέση. Κουράστηκε. Ηταν εργαζόμενη κοπέλα, η μητέρα της ήταν άρρωστη και κάποια στιγμή έφυγε, δεν άντεχε άλλο. Τότε εγώ προσπάθησα να την ξαναδώ. Οταν δεν τα κατάφερα, προσπάθησα να την ξεχάσω με κάποιες άλλες. Αλλά έλα που το βράδυ δεν ήθελα καμία δίπλα μου και το μυαλό μου ήταν εκεί! Αρχισα να αισθάνομαι πρώτη φορά έτσι στη ζωή μου, τόσο περίεργα. Δεν ήμουν ερωτευμένος. Πρώτη φορά σκεφτόμουν γυναίκα μη ερωτικά. Ηθελα μόνο να τη δω και να την ακουμπήσω. Αυτό δεν το είχα ξανανιώσει. Ηταν έρωτας που είχε περάσει στο στάδιο της αγάπης.

Θα κάνατε ακόμη ένα παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία; Ο Κώστας Βουτσάς είναι 84 και δεν δίστασε.
Δεν κάνω τέτοιες παρακινδυνευμένες κινήσεις. Δικαίωμά του. Εγώ δεν το παίζω και δεν θα το παίξω μπεμπέκος. Είμαι αυτό που είμαι. Και οτιδήποτε είναι δικό μου είναι δικό μου χωρίς αμφισβήτηση. Είμαι θαυμαστής του, τον λατρεύω και είμαστε πολύ φίλοι. Σχετικά με το παιδί, είναι δικό του θέμα να το βλέπει όπως θέλει. Να είναι χαρούμενος και να κάνει παιδί και στα 90 του και στα 100.

Ομως, δεν γίνονται έτσι τα παιδιά… Δεν είναι παιχνίδια – τα μεγαλώνεις, παίρνουν από σένα. Να αφήσουμε στην Ιστορία τι; Οτι ο Γερολυμάτος έκανε ένα ρεκόρ Γκίνες, ότι είναι επιβήτορας μέχρι τα 90; Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Και τη συνέντευξη να μη μου έπαιρνες, πάλι Γιώργο Γερολυμάτο θα με λένε και ό,τι έγραψε το κοντέρ, έγραψε. Δεν γυρίζει πίσω. Είναι πολύ ηλίθιοι αυτοί που προσπαθούν να δείξουν πράγματα τα οποία δεν έχουν λόγο να αποδείξουν στην ηλικία που είναι. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Το μοναδικό πράγμα που μένει στον άνθρωπο είναι η αξιοπρέπειά του. Γι’ αυτό και προσέχω τους χώρους όπου τραγουδάω. Θέλω, όταν τελειώσω την καριέρα μου και κλείσω από το τραγούδι, να πουν ότι ο Γερολυμάτος είναι ένας καλλιτέχνης που σεβάστηκε την ιστορία και το όνομά του. Προτιμώ να τραγουδάω στο Μπουρνάζι, στο Gold Piano Bar Restaurant, παρά να πάω σε ένα σκυλάδικο, να πάρω τριπλάσιο μεροκάματο, αλλά να «πουλήσω» το όνομά μου. Δεν τραγουδάω σε μαγαζιά που δεν με αντιπροσωπεύουν.

Σας λείπουν οι εποχές που μεσουρανούσατε;
Είμαι ρομαντικός, αλλά είμαι και ρεαλιστής. Βλέπω την πραγματικότητα. Δεν ξαναγυρίζουν εκείνες οι εποχές. Είμαι από τους λίγους που έχουν τραγουδήσει με όλους τους μεγάλους σε πρώτη εκτέλεση. Και τα τραγούδια μού τα έδιναν, όχι όπως σήμερα που τα αγοράζουν. Οι Χατζηνάσιος, Σπανός, Απόστολος Καλδάρας, Κατσαρός, Νικολόπουλος, Βαρδής, Παπαβασιλείου έδωσαν τα τραγούδια τους στον Γιώργο Γερολυμάτο. Εχω 24 δίσκους, οκτώ χρυσούς και έναν πλατινένιο, τον «Κινδυνεύω». Αλλά αληθινούς χρυσούς, που γίνονται με 50.000 πωλήσεις και πάνω, και πραγματικό πλατινένιο, από 100.000 και πάνω. Και είναι αληθινές πωλήσεις.

Συνεργαστήκατε και με όλες τις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού.
Είχα την τιμή να δουλέψω με τη Μαρινέλλα, τη Ρίτα Σακελλαρίου, τη Λίτσα Διαμάντη, τη Δούκισσα, την Αλέκα Κανελλίδου, την Αντζελα Δημητρίου, την Κλειώ Δενάρδου, την Τζένη Βάνου. Δεν έχω κάτι άσχημο να πω για καμία. Περνούσα με όλες καλά και εκείνες μαζί μου. Αντιπαλότητες είχα με τους άνδρες περισσότερο. Ημουν καλός τραγουδιστής, αλλά όλοι ασχολούνταν με την εμφάνισή μου και με το τι φοράω. Οι συνάδελφοι με έβλεπαν πιο ανταγωνιστικά. Ντυνόμουν με τα καλύτερα ιταλικά κοστούμια, πουκάμισα, παπούτσια, κολόνιες. Ημασταν πολύ περιποιημένοι. Σεβόμασταν τον πελάτη που άφηνε τα λεφτά του και έπρεπε να βγούμε άρχοντες πάνω στην πίστα. Αυτό δεν υπάρχει πια… Οι σημερινοί τραγουδιστές -δεν θέλω να λέω ονόματα- εμφανίζονται με ένα τζιν κι ένα σκισμένο πουκάμισο. Αυτό για μένα είναι κακοήθεια. Μόνο οι ροκάδες μπορούν να το κάνουν αυτό.

Φαντάζομαι ότι νιώθατε δέος ανάμεσα σε αυτούς τους κορυφαίους καλλιτέχνες.
Εγώ μπήκα εμβόλιμα, γιατί έκανα επιτυχία. Η πρώτη μεγάλη επαφή μου με το τραγούδι ήταν, πιτσιρίκος ακόμα, με τον Σταύρο Ξαρχάκο, σε ένα σχήμα με τη Μαρινέλλα. Μου έκανε πρόταση, αλλά, επειδή τραγουδούσα στο καζίνο της Ρόδου κι έβγαζα πολλά χρήματα, του είπα «πάρτε έναν τραγουδιστή που λέγεται Γιώργος Νταλάρας» και τον πήραν στη δική μου θέση. Και βέβαια, ο Νταλάρας μετά έγινε αυτός που έπρεπε να γίνει, γιατί η πορεία καθενός είναι προδιαγεγραμμένη. Τότε, ο ένας σεβόταν τον άλλον. Εμπαιναν τα ονόματα με διακριτική σειρά: Πουλόπουλος, Μοσχολιού, από κάτω Διαμάντη, πιο κάτω με μικρότερα γράμματα Πάριος, Γερολυμάτος. Μετά καθένας ανέβαινε κι έπαιρνε τη θέση που του ανήκε.

Υπήρξαν ακραία περιστατικά με θαυμάστριες;
Ολα μου έχουν συμβεί, ό,τι μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος. Και στο καμαρίνι με έχουν κλειδώσει και μου την έχουν πέσει και κάτω από το σπίτι με περίμεναν. Μια φορά, επειδή έκανα μια σχέση και δεν τη συνέχισα, εκείνη πήρε έναν κλειδαρά, της άνοιξε το σπίτι μου και, όταν μπήκα, τα βρήκα όλα σπασμένα και την πρώην μου να κάθεται σε μια καρέκλα, να καπνίζει και να με περιμένει.

Ακραία περιστατικά στα μαγαζιά όπου τραγουδούσατε σας έχουν συμβεί;
Ημουν με τη Ρίτα Σακελλαρίου. Σε ένα τραπέζι συνεπλάκησαν δύο τύποι και ο ένας έβγαλε πιστόλι μπροστά μας, σε απόσταση τεσσάρων πέντε μέτρων από την πίστα. Τον πυροβόλησε και μας πήραν τα αίματα. Επαθα μεγάλη πλάκα!

Πλάκα έπαθαν και οι θαυμάστριές σας, όταν κάνατε την περιβόητη γυμνή φωτογράφιση.
Ημουν ο πρώτος των πρώτων. Δεν ήμουν τελείως γυμνός – στα απόκρυφα σημεία υπήρχε σκιά. Είχαν φέρει δύο μοντέλα, μία Βραζιλιάνα και μία Δανέζα, για να με πλαισιώσουν. Τη φωτογράφιση έκανε ο Ντίνος Διαμαντόπουλος το ’89 και είχε γίνει χαμός! Το έκανα και είμαι περήφανος. Και γιατί όχι, αφού μπορούσα; r234qtr2q34t 4Ημουν γυμνασμένος και σε καλή φόρμα.

Πάντα είμαι σε καλή φόρμα. Δεν αφήνω τον εαυτό μου να πέσει. Τον αγαπάω τον Γιώργο! Το πρωί που σηκώνομαι, λέω «καλημέρα, Γιώργο», με κοιτάζω, μου στέλνω πολλά φιλάκια. Αμα δεν σε αγαπάς, είναι κακό, όπως κι αν είσαι. Οι πιο σπουδαίοι άνθρωποι στη ζωή μου δεν ήταν όμορφοι, αλλά με έντονη προσωπικότητα. Ηταν μια γυναίκα, μέτρια στην εμφάνιση και κοντή, και ήταν ανάμεσα σε τρεις κούκλες. Αυτή με κέρδισε. Κάθισα δίπλα της και είχα αποσβολωθεί από τον τρόπο που μιλούσε και από την ενέργεια και την προσωπικότητα που είχε. Πέρασα καλά μαζί της.

Είστε σε εξαιρετική φόρμα. Γυμνάζεστε;
Προσέχω πολύ τον εαυτό μου. Γυμνάζομαι κάθε ημέρα. Κάνω σχοινάκι, πους απς, κοιλιακούς, ολόκληρα προγράμματα και διατροφή. Είμαι ο πρώτος διδάξας, χρόνια τώρα. Δεν τρώω τηγανητά, ζάχαρη, αλάτι, πολύ κόκκινο κρέας εδώ και 25 χρόνια. Είναι και το DNA ενός ανθρώπου. Προέρχομαι από μια μητέρα κι έναν πατέρα οι οποίοι ήταν πολύ καλοί εμφανισιακά και σε μεγάλη ηλικία, αλλά τον άνθρωπο τον κάνει η ψυχή. Οταν είσαι καλά ψυχικά, λάμπουν όλα μέσα σου – και τα μάτια και η ψυχούλα και η καρδούλα σου. Οταν είσαι μαύρος, μαυρίλα θα βγαίνει.

Πώς δεν μπλέξατε στη νύχτα;
«Βουνά» η κόκα, η ηρωίνη και το χασίς. Δεν με ακούμπησε τίποτα. Εχω βοηθήσει κόσμο. Είχα μια κοπέλα, τραγουδίστρια, η οποία πέθανε από ναρκωτικά. Την είχα σώσει. Οταν ήμασταν μαζί, είχε σταματήσει και μετά έμπλεξε ξανά.

Οπως έμαθα, ήταν στη Θεσσαλονίκη και νόμιζε ότι ήταν πουλί και «πέταξε» από τον πέμπτο όροφο. Από τότε έδωσα όρκο να βοηθήσω όποιον μπορώ κι έγινα πολέμιος των ναρκωτικών. Ημουν αντιπρόεδρος στο σωματείο «Θησέας», που είναι κατά των εξαρτήσεων. Εκεί, έχουμε κάνει ολόκληρες συζητήσεις με τα παιδιά.

Εχετε κάνει εμφανίσεις παντού.
Δεκαεπτά φορές στην Αμερική και 12 φορές στην Αυστραλία. Εχω πάει στην Αφρική, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, στα μεγαλύτερα θέατρα. Εχω τραγουδήσει στους καλύτερους χώρους. Το πάθος του Ελληνισμού είναι το κάτι άλλο, ειδικά στην Αυστραλία! Οταν πηγαίνουμε εκεί, σκίζονται για να μας περιποιηθούν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια πήγαν κάποιοι τραγουδιστές και σχήματα που χαλάσαν τη συνταγή. Πήραν μόνο τα λεφτά και δεν έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε, και πικράθηκαν οι ομογενείς.

Εμείς, όταν πηγαίναμε, τους κάναμε ευτυχισμένους. Δεν τραγουδούσαμε μιάμιση ώρα και άντε να φύγουμε. Το νιώθαμε – δεν το κάναμε για τα χρήματα.

Εχετε κρατήσει φιλίες;
Με αγαπάει πολύς κόσμος κι αυτό είναι αμοιβαίο. Τώρα, βέβαια, περάσαν τα χρόνια και κάνω λίγες και επιλεκτικές δουλειές. Εμφανίζομαι στο Gold Piano Bar Restaurant, στο Μπουρνάζι. Και τον χειμώνα εκεί θα είμαι για τρίτη χρονιά. Με τον Τέρη Ιερεμία θα κάνουμε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, που θα απευθύνεται σε r234qtr2q34t 2όλα τα καλά γούστα.

Καθότι είστε πρωτοπόρος, πήγατε και στο «Dancing with the stars» το 2011.
Καλά πήγα εκεί. Είδα ότι μπορώ να το κάνω και δεν κόλλησα. Ηταν κάτι πολύ όμορφο για μένα. Προσπάθησα με την αγάπη του κόσμου.

Πάντως, γενικότερα, δεν διστάζετε να δοκιμάζετε πράγματα.
Οχι, είμαι πρωτοπόρος σε πολλά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αεροπλάνα: ήμουν ο πρώτος καλλιτέχνης που πέταξε. Ημουν στην Αερολέσχη Πειραιώς, είχα εκπαιδευτή και πήρα το πτυχίο. Από μένα πήρε και ο Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος είναι και πολύ καλός επαγγελματίας. Εγώ τώρα δεν πετάω. Είναι και ακριβό χόμπι. Είχα μεγάλη αγάπη από μικρό παιδί στα αεροπλάνα. Θα γινόμουν πιλότος αν δεν γινόμουν τραγουδιστής. Ομως, δεν ήμουν καλός στα Μαθηματικά για να περάσω στη Σχολή Ικάρων.

Και, μέσα σε όλα αυτά, ασχολείστε και με τα κοινά.
Είμαι δημοτικός σύμβουλος στην Καλλιθέα χρόνια τώρα. Ημουν πρόεδρος στην Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας και τώρα είμαι αντιπρόεδρος του «Ερατώ», φορέα διανομής δικαιωμάτων Ελλήνων τραγουδιστών. Εχω να ασχοληθώ με πολλά πράγματα. Ομως, το τραγούδι είναι η αγάπη της ζωής μου. Βγάζω τα συναισθήματά μου.

Και έχετε τραγουδήσει πολλές φορές δωρεάν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Και ακόμα το κάνω με την καρδιά μου, όταν μπορώ να βοηθήσω κάποιον. Ερχόμαστε για έναν σκοπό στη ζωή, τον οποίο πρέπει να ανακαλύψουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι και για τον συνάνθρωπό μας.

Η κρίση σάς έχει αγγίξει προσωπικά;
Απίστευτα! Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ο,τι κι αν κάνουμε, τα μισά λεφτά τα παίρνει η Εφορία. Εγώ δεν ανήκω ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, του δίνω όμως το δικαίωμα να ολοκληρώσει τη θητεία του και να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει.

Πώς ήταν παλιά τα νυχτοκάματα;
Υπήρχε μεγάλη φοροδιαφυγή. Τώρα δεν υπάρχει. Και 3.000.000 τη βραδιά μπορούσε να φτάσει ένα νυχτοκάματο, όταν ένας μισθός ήταν 180.000 με 200.000 τον μήνα. Ομως, υπάρχει μια κατάρα στα χρήματα αυτά: είναι ανεμομαζώματα – διαβολοσκορπίσματα.

Υπάρχουν άλλα επαγγελματικά σχέδια;
Ετοιμάζουμε μια τουρνέ στην Αμερική και στον Καναδά για τον Οκτώβριο. Θα δώσουμε τέσσερις παραστάσεις. Τα υπόλοιπα δεν είναι ανακοινώσιμα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...