Υποστράτηγος πολεμούσε τις φλόγες και κατέρρευσε

Ο Νίκος Νικολακόπουλος έπαθε εγκεφαλικό

Ο Νίκος Νικολακόπουλος έπαθε εγκεφαλικό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα του καθήκοντος την περασμένη Πέμπτη, όταν συμμετείχε στην κατάσβεση της διπλής πυρκαγιάς στις περιοχές Βελβίτσι και Δραγώλαινα.

jgwshftzof57c05a1c4ff10

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς του στο νοσοκομείο ως σήμερα που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Νευρολογική Κλινική, ο υποστράτηγος ακολουθεί ειδική θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή, και μέρα με την ημέρα αισθάνεται ολοένα και καλύτερα.

Οπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Νικολακόπουλος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών που ξέσπασαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Πάτρα, τη στιγμή που συντόνιζε τις προσπάθειες των πυροσβεστών από γη και αέρα, ώστε να σωθούν τα σπίτια που κινδύνευαν από τις φλόγες. Λίγη ώρα μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Προς τα σπίτια

Οσον αφορά τη μάχη κατά της φωτιάς, ακολουθήθηκε συγκεκριμένο σχέδιο κατάσβεσης με κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων να κόψουν τη φορά των πύρινων μετώπων προς τα σπίτια, πράγμα το οποίο κατάφεραν παρά τη δυσκολία της κατάστασης. Στην περιοχή φυσούσε δυνατός άνεμος και σε κάποια σημεία η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν ως τώρα, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει τις έρευνες εκτιμά ότι οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαία περιστατικά, αλλά πρόκειται πιθανότατα για εμπρησμούς από πρόθεση.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ