Σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο σπίτι 48χρονου

Πλήθος φωτογραφίες και βίντεο με αρρωστημένο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή ενός 48χρονου στο σπίτι του, στην Αττική

Πλήθος φωτογραφίες και βίντεο με αρρωστημένο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή ενός 48χρονου στο σπίτι του, στην Αττική. Τα ψηφιακά ίχνη του δράστη είχαν εντοπιστεί από εκτεταμένες έρευνες των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διανομής αρχείων Peer-to-Peer (P2P).

Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψαν τρία ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία ανήκαν σε συνδρομητές εταιριών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εντός της Ελλάδας. Αφού οι αστυνομικοί ανέλυσαν τα δεδομένα, ζήτησαν από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή να εκδώσει διάταξη και βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στη συνέχεια ταυτοποίησαν τα ψηφιακά ίχνη και, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 48χρονου, που βρίσκεται σε περιοχή της Αττικής.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σοκαρίστηκαν όταν εντόπισαν στον υπολογιστή του χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο εξωτερικούς και τέσσερις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, που έχουν ήδη σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο 48χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν -ανώνυμα ή επώνυμα- προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες δραστηριότητες μέσω διαδικτύου με τους εξής τρόπους: τηλεφωνικά στο 11188, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected], μέσω κινητού στην εφαρμογή CYBERKID και στο twitter (@cyberalertGR).

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ