Υπουργείο Παιδείας: Κατάργηση των πανελλαδικών μετά το φετινό αλαλούμ

Αλαλούμ επικρατεί στον χώρο της Παιδείας, μετά το «κάζο» με τις βάσεις στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που έδωσαν το δικαίωμα σε μαθητές με πολύ χαμηλούς βαθμούς να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας

Αλαλούμ επικρατεί στον χώρο της Παιδείας, μετά το «κάζο» με τις βάσεις στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, που έδωσαν το δικαίωμα σε μαθητές με πολύ χαμηλούς βαθμούς να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαθητής με βαθμό 1,5 πέρασε σε ΤΕΙ! Στους κόλπους του υπουργείου Παιδείας επικρατεί αμηχανία και είναι ενδεικτικό ότι η ηγεσία του βαδίζει χωρίς πυξίδα, καθώς μετά τις κακές επιδόσεις των μαθητών οι επιτελείς του έσπευσαν να επαναφέρουν στο προσκήνιο προτάσεις για την κατάργηση των πανελλαδικών!

Ηδη βρίσκεται στα σκαριά η θέσπιση νέου εκπαιδευτικού συστήματος, βασικός στόχος του οποίου θα είναι η ενίσχυση του λυκείου, ώστε να μπορεί να εισάγεται κάποιος σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα βάσει του βαθμού του, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής.

«Θα υπάρξει σύντομα μια πρόταση -ελπίζω μέσα στη χρονιά- που θα είναι πάνω στην εντολή που έχουμε από τον υπουργό. Θα πάμε δηλαδή μέσω του σχολικού συστήματος να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Δεν θα χρειάζεται παράλληλο σύστημα. Θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του λυκείου. Με το απολυτήριο του λυκείου και τον βαθμό ουσιαστικά θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει στις σχολές εκείνες που θα έχει τη δυνατότητα λόγω βαθμού να μπει» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο κ. Παντής.

Συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο του International Baccalaureate, το υπουργείο Παιδείας μελετά τη δημιουργία εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα αποτελεί διαβατήριο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι στο λεγόμενο «νέο σύστημα» προβλέπεται η θέσπιση τετραετούς φοίτησης γυμνασίου και διετούς φοίτησης λυκείου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ