Ο άθλος της Ελπινίκης!

18χρονη από χωριό της Κρήτης πέρασε στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας μαθήματα μόνο μέσω ίντερνετ

18χρονη από χωριό της Κρήτης πέρασε στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας μαθήματα μόνο μέσω ίντερνετ

Υπόδειγμα θέλησης και επιμονής αποτελεί μια 18χρονη μαθήτρια από χωριό της Κρήτης που κατάφερε να εισαχθεί στην Ισπανικής Φιλολογίας μέσω των πανελληνίων, έχοντας μάθει ολομόναχη τη συγκεκριμένη γλώσσα κάνοντας μαθήματα στο… ίντερνετ!

Η νεαρή Ελπινίκη Λιανουδάκη, που απέδειξε ότι ο επιμένων νικά, ήταν ως πέρυσι μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου στη Μεσαρά του Ηρακλείου. Χάρη στο πείσμα και στην αποφασιστικότητά της είναι πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επιτυχία της συγκεκριμένης μαθήτριας κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, καθώς τόσο στο χωριό όσο και σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή στην οποία διέμενε δεν λειτουργεί κάποιο φροντιστήριο για την εκμάθηση της ισπανικής γλώσσας.

Ωστόσο, η Ελπινίκη δεν το έβαλε κάτω και κατέφυγε στο διαδίκτυο για να πετύχει τον σκοπό της. Ο περήφανος πατέρας της νεαρής φοιτήτριας περιέγραψε με καμάρι το κατόρθωμα της κόρης του, που, χάρη στην επιμονή και τη δίψα της για επιτυχία, κατάφερε να μάθει ισπανικά και να πετύχει στη σχολή που επιθυμούσε.

Ταξίδι στην Αθήνα

«Ενα πρωί, λίγο μετά το πέρας των πανελληνίων, μας λέει ότι θα πρέπει να ανέβει στην Αθήνα για να δώσει Ισπανικά. “Μα, ξέρεις ισπανικά;” τη ρωτήσαμε με απορία. “Και βέβαια ξέρω!” μας απάντησε. “Διαβάζω εδώ και καιρό μέσω ίντερνετ και είμαι έτοιμη να πάω να δώσω εξετάσεις!”» αποκάλυψε ο Δημήτρης Λιανουδάκης.

Πράγματι, η Ελπινίκη ταξίδεψε στην Αθήνα, έδωσε εξετάσεις και περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα. Τελικά, η προσπάθειά της δικαιώθηκε, αφού η 18χρονη κατάφερε να γράψει 13,5 στα ισπανικά χωρίς φροντιστήριο και με διάβασμα μόνο μέσω διαδικτύου. Το γεγονός εξέπληξε τους καθηγητές της στο Λύκειο Τυμπακίου, οι οποίοι μάλιστα δεν γνώριζαν την προσπάθειά της και την αγάπη της για τη συγκεκριμένη γλώσσα. Με πείσμα, μπόλικη προσπάθεια και αρκετό διάβασμα, όμως, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, αν και οι συνθήκες στον τόπο της δεν τη βοηθούσαν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ